... امروز: شنبه - ۰۳ آذر - ۱۴۰۳
سیاسی ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - 1:36 ب.ظ زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

از سرگیری مناسبات جمهوری اسلامی ایران و سودان پس از هشت سال

به نقل از رسانه های سودانی، «حسن شاه‌حسینی» سفیر جدید ایران در سودان، روز یکشنبه، استوارنامه خود را به «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی این کشور تقدیم کرد.

سیاست شرق _ خبرگزاری فرانسه گزارش داد که عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش سودان و رهبر بالفعل این کشور در مقام رئیس شورای حاکمیتی، روز یکشنبه ۲۱ ژوئیه (۳۱ تیرماه) سفیر جمهوری اسلامی را به حضور پذیرفته است.
این دیدار در شهر بندری پورت سودان واقع در کرانه دریای سرخ انجام گرفته که از زمان تشدید درگیری‌های نیروهای متخاصم در سودان به مقر حکومت این کشور بدل شده است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سودان، استوارنامه‌ خود را به رئیس شورای حاکمیتی این کشور آفریقایی تقدیم کرد.

به نقل از رسانه های سودانی، «حسن شاه‌حسینی» سفیر جدید ایران در سودان، روز یکشنبه، استوارنامه خود را به «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی این کشور تقدیم کرد.

وزارت امور خارجه سودان ضمن اعلام این خبر بر لزوم تقویت روابط خارطوم و تهران تاکید کرد.

ایران و سودان در ۱۷ مهر ۱۴۰۲ (۹ اکتبر ۲۰۲۳) با انتشار بیانیه مشترکی از سرگیری روابط دیپلماتیک بین دو کشور را اعلام و تأکید کردند طرفین تصمیم گرفته اند روابط دوستانه فی‌مابین را براساس احترام متقابل به حاکمیت، برابری، منافع مشترک و همزیستی مسالمت‌آمیز توسعه دهند.

به نقل از ایرنا، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در این باره تاکید کرد: دو طرف، توافق کردند اقدامات لازم را برای گشایش سفارتخانه‌های دو کشور در آینده نزدیک، انجام داده و هماهنگی‌های لازم را برای تبادل هیات‌های رسمی با هدف بررسی راه‌های گسترش همکاری میان دو کشور انجام دهند.

وزارت خارجه سودان نیز پنجم خرداد گذشته و در جریان سفر «حسین عوض» وزیر امور خارجه این کشور به تهران برای شرکت در مراسم تشییع شهدای خدمت در بیانیه‌ای از توافق این کشور با جمهوری اسلامی ایران برای تسریع در روند بازگشایی سفارتخانه‌ها در تهران و خارطوم خبر داد.

وزارت خارجه سودان در این بیانیه اعلام کرد «حسین عوض» ظهر شنبه (۵ خرداد ۱۴۰۳) با «علی باقری کنی» سرپرست وزارت امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد.

براساس این بیانیه، حسین عوض در جریان این دیدار، شهادت شهدای خدمت در سانحه سقوط بالگرد را تسلیت گفت و بر همبستگی کشورش با ایران در این ضایعه بزرگ تاکید کرد.

در بیانیه وزارت خارجه سودان آمده است که دو طرف در جریان این دیدار درباره راه‌های توسعه روابط میان سودان و ایران در تمامی زمینه‌ها رایزنی کردند.

وزارت خارجه سودان همچنین تاکید کرد: طرفین توافق کردند که با تسریع در تکمیل روند بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور، به پیشبرد سریع روابط فی‌مابین به بالاترین سطوح کمک کنند.

دی ماه سال ۱۳۹۴ به دنبال اعدام شیخ نمر، روحانی شیعه در عربستان، که با حمله عده ای به سفارت این کشور در تهران مواجه شد، عربستان و به به دنبال آن، تعدادی دیگر از کشورها، از جمله سودان، روابط خود با جمهوری اسلامی را قطع کردند.  
اما تهران و ریاض، در ماه مارس سال گذشته میلادی (اسفند ۱۴۰۲) در پی میانجی‌گیری پکن روابط خود را از سر گرفتند و متعاقب آن دیگر کشورها نیز(امارات متحده، کویت و…)، به مرور شروع به ازسرگیری روابط نمودند.

سودان در زمان عمر البشیر، رئیس جمهور سابق این کشور که در سال ۲۰۱۹ سرنگون شد، روابط نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران داشت.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »