... امروز: چهارشنبه - ۲۱ آذر - ۱۴۰۳
سیاسی ۰۶ مرداد ۱۴۰۱ - 6:10 ب.ظ زمان تقریبی مطالعه: 4 دقیقه
کپی شد!
0

تکرار مواضع خصمانه بولتون علیه ایران

بولتون: دولت بایدن برای رسیدن به یک توافق هسته‌ای چنان درمانده است که امتیازهای زیادی به ایران داده است، ازجمله تضعیف تحریم‌های اقتصادی که در سال ۲۰۱۸ علیه ایران اعمال شد. به‌ویژه در مواردی که به فروش نفت به چین مربوط می‌شود.

سیاست شرق _ جان بولتون مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا در گفت‌وگو با شبکه بی‌بی‌سی به تکرار ادعاهای خصمانه خود علیه ایران پرداخت و بار دیگر مخالفت خود را با توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ که واشنگتن در سال ۲۰۱۸ به‌طور یک‌جانبه از آن خارج شد، اعلام کرد.

به نقل از وبسایت شرق، وی گفت: در حال حاضر ایران هیچ فشار اقتصادی و نظامی حس نمی‌کند. دولت بایدن برای رسیدن به یک توافق هسته‌ای چنان درمانده است که امتیازهای زیادی به ایران داده است، ازجمله تضعیف تحریم‌های اقتصادی که در سال ۲۰۱۸ علیه ایران اعمال شد. به‌ویژه در مواردی که به فروش نفت به چین مربوط می‌شود.

بولتون با بیان اینکه “از فشار تحریم‌ها مقداری کاسته شده است” افزود: بنابراین آنها (مقامات ایران) می‌توانند با این موقعیت کنار بیایند که تاسیسات هسته‌ای و موشک‌های ایران تحت نظارت نیست و آنها حتی با چین و روسیه برای سرمایه‌گذاری جدید در زمینه صنایع نفتی خود مذاکره می‌کنند.

این مقام پیشین آمریکایی که همواره مواضعی به شدت ضد ایرانی داشته است، با تکرار ادعاهای بی‌اساس خود مبنی بر قصد ایران برای دستیابی به ظرفیت تولید سلاح هسته‌ای مدعی شد: فکر می‌کنم که ایران هرگز از پی‌گیری ساخت سلاح هسته‌ای دست برنداشته است. هیچ‌وقت سندی ارائه نشده که نشان دهد نظام ایران تصمیم راهبردی گرفته که دنبال سلاح هسته‌ای نمی‌رود. آنها به این نتیجه رسیده‌اند که حالا فشار بسیار کمتری از طرف آمریکا وارد می‌شود و فکر می‌کنند مسیر پیش روی‌شان بسیار روشن است. به همین دلیل این مذاکرات اصلا برای آنها موضوعیت ندارد.

بولتون همچنین مدعی شد: دولت دونالد ترامپ (رئیس جمهور پیشین آمریکا) به دنبال تغییر نظام در ایران نبود. سیاست فشار حداکثری هم در واقع حداکثری نبود. مشکل همین‌جا است که آمریکا کاری را که می‌توانست نکرد.

وی درباره این‌که ایران می‌گوید، دانش لازم را به دست آورده است و هروقت لازم باشد می‌تواند تاسیسات هسته‌ای راه‌اندازی کند، در اظهاراتی ضد ایرانی گفت: بله این درست است اما اگر این نیروگاه‌ها به شکل مداوم تخریب شوند، هزینه بسیار سنگینی به ایران تحمیل می‌شود و به ضرر مردم هم تمام می‌شود. به این شکل آنها می‌فهمند که دنبال کردن برنامه هسته‌ای به زیان مردم عادی خواهد بود.

بولتون در پاسخ به این سوال که اگر الان مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا بود و مقام مافوقش با نظرات او موافقت می‌کرد، چه کارهایی در برابر موضوع پیچیده هسته‌ای ایران انجام می‌داد، مدعی شد: برای کمک به گروه‌های مشروع اپوزیسیون ایرانی تلاش می‌کردم. به این فکر می‌کردم که سیاست رسمی آمریکا باید این باشد که نظام ایران سرنگون شود. چون این کشور برای صلح و امنیت منطقه و مردم ایران یک تهدید است!

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »