... امروز: شنبه - ۰۳ آذر - ۱۴۰۳
سیاسی ۰۱ مهر ۱۴۰۲ - 8:54 ق.ظ زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

بیانیه مشترک آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران

در بیانیه مشترک آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس ، خواستار همکاری کامل تهران با آژانس اتمی شدند.

سیاست شرق _ دبیرکل و وزیران امورخارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و آنتونی بلینکن، وزیر امورخارجه آمریکا، در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با یکدیگر دیدار و بیانیه‌ ی مشترکی را در خصوص همکاری ایران و آژانس بین المللی انرزی اتمی منتشر کردند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، در پی اظهارات رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که روز دوشنبه از ایران خواست تا در رابطه با تصمیم خود مبنی بر عدم دسترسی برخی بازرسان ارشد آژانس به سایت‌های ایران تجدید نظر کند، در بیانیه مشترک آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس نیز، خواستار همکاری کامل تهران با آژانس اتمی شدند.

در این بیانیه همچنین، ادعاهای غیرقابل قبول علیه حاکمیت سرزمینی در خصوص جزایر سه گانه ایرانی مطرح و دولت آمریکا نیز آن را مورد حمایت قرار داده بود.

پس از این اظهارات گروسی، تروئیکای اروپا (فرانسه، انگلیس، آلمان) و آمریکا نیز روز دوشنبه در بیانیه‌ای خواستار همکاری کامل ایران با آژانس انرژی اتمی شدند.

ایران هفته گذشته در پی تصمیم فرانسه، انگلیس و آلمان مبنی بر لغو نکردن تحریم‌های موشک‌های بالستیک ایران که براساس برجام باید در اواسط اکتبر صورت می‌گرفت به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که انتصاب چند نفر از بازرسان آژانس را که برای راستی آزمایی فعالیت‌های هسته‌ای تحت پادمان‌های NPT تعیین شده بودند، لغو می‌کند.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران نیز در واکنش به درخواست رافائل گروسی از ایران برای تجدید نظر درخصوص لغو انتصاب چند بازرس آژانس گفت: اقدام اخیر ایران براساس حقوق حاکمیتی مصرح در ماده ۹ موافقتنامه جامع پادمان بین ایران و آژانس ( INFCIRC 214) صورت گرفته است و جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد که کشورهای غربی از سیاست سوءاستفاده از سازمان‌های بین‌المللی از جمله آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خودداری کنند.

کنعانی تاکید کرد: البته جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر ضرورت بی‌طرفی آژانس، به همکاری‌های مثبت خود در چارچوب توافقات انجام شده، ادامه خواهد داد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »