گروه دیدهبان حقوق بشر سوریه هم مدعی شد که گروههای کرد موسوم به «یگانهای مدافع خلق» و «نیروهای سریه دموکراتیک» نیز کنترل فرودگاه بین المللی حلب و دو شهر نبل و الزهراء و همچنین شهرکهای یرحافر، تل عرن و تل حاصل را در حومه حلب به دست گرفته اند.
سیاست شرق _ گروههای تکفیری مخالف دولت سوریه، مدعی شدند که کنترل کامل «استان ادلب» را در شمال غرب این کشور، بهدست گرفتهاند.
به نقل از خبرگزاری مهر، شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی مدعی شد که گروههای مسلح مخالف دولت سوریه، کنترل کامل استان ادب، در شمال غرب سوریه را به دست گرفتهاند.
همزمان ارتش سوریه اعلام کرد که مواضع و تجهیزات گروههای تروریستی را در منطقه جسر الشغور هدف حمله سنگین موشکی و توپخانهای قرار داده است.
این شبکه تلویزیونی همچنین به نقل از مخالفان دولت سوریه مدعی شد که تروریستها تقریبا حلب را نیز به تصرف کامل خود درآوردهاند ولی ارتش سوریه، طی اطلاعیه ای، تصرف کامل حلب را تکذیب، ولی حضور گروههای مخالف را در بخش هایی از این شهر را تائید کرد.
از سوی دیگر، گروه دیدهبان حقوق بشر سوریه هم مدعی شد که گروههای کرد موسوم به «یگانهای مدافع خلق» و «نیروهای سریه دموکراتیک» نیز کنترل فرودگاه بین المللی حلب و دو شهر نبل و الزهراء و همچنین شهرکهای یرحافر، تل عرن و تل حاصل را در حومه حلب به دست گرفته اند.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که هزاران خودرو غیرنظامی از طرق گذرگاه اصلی در جنوب غرب شهر حلب، که هنوز تحت کنترل ارتش سوریه قرار دارد، در حال ترک این شهر هستند.
این تحولات در حالی است که وزارت دفاع سوریه در جدیدترین بیانیه خود تأکید کرد: نیروهای ما به عملیات خود ادامه می دهند و با گروههای تروریستی به منظور بیرون راندن آنها و اعمال حاکمیت دولت و نهادهای دولتی بر کل حلب و حومه آن مقابله خواهند کرد.
این در حالی است که تلویزیون دولتی سوریه روز جمعه رسیدن شورشیان به شهر حلب را تکذیب کرده بود و تاکید داشت که روسیه به ارتش سوریه پشتیبانی هوایی میرساند.
دیدهبان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا که به شبکهای از منابع محلی در سوریه متکی است، گزارش داد که «جنگندههای روسیه شبانه به شهر حلب یورش بردند که اولین حمله از این دست از سال ۲۰۱۶ به این شهر» بود.
ارتش سوریه نیز اعلام کرد که در حال مقابله با این حمله است و خسارات سنگینی به شورشیان در حومه حلب و ادلب وارد کرده است. دولت دمشق هنوز درباره وضعیت حلب اظهار نظر نکرده است.
گروه هیات تحریر الشام، یک گروه اسلامگرای افراطی است که دولت آمریکا در سال ۲۰۱۸ آن را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کرد. هیات تحریر شام شاخهای از جبهه النصره است که ایالات متحده آن را وابسته به القاعده میداند.
دو منبع نظامی آگاه در گفتگو با رویترز گفتند که روسیه به عنوان یکی از متحدان کلیدی بشار اسد، به دمشق قول کمک نظامی بیشتر برای خنثی کردن شورشیان داده است و افزودند که ادوات نظامی جدید در ۷۲ ساعت آینده به دستشان میرسد.
هجوم این شورشیان در روز چهارشنبه ۲۷ نوامبر (هفتم آذر ۱۴۰۳) آغاز شد و آنطور که اتاق عملیاتی این گروه ادعا میکند، آنها تا شامگاه جمعه (نهم آذر) موفق شدند محلههای مختلف حلب را درنوردند.
فرماندهی نظامی شورشیان اوایل روز جمعه نیز مدعی کنترل شهر سراقب، مرکز مهم شورش علیه اسد و یک مکان استراتژیک در تقاطع دو بزرگراه اصلی در شمال غربی شد.
این نخستین بازگشت شورشیان به شهر حلب از سال ۲۰۱۶ میلادی است. حلب پس از اعتراضات سال ۲۰۱۱ به نماد شورش علیه بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه تبدیل شده بود و مخالفان در سال ۲۰۱۲ بخش هایی از شهر را تصاحب کردند. تا اینکه دولت سوریه در سال ۲۰۱۶ با حمایت روسیه، ایران، حزب الله لبنان و گروههای متحد دیگر ، شهر حلب را پس از یک محاصره طولانی مدت و بمباران بیامان پس گرفت.
از سویی دیگر، گفته می شود تحریرالشام با حمایت ترکیه، موفق به پیشروی به سمت حلب و تسلط بر مناطق راهبردی شده است. این حرکت تهدیدی جدی برای بشار اسد است که با کاهش نفوذ خود در سوریه مواجه خواهد شد. ترکیه از این وضعیت برای تقویت نفوذ غیررسمی خود در منطقه بهرهبرداری میکند.
به نقل از نشریه ریسپانسیبل استیت کرفت، نیروهای تحت پرچم تحریرالشام (HTS)، که از منطقه خود در استان ادلب واقع در شمالغربی سوریه حرکت کردهاند، توانستهاند به خطوط دفاعی ارتش بشار اسد نفوذ کرده و به مرکز شهر حلب برسند. تحریرالشام که از شاخه سوری گروه تروریستی القاعده نشأت گرفته است، در دوران جنگ داخلی سوریه به تدریج قدرت گرفت. این گروه که در ابتدا از سوی گروههای افراطیتر از خاک سوریه بیرون رانده شده بود، پس از آغاز جنگ و در شرایطی که آتش نبرد فروکش کرده، توانست کنترل استان ادلب را به دست بگیرد و آن را به پایگاهی استراتژیک تبدیل کند که در نوع خود به یک جمهوری کوچک اسلامی تحت حمایت ترکیه شباهت دارد. این وضعیت برای ادلب که از ابتدای بحران سوریه به عنوان کانونی برای شورش مسلحانه علیه حکومت اسد شناخته میشد، وضعیت مطلوبی محسوب میشود.
انتهای پیام