امروز در نوار غزه، همین وزارتخانه(بربوک)، عامل مرگبارترین جنگ قرن علیه زنان و دختران را تسلیح میکند.
سیاست شرق _ یک نشریه آمریکایی، در تحلیلی، ادعای وزیر امور خارجه آلمان، برای حمایت از حقوق زنان، زیر ظاهر «فمینیسم» را، با سیاست این کشور در تسلیح رژیمی که در غزه، مرگبار ترین جنگ را علیه زنان و دختران به راه انداخته، متناقض دانست.
مجله چپگرای آمریکایی «جاکوبین»، در تحلیلی به قلم «ماگدالنا برگر» با عنوان «چطور امپریالیسم آلمان، خودش را، فمینیست باز تعریف میکند» مینویسد: شش ماه پس از نسل کشی غزه، گروهی از کارمندان دولت آلمان به صدراعظم اولاف شولتز نامه نوشتند و مخالفت خود را با حمایت دولت وی از جنایات اسرائیل علیه قوانین بین المللی اعلام کردند.
آنها توضیح دادند که سیاست های ائتلاف او در تضاد با قانون اساسی آلمان است. در حالی که آنها با مطبوعات صحبت می کردند، بیش از ششصد امضاکننده و حامی این نامه ترجیح دادند ناشناس بمانند «به دلیل . . . محتوای حساس [آن] و سرکوب بیش از حد دولتی که با انتقادات در این زمینه مواجه میشود.»
با این حال، از اکتبر گذشته، زمانی که محدودیتهای فکری و گفتاری در حوزه عمومی آلمان ایجاد شد، عنوان شد: «ما در کنار اسرائیل ایستادهایم». بنابراین با کاهش فضای کثرت گرایی سیاسی که وظیفه آنها پرورش آن است، اقدام به نادیده گرفتن سیل بی وقفه قتل در غزه کردند.
تنها استثنای این مراسم شرم آور از حاشیه، گیر افتادن سهوی بنیاد هاینریش بول (HBS) به کانون توجه جهانی بود، زمانی که این بنیاد – که با سبزها گره خورده بود – از مراسم اهدای جوایز به افتخار نویسنده روس آمریکایی ماشا گسن کناره گرفت، که یهودی است.
گسن، برنده جایزه «هانا آرنت» برای اندیشه سیاسی، به دلیل جرأت مقایسه نوار غزه با گتوهای یهودی دوران نازی مورد سرزنش قرارگرفت .
در همین رابطه، سال گذشته میلادی وزارت امور خارجه آلمان، خط مشیهایی با ادعای حمایت از حقوق زنان و با شعار یک «سیاست خارجی فمینیستی» که قرار بود، متمرکز بر حمایت از زنان به حاشیه رانده شده باشد، تشریح کرد. اما امروز در نوار غزه، همین وزارتخانه(بربوک)، عامل مرگبارترین جنگ قرن علیه زنان و دختران را تسلیح میکند.
«آنالنا بربوک»، وزیر امور خارجه آلمان، نخستین بار در مارس ۲۰۲۳ خط مشیهایی تحت عنوان «سیاست خارج فمینیستی» را رونمایی کرد اما بحث عمومی بر سر معنای یک چنین سیاستی هرگز به اندازه همین یک ماه گذشته آن قدر داغ نبوده است.
روز ۲۱ اکتبر یک سازمان پژوهشی بینالمللی مسئول تدوین و ترویج به اصطلاح «سیاست خارجی فمینیستی» موسوم به «مرکز سیاست خارجی فمینیستی» به همراه یک سازمان غیر دولتی مسئول در حوزه حقوق بشر به نام HÁWAR کنفرانسی با محوریت حمایتهای ادعایی از حقوق زنان برگزار کرد، که در آن «آنالنا بربوک»، وزیر امور خارجه و عضو حزب سبز آلمان به همراه چند چهره زن مشهور دیگر حامی فمینیسم در عرصههای سیاست و فرهنگ به روی صحنه رفتند، اما اعتراضات به حمایتهای برلین از جنایات رژیم صهیونیستی در داخل و خارج از محل کنفرانس که حضور بربوک به شکلی ویژه آن را تحریک کرد، کنفرانس را تحت تاثیر قرار داد.
طی برگزاری این کنفرانس شخصی در میان جمعیت مخاطبان به نشانه اعتراض ایستاده و فریاد زد: «نسلکشی علیه زنان فلسطینی را متوقف کنید!» که بعدا از سوی ماموران امنیتی به زور به خارج از سالن رانده شد. در خارج از محل برگزاری کنفرانس نیز گروهی از معترضان زن تظاهراتی را برگزار کردند.
بربوک، ۴۳ ساله، مادر دو فرزند است، از زمانی که در دولت جدید آلمان – متشکل از ائتلاف سوسیال دموکراتها، حزب لیبرال اف.دی.پی و سبزها – عهده دار وزارت خارجه شد، بر سیاست فمینیستی و حمایت از زنان تاکید داشت.
انتهای پیام