سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، به همراه همتای عمانی خود، در نمایشگاه کتاب عمان ۲۰۲۵ حضور یافت و از ترجمه عربی کتاب خود، «قدرت مذاکره»، رونمایی کرد.
سیاست شرق _ در حاشیه سفر وزیر امور خارجه ایران به مسقط (پایتخت عمان)، جهت شرکت در مذاکرات هسته ای با نماینده رئیس جمهور آمریکا، سید عباس عراقچی،از نسخه عربی کتاب «قدرت مذاکره»، نوشته خودش، رونمایی کرد.
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، به همراه همتای عمانی خود، در نمایشگاه کتاب عمان ۲۰۲۵ حضور یافت و از ترجمه عربی کتاب خود، «قدرت مذاکره»، رونمایی کرد.
در جریان رونمایی از ترجمه عربی کتاب«قدرت مذاکره»، خبرنگاران نیز، حضور داشتند.
پیش از این نیز، در جریان سفر رسمی سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه به ایروان، ترجمه ارمنی کتاب «قدرت مذاکره»، نیز رونمایی شده بود
مراسم رونمایی از این ترجمه، با حضور وزیر امور خارجه ارمنستان و مدیران ارشد وزارت خارجه این کشور در محل وزارت امور خارجه ارمنستان برگزار شد.
کتاب در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ و در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب تهران منتشر گردید، با نام «قدرت مذاکره؛ اصول و قواعد مذاکرات سیاسی و دیپلماتیک» به قلم سیدعباس عراقچی [که در آن زمان هیچ کس حدس نمی زد عمر دولت رییسی اندکی بعد به پایان خواهد رسید و اگرچه در شورای راهبردی سیاست خارجی مسوولیت گرفته و از ساختار جدا نشده بود اما دوباره به وزارت خارجه و کار اجرایی متن مذاکره بازگردد آن هم در جایگاهی بالاتر: وزیر امور خارجه-ع.ا]
سیدعباس عراقچی، متولد ۱۴ آذر ۱۳۴۱، دانش آموخته کارشناسی روابط بینالملل از دانشکده وزارت امورخارجه و دارای کارشناسی ارشد علوم سیاسی از دانشگاه آزاد اسلامی و دکترای اندیشه سیاسی از دانشگاه کنت انگلستان است.
عراقچی، در کارنامه دیپلماتیک خود سابقه سفارت ایران در فنلاند و ژاپن، سخنگویی و معاونت سیاسی و همچنین حقوقی وزارت امور خارجه را دارد.
او سال ۱۴۰۰ دبیر شورای راهبردی روابط خارجی شد و از شهریور ۱۴۰۳ و با شکل گیری دولت مسعود پزشکیان وزیر امورخارجه است.
در مقدمه کتاب میخوانیم: «هیچ گاه، دستاورد کوششها و جانْفشانیهای هیچ مردم و کشوری، بدون گفتوگو نهادینه نشده، هیچ جنگی بدون گفتوگو پایان نیافته، هیچ پیروزییی بی گفتوگو بار نداده و از پیْآمدهای هیچ شکستی بدون گفتوگو کاسته نشده است».
نویسنده اضافه می کند: «از این رو یادگیری گفتوگو از نخستین بایستههای زمامْداری، بهترین روش کاستن هزینهها و افزایش دستْآوردها بوده و خواهد بود و ناتوانی در گفتوگو هزینههای سهمْناکی را بر دوش کشورها و مردمانشان نهاده و خواهد نهاد. بیگمان، گفتوگو نیازمند تکیهگاههای استوار توان ملی است و توان گفتوگو خود نیز یکی از ستونهای همین توان ملی است.
همزمان نباید توان ملی تنها در بنْمایههای مادی دیده شود و بنمایههای انگیزشی، که مقبولیت مردمی، عزت، مشروعیت، استقلال، ارزشهای آرمانی، الهامْبخشی و توان گفتو گو از ارزشْمندترین آنها هستند، نادیده انگاشته شوند».
کتاب پس از مقدمه و دیباچه در شش گفتار فصل بندی شده است: «چیستی و ماهیت مذاکره سیاسی»، «انواع مذاکره سیاسی» ، «مذاکره سیاسی و قدرت ملی»، «فنون و مراحل مذاکره سیاسی و الزامات آن»، «مذاکره کننده-دیپلمات» و «چانه زنی بازاری، شیوه ایرانی مذاکره».
گفتار ششم همان گونه که از نام آن بر میآید برای ما ایرانیان جالبتر است.
عراقچی در ابتدای گفتار آخر مینویسد: «شیوه مذاکره ایرانیان معمولا در دنیا به عنوان «شیوه بازاری»، به عنوان چانه زنی مداوم و خستگی ناپذیر، شناحته می شود. بسیاری از گردشْگران غربی که سابقه خرید فرشهای نفیس در بازاهای ایران داشتهاند، حتی آن را «شیوه چانه زنی فرشفروشان» نامیدهاند!»
خاطره جالبی که در همین بخش روایت می شود، موضوع مذاکرات مربوط به قطعْنامه ۲۲۳۱ در شورای امنیت است که نماینده آمریکا از سماجت تیم ایرانی به گریه میافتد: «حین مذاکره، در مورد یکی از موضوعات کوچکی که باقی مانده بود، خانم شرمن توضیحات زیادی داد و به من گفت قبول دارید؟ گفتم «بله، ولی یک نکته کوچک وجود دارد». این عبارت «بله، ولی…» که زیاد از طرف ما گفته می شد حسابی طرف های مقابل را کلافه میکرد.
بعضی مواقع روی بخش «ولی…» که قسمت فرعی موضوع بود، روزها و ساعت ها مذاکره می کردیم.
این بار خانم شرمن دیگر طاقت نیاورد، بغض کرد و بی اختیار اشکهایش سرازیر شد.
برای اولین بار بود که در یک مذاکره می دیدم طرف مذاکره گریه می کند…» و در بخش منابع انگلیسی کتاب، نام کتاب «داستان من» زندگینامه بنیامین نتانیاهو که در سال ۲۰۲۲ منتشر گردیده نیز مشاهده می شود.
*مشخصات کامل کتاب: «قدرت مذاکره؛ اصول و قواعد مذاکرات سیاسی و دیپلماتیک» / سید عباس عراقچی / چاپ اول / انتشارات اطلاعات/ ۲۰۴ صفحه / ۱۴۰۳ / ۵۰۰ نسخه / ۲۰۰ هزار تومان.
مشخصات اثر در پشت جلد کمی متفاوت و به این صورت آمده است:
Negotiation: The power of diplomacy; Standards and methods in the art of negotiating.
انتهای پیام