ترامپ: مقامات آمریکایی و ایرانی در حال گفتگو هستند، اما درباره اینکه، این گفت و گو ها مستقیم یا غیرمسقیم هستند، توضیح بیشتری نداد.
سیاست شرق _ دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز یکشنبه،در گفت و گو با «انبیسی نیوز» مدعی شد که، مقامات آمریکایی و ایرانی در حال گفتگو هستند، اما درباره اینکه، این گفت و گو ها مستقیم یا غیرمسقیم هستند، توضیح بیشتری نداد.
به نقل از رویترز، رئیس جمهور آمریکا، همچنین ایران را تهدید کرد که اگر تهران با واشنگتن بر سر برنامه هسته ای خود به توافق نرسد، علاوه بر بمباران، تعرفه های ثانویه را نیز اعمال خواهد کرد.
این اولین اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، پس از رد مذاکرات مستقیم جمهوری اسلامی ایران با واشنگتن در هفته گذشته و در پاسخ به نامه وی است.
ترامپ در این مصاحبه تلفنی گفت: «اگر آنها به توافق نرسند، بمباران خواهند شد. این بمبارانی که مانند آن را قبلاً ندیده اند.»
وی در ادامه افزود: “این احتمال وجود دارد که اگر آنها معامله نکنند، من مانند چهار سال پیش بر آنها تعرفه های ثانویه اعمال کنم.”
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه اعلام کرد که ایران از طریق عمان، به نامه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، که در آن از تهران خواسته است به توافق هسته ای جدید دست یابد، پاسخ داده است.
عراقچی گفت: سیاست ما همچنان این است که در شرایط فشار حداکثری و تهدیدات نظامی وارد مذاکره مستقیم نشویم، اما مانند گذشته میتوان مذاکرات غیرمستقیم نوع را ادامه داد.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور اسلامی ایران، روز یکشنبه با اشاره به سخنان حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر انقلاب، گفت: مذاکره مستقیم (با آمریکا) رد شده است، اما ایران همیشه درگیر مذاکرات غیرمستقیم بوده است و اکنون نیز مقام معظم رهبری تاکید کرده اند که مذاکرات غیرمستقیم همچنان ادامه دارد.
ترامپ در مصاحبه انبیسی همچنین تهدید کرد که شاید تعرفههای به اصطلاح ثانویه بر خریداران کالاهای کشورهای روسیه و ایران اعمال شود. او هفته گذشته فرمان اجرایی را امضا کرد که در آن چنین تعرفههایی بر خریداران نفت ونزوئلا مجاز شمرده شد.
ترامپ بعداً روز یکشنبه در ایر فورس وان در گفتوگو با خبرنگاران گفت که بر اساس این که آیا تهران به توافق رسیده یا نه، درباره تعرفههای ثانویه تصمیم میگیرد.
رییس جمهورآمریکا گفت: “احتمالاً چند هفته به آن فرصت می دهیم و اگر پیشرفتی ندیدیم، آنها را اجرایی می کنیم.
ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود در سال های ۲۰۱۷-۲۰۲۱، ایالات متحده را از توافق هسته ای برجام،که سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت های جهانی،منعقد شده بود، خارج کرد(۲۰۱۸) و محدودیت های حداکثری اقتصادی را برای فعالیت های هسته ای و اقتصادی تهران، اجرایی نمود، مسئله ای که موجب شد، جمهوری اسلامی ایران نیز، یک سال بعد و در پاسخ به آن(۲۰۱۹)، تعهدات برجامی خود را کاهش و سطح غنی سازی اورانیوم را بتدریج تا ۶۰ درصد و مقدار آن را افزایش دهد.
انتهای پیام