... امروز: پنجشنبه - ۰۱ آذر - ۱۴۰۳
سیاسی ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ - 8:48 ب.ظ زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

بمب‌های هدایت‌شونده آمریکایی در راه اوکراین

بمب بعد از پرتاب ثانیه ای  یک بار، یک سیگنال ماهواره ای دریافت میکند ولی حتی در صورت اینکه به هر دلیل مثل خراب شدن سامانه هدایت ماهواره ای درون بمب ویا جنگ الکترونیک ، بمب سیگنال ماهواره را دریافت نکند همچنان بمب می تواند با سیستم  هدایت داخلی اینرسی با دقت کمتر در حدود 30 متر به هدف برخورد کند .

سیاست شرق _ خبرگزاری بلومبرگ نوشت: آمریکا تسلیحات جدید شامل بمب‌های هدایت شونده ساخت شرکت “بوئینگ” و گروه تسلیحاتی “ساب” را در اختیار اوکراین قرار می دهد.

بنا به همین گزارش، آمریکا قصد دارد بمب های هدایت شونده ساخت “شرکت بوئینگ” و “گروه ساب” را در اختیار اوکراین قرار دهد. گفته می شود این تسلیحات، بردی دو برابر موشک های هیمارس دارد که پیش از این واشنگتن در اختیار کی‌یف قرار داده است.

به گفته مقامات آمریکایی این موشک ها، جدیدترین نوع تسلیحاتی است که ایالات متحده قرار است در اختیار اوکراین قرار دهد.

به گفته کارشناسان، این سلاح هیبریدی دوربرد، ترکیبی از دو قسمت عمده است؛ یک بمب با قطر کم که توسط ماهواره‌های جی‌پی‌اس هدایت می‌شود و در حال حاضر استفاده از آن رو به گسترش است و دیگری موشکی که پیش از این هم در اختیار دولت اوکراین قرار گرفته بود.

ارائه بمب های هدایت شونده آمریکا به اوکراین در حالی است که گفته می شود این تجهیزات مانند تسلیحات دیگر آمریکایی و اروپایی به این زودی در اختیار اوکراین قرار نمی گیرد. یک مقام صنعت تسلیحاتی در این خصوص گفت از زمانی که نیروی هوایی قراردادی را صادر می کند تا زمان تحویل دستکم ۹ ماه به طول می انجامد.

بمب های هدایت شونده دارای کیتی است که آن را تبدیل  به سلاح هدایت شونده میکند. روش کار اینچنین  است که  مختصات هدف از قبل به بمب داده می شود  و بمب در لحظه جدا شدن از هواپیما با در نظر گرفتن مختصات فعلی هواپیما و مختصات هدف، به سوی  هدف پیش می رود  . از انجایی  که سامانه اینرسی  دارای خطا است ، سامانه جی پی اس خطای این سامانه را طی پرواز بمب به طرف هدف جبران میکند.

بمب فاقد پیشرانه است ولی به دلیل اینکه در لحظه پرتاب دارای انرژی جنبشی از هواپیمای پرتاب کننده است در صورت پرتاب در ارتفاع بالا تا ۲۷ کیلومتر برد دارد که برای در امان ماندن از دست پدافند ارتفاع کوتاه مناسب است   (اگر بمب در سرعت مثلا ۹۰۰ کیلومتر بر ساعت پرتاب شود تا سرعت و ارتفاعش به صفر برسد کیلومترها را طی میکند که فاصله طی شده به برد سرعت و ارتفاع پرتاب بمب بستگی دارد)

بمب بعد از پرتاب ثانیه ای  یک بار، یک سیگنال ماهواره ای دریافت میکند ولی حتی در صورت اینکه به هر دلیل مثل خراب شدن سامانه هدایت ماهواره ای درون بمب ویا جنگ الکترونیک ، بمب سیگنال ماهواره را دریافت نکند همچنان بمب می تواند با سیستم  هدایت داخلی اینرسی با دقت کمتر در حدود ۳۰ متر به هدف برخورد کند . اگرچه دقت بمب جی دم ۱۰ متر اعلام شده ولی در شرایط عملیاتی  5 متر و حتی کمتر است.بمب را میتوان حتی در اسمان نیز مختصات  داد که این کار با کمک سامانه مانند غلاف نشان گذار لیزری اسرائیلی لیتینگ ۲  و یا امریکایی اسنایپر  انجام داد. 

کافیست  خلبان هدف را با دوربین غلاف رویت کرده و دوربین را روی هدف قفل کند تا غلاف مختصات دقیق  هدف را به بمب  بدهد

بمب های هدایت شونده چند امتیاز مهم دارند:

  • شرایط اب و هوایی روی انها و دقت انها تاثیر ندارد
  • انسان در هدفگیر ان نقشی ندارند. تنها مختصات هدف توسط ماهواره به دست امده(و یا توسط غلاف)  و بعد به بمب داده می شود
  • بمب های هدایت جی دم این امکان را دارند که همزمان با انها به تعداد بمب ها به اهداف مختلف درگیر شد. مثلا اگر یک هواپیما چهار بمب جی دم  حمل میکند میتوان هر کدام  از بمب ها را برای انهدام یک هدف برنامه ریز کرد. این امتیاز  راهبردی  است مثلا بمب افکنی چون ب۱، ب۲ و یا ب۵۲ که توان حمل بیش از ۸۰ بمب جی دم را  دارند میتوانند همزان به هشتاد هدف مختلف حمله کنند
  • استفاده از سلاح های اپتیکی و لیزری در شب نیاز به کابین دوم است تا با دقت هدف را توسط دوربین سلاح ویا غلاف کشف کنند ولی برای جی دم  نیازی نیست تنها خلبان بعد از دادن مختصات هدف در پایگاه به بمب ، باید انها را در منطقه هدف رها کند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »