السودانی با اعلام اینکه کل جمعیت عراق از 45 میلیون و 407 هزار نفر فراتر رفته است، افزود: 70.3 درصد از جمعیت در مناطق شهری و 29.7 درصد در مناطق روستایی ساکن هستند.
سیاست شرق _ نخستین سرشماری جمعیت عراق که پس از نزدیک به چهل سال انجام شده است، از افزایش قابل توجه جمعیت این کشور تا حدود ۴۵.۴ میلیون نفر حکایت دارد.
به نقل از کردستان ۲۴، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق، نتایج اولیه سرشماری سراسری را در روز دوشنبه طی یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که اطلاعات جمعیتی قابل توجهی را در مورد جمعیت این کشور نشان می دهد.
السودانی با اعلام اینکه کل جمعیت عراق از ۴۵ میلیون و ۴۰۷ هزار نفر فراتر رفته است، افزود: ۷۰.۳ درصد از جمعیت در مناطق شهری و ۲۹.۷ درصد در مناطق روستایی ساکن هستند.
بر اساس نتایج اولیه سرشماری، نخست وزیر گزارش داد که تعداد کل خانوارها در عراق به ۷ میلیون و ۸۹۸ هزار و ۵۸۸ خانوار رسیده است که میانگین تعداد خانوارهای آن ۵.۳ نفر است.
توزیع جنسیتی تقریباً یکنواخت را نشان می دهد، به طوری که تعداد مردان ۲۲,۷۸۴,۰۶۲ (۵۰.۱ درصد جمعیت) و زنان بالغ بر ۲۲,۶۲۳,۸۳۳ (۴۹.۸ درصد از جمعیت) است.
نتایج اولیه سرشماری سراسری عراق، از جمله اقلیم کردستان، اطلاعات جمعیتی دقیقی را نشان می دهد که جمعیت کل بیش از ۴۵.۴۰۷ میلیون نفر را نشان می دهد.
نتایج سرشماری تجزیه و تحلیل جامعی از ساختار جمعیتی عراق ارائه می دهد:
مسکن و خانوار:
– تعداد کل واحدهای مسکونی: ۸,۰۳۷,۲۲۱
– تعداد کل خانواده: ۷,۸۹۸,۵۸۸
– میانگین تعداد خانوار: ۵.۳ نفر
پراکندگی جمعیت:
– جمعیت شهری: ۷۰.۳٪
– جمعیت روستایی: ۲۹.۷٪
توزیع جنسیتی:
– جمعیت مرد: ۲۲,۷۸۴,۰۶۲ (۵۰.۱%)
– جمعیت زن: ۲۲,۶۲۳,۸۳۳ (۴۹.۸%)
سن دموگرافیک:
– زیر ۱۵ سال: ۳۶.۱٪
– سن کار (۱۵-۶۴ سال): ۶۰.۲٪
– ۶۵ سال و بالاتر: ۳.۷٪
سایر یافته های کلیدی:
– نرخ اشتغال: ۶۰٪
– نرخ رشد جمعیت: ۲.۳٪
این سرشماری نقطه عطفی برای عراق است و اولین داده جامع جمعیت را از سال ۱۹۹۷ ارائه می کند. نتایج به ویژه برای سیاست گذاری، تخصیص منابع و برنامه ریزی توسعه قابل توجه است.
درصد بالای جمعیت زیر ۱۵ سال (۳۶.۱٪) نشان دهنده ساختار جمعیتی جوان است، در حالی که جمعیت قابل توجه شهری (۷۰.۳٪) نشان دهنده روندهای شهرنشینی مداوم است.
این یافتهها برای دولتهای فدرال و منطقهای در برنامهریزی خدمات، زیرساختها و برنامههای توسعه اقتصادی آتی ضروری خواهند بود.
یک سرشماری غیر رسمی که پانزده سال پیش انجام شده بود، جمعیت عراق در آن زمان را ۳۱.۶ میلیون نفر تخمین زده بود. به این ترتیب، با فرض درست بودن آن آمار، به نظر میرسد جمعیت این کشور طی پانزده سال، تقریباً یکونیم برابر شده است.
به دستور دادگاه فدرال عراق، موضوعات مرتبط با قومیت و فرقه از سوالات سرشماری حذف، و در بخش اطلاعات مذهبی، تنها به سوالات کلی در حد مسلمان و مسیحی محدود شد.
به گفتۀ علی آرین صالح، مدیر کل سرشماری وزارت طرح و برنامۀ عراق، مرحلۀ بعدی این سرشماری طی هفتههای آتی انجام خواهد شد و اطلاعات گروههای مذهبی را هم شامل خواهد شد.
این نخستین سرشماری در عراق است که برای جمعآوری و تحلیل دادهها از فناوریهای پیشرفته بهره میگیرد. مسئولان این کشور امیدوارند که به این ترتیب، تصویر واضحتری از ترکیب جمعیتی، اجتماعی و اقتصادی عراق بهدست بیاید.
نزدیک به ۱۲۰ هزار نفر در انجام این سرشماری دو روزه مشارکت و همکاری داشتهاند.
انتهای پیام