عراقچی: ایران یکی از کشورهای مهم حاشیه اقیانوس هند و دارای سواحل وسیعی در این اقیانوس است به همین دلیل توسعه اقتصاد دریایی ایران را واداشت سیاست دریایی را در اولویت های راهبردی پیشرفت خود قرار دهد و معتقد است که سرنوشت اقیانوس هند در دست کشورها و ملت های حاشیه آن است.
سیاست شرق _ هشتمین کنفرانس اقیانوس هند با هدف تقویت همکاری های منطقه ای، حل چالش های پیش روی منطقه اقیانوس هند و ارتقای امنیت بنادر و رشد اقتصادی، روز یکشنبه با حضور جمهوری اسلامی ایران و جمع کثیری از کشورهای جهان در مسقط پایتخت عمان برگزار شد.
به نقل از العالم، هشتمین دوره IOC در عمان در تاریخ ۱۶ تا ۱۷ فوریه ۲۰۲۵ (۲۸ و ۲۹ بهمنماه) با موضوع با شعار «به سوی افقهای جدید شراکت دریایی» با مشارکت مقامهای عالیرتبه ۲۰ کشور عضو برگزار میشود. میزبان این کنفرانس بصورت مشترک، عمان، هند و سنگاپور هستند.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در حاشیه این کنفرانس گفت: ایران یکی از کشورهای مهم حاشیه اقیانوس هند و دارای سواحل وسیعی در این اقیانوس است به همین دلیل توسعه اقتصاد دریایی ایران را واداشت سیاست دریایی را در اولویت های راهبردی پیشرفت خود قرار دهد و معتقد است که سرنوشت اقیانوس هند در دست کشورها و ملت های حاشیه آن است.
حضور نمایندگان بیش از ۶۰ کشور و سازمان در این کنفرانس نشان دهنده اهمیت استراتژیک منطقه و نیاز به راه حل های مشترک برای چالش های مشترک است.
احمد المسکری مدیر بخش روابط خارجی وزارت امور خارجه عمان نیز گفت: عمان همواره به گفت وگو به عنوان ابزاری برای حل اختلافات دوجانبه یا دسته جمعی معتقد است و این گونه کنفرانس ها بستری برای گفت وگوی های دوجانبه و چندجانبه بین کشورهای شرکت کننده است.
خالد عرابی روزنامه نگار مصری نیز در این باره گفت: برگزاری این کنفرانس در این مقطع زمانی اهمیت زیادی دارد به این دلیل که در شرایطی برگزار می شود که منطقه اقیانوس هند شاهد مشکلات و چالشهای فراوانی مانند دزدی دریایی است.
امنیت دریاها و بنادر یکی از چالش های بزرگ است زیرا شریان تغذیه کننده اقتصاد کشورهای جهان است به همین دلیل کشورهای حاشیه اقیانوس هند به دنبال تقویت همکاری و روابط بین خود برای حل این چالش هستند.
هفتمین دوره این کنفرانس توسط بنیاد هند و با همکاری وزارت خارجه هند و استرالیا و سازمان همکار از سنگاپور در تاریخ ۹ تا ۱۰ فوریه ۲۰۲۴ در پرث استرالیا برگزار شد. در طی دو روز، کنفرانس با حضور ۵۰ سخنران و با حضور بیش از ۳۰۰ نماینده از ۴۰ کشور و سازمان های چند جانبه برگزار شد. سخنرانان متشکل از یک رئیس جمهور و ۱۸ وزیر از ۱۷ کشور و ۴ رئیس سازمان های چندجانبه در میان دیگر دیپلماتها، کارشناسان حوزه و دانشگاهیان بودند.
انتهای پیام