تاریخ انتشار: ۱۴۰۳-۱۲-۱۰ - 9:02 ق.ظ
موضوع:‌ پزشکی
شماره:‌ 105094

سیگارهای الکترونیکی، مضرتر از سیگار کشیدن سنتی هستند

کارشناسان از موج جدیدی از بیماری‌های ریوی، مشکلات دندانی و حتی سرطان در دهه‌های آینده، به‌ویژه در میان جوانانی که از سنین پایین شروع به استفاده از سیگارهای الکترونیکی کرده‌اند، بیم دارند.

سیاست شرق _ نتایج اولیه یک مطالعه علمی بریتانیایی نشان می دهد که استفاده منظم از «سیگارهای الکترونیکی» ممکن است خطر زوال عقل، بیماری های قلبی و نارسایی اندام ها را افزایش دهد و سؤالات جدی در مورد ایمنی این جایگزین ها در مقایسه با سیگارهای سنتی ایجاد کند.

به نقل از دیلی میل، این مطالعه که توسط محققان دانشگاه متروپولیتن منچستر در بریتانیا انجام شده است، انتظار می رود در ماه مارس تکمیل شود و دیلی میلچ جزئیات اولیه آن را منتشر کرده است.

اگرچه سرویس بهداشت ملی بریتانیا تایید می‌کند که استنشاق بخار نیکوتین سیگارهای الکترونیکی نسبت به سیگارهای معمولی مضرتر است، اما پزشکان هشدار می‌دهند که به دلیل وجود مواد شیمیایی که ممکن است باعث آسیب طولانی‌مدت به سلامتی شوند، علاوه بر عدم تحقیقات در مورد اثرات طولانی‌مدت آن، این یک جایگزین کاملاً ایمن نیست.

سیگارهای الکترونیکی با حرارت دادن مایعی حاوی نیکوتین، عمل می کنند که به جای دود ناشی از سوزاندن تنباکو، به بخاری تبدیل می شود، که استنشاق می شود.

اگرچه هدف این فناوری کاهش قرار گرفتن در معرض قطران و سایر مواد سمی موجود در سوزاندن تنباکو است، اما محققان هشدار می‌دهند که استنشاق این بخار می‌تواند بر رگ‌های خونی تأثیر منفی بگذارد، ضربان قلب و فشار خون را افزایش دهد، که می‌تواند منجر به باریک شدن و آسیب شریان‌ها شود و در نتیجه خطر بیماری قلبی و زوال عقل را افزایش دهد.

کارشناسان همچنین از موج جدیدی از بیماری‌های ریوی، مشکلات دندانی و حتی سرطان در دهه‌های آینده، به‌ویژه در میان جوانانی که از سنین پایین شروع به استفاده از سیگارهای الکترونیکی کرده‌اند، بیم دارند.

مشخص شد که هم «سیگاری ها» و هم مصرف کنندگان «سیگار الکترونیکی» از آسیب به دیواره رگ ها رنج می برند که منجر به کاهش توانایی انبساط آنها می شود که نشانگر قوی احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی است. این مطالعه همچنین نشان داد که جریان خون آنها ضعیف بوده است، که خطر ابتلا به اختلالات شناختی از جمله زوال عقل را افزایش می دهد.

 انتهای پیام

language »