در حال حاضر از ۹۶ منطقه مختلف در تقسیمبندی اداری سرزمین اصلی کشور فرانسه دست کم ۹۳ منطقه با درجات مختلف در معرض کمبود و محدودیتهای آب قرار گرفته و در ۶۲ بخش یا دو سوم مساحت این کشور نیز شرایط بحرانی اعلام شده است.
سیاست شرق _ فرانسه همانند اغلب کشورهای اروپایی در حال عبور از یک دوره خشکسالی کمسابقه است که کارشناسان امور زیست محیطی، آنرا بخشی از تبعات نگران کننده گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی میدانند.
به نقل از یورونیوز، دولت فرانسه پس از بررسی همه جوانب و بررسی نتیجه تحقیقات جاری روز جمعه اقدام جدی برای مدیریت بحران ناشی از خشکسالی را با تشکیل یک اتاق بحران آغاز کرد.
در همین راستا الیزابت بورن، نخست وزیر فرانسه با اعلام اجرایی و عملیاتی شدن اتاق بحرانی متشکل از نمایندگان وزارتخانههای مختلف از برپایی نخستین نشست این اتاق حوالی ساعت ۱۱ و نیم روز جمعه خبر داد.
دفتر نخست وزیری فرانسه نیز اعلام کرد که دولت مصمم به مقابله با شرایط و وضعیت تاریخیِ ناشی از خشکسالی جاری است که در حال حاضر بسیاری از سرزمینها را فراگرفته و تصمیم به تشکیل اتاق بحران نیز به همین منظور اتخاذ شده است.
به گفته یک منبع دولتی این اتاق بحران با هدف متمرکز کردن اطلاعات تشکیل جلسه داد و انتظار نمیرود که طی آن هیچ تصمیم فوری اتخاذ شده باشد.بستر بحران جاری از ماهها پیش در برخی مناطق به دلیل بارش کم و یا فقدان بارش به تدریج شکل گرفت و خشکسالی کمسابقه در اغلب مناطق بحران خیز این کشور از بهار سال جاری به این سو به تشدید شد.
در حال حاضر از ۹۶ منطقه مختلف در تقسیمبندی اداری سرزمین اصلی کشور فرانسه دست کم ۹۳ منطقه با درجات مختلف در معرض کمبود و محدودیتهای آب قرار گرفته و در ۶۲ بخش یا دو سوم مساحت این کشور نیز شرایط بحرانی اعلام شده است.
بر این اساس، به موجب سطح هشدار تعیین شده آبیاری چمنها، شستشوی وسایل نقلیه، پر کردن حوضچههای مصنوعی و آبیاری محصولات کشاورزی ممنوع اعلام شده است.
اتاق بحران خشکسالی در دولت فرانسه قرار است ضمن دریافت آخرین اطلاعات از بخشداران مناطق بحران زده و تجزیه و تحلیل آن، در زمینه عملیاتی کردن زودرس طرحهای ویژه برای این مناطق نیز تصمیمگیری کند.
اعضای اتاق بحران خشکسالی همچنین تاثیر تبعات خشکسالی بر زیرساختهای تولید انرژی و حمل و نقل و نیز متاثر شدن بخشهای کشاروزی و دامداری از این بحران را برای اتخاذ تصمیمهای لازم مورد بررسی و تحلیل قرار خواهند داد.
به گزارش فرانسپرس، ژوئیه ۲۰۲۲ پس از مارس ۱۹۶۱ دومین ماه تاریخ معاصر فرانسه د رمقایسه با دوره عادی سالهای ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ است که در آن بیشترین میزان خشکسالی همراه با کسری ۸۴ درصدی بارندگی ثبت شده است.
بخشهای اساسی مانند کشاورزی، خواه مزارع کشت ذرت که خوراک دام را تامین میکند و نیاز به آب فراوان نیاز دارد و یا چراگاههای در نظرگرفته شده برای دام به شدت در فرانسه دستخوش تبعات خشکسالی قرار گرفتهاند.
خشکسالی همچنین بخش تولید انرژی و منابع آب در مناطق توریستی را نیز تحت تاثیر قرار داده و علاوه بر این منشا آتشسوزیهایی در جنوب و شمال غرب فرانسه شده است.
انتهای پیام