سیاست شرق _ مراسم تودیع و معارفه سرپرستان قبلی و جدید دانشگاه شهید چمران اهواز، صبح روز چهارشنبه، ۲٠ فروردین، برگزار شد.
آئین معارفه سرپرست جدید دانشگاه شهید چمران اهواز، امروز صبح با حضور استاندار خوزستان، نمایندگان مجلس خبرگان رهبری و شورای اسلامی و سید احمدرضا خضری مشاور و مسئول دفتر وزیر علوم در دانشکده ادبیات دانشگاه برگزار شد.
همان طور که پیش بینی می شد سالن مراسم مملو از اساتید و دانشجویان بود. حضور حجازی، مقتدایی، موالیزاده از استانداران سابق خوزستان از نکاتی بود که به چشم میخورد.
اخلاق و منش معلمی دکتر علی حسین حسینزاده، سرپرست جدید دانشگاه جندی شاپور اهواز، از نکات پررنگ بود که باعث شده بود که بسیاری از مدیران استانی برای معارفه وی حضور پیدا کنند. تنوع سلایق سیاسی نشان میداد، دکتر حسینزاده توانسته با جریان های مختلف سیاسی استان مفاهمه برقرار کند.
حضور آیت الله حیدری و حسنزاده از خبرگان رهبری، سعدونزاده نماینده آبادان در مجلس و سردار هاتف از سپاه، بویری معاون سیاسی استانداری، دکتر حیدری مسئول بسیج اساتید خوزستان، حجت الاسلام عادلینژاد مسئول دفتر نهاد رهبری خوزستان، سبب شده بود که صف اول سالن بسیار پررنگ و متنوع باشد.
استاندار خوزستان نخستین سخنران مراسم بود که با گلایه از مشکلات دانشگاه، از سرپرست جدید خواست به این مسائل با اولویت رسیدگی کند.
موالی زاده تاکید کرد: نقش اساتید در مدیریت خوزستان باید پررنگ باشد و اساتید دانشگاه، استانداری خوزستان را خانه دوم خود بدانند.
وی گفت: نباید دانشگاه از چرخه مدیریت کشور حذف شود و این به نفع هیچ کس نیست و اساتید باید در امور استان همراهی و مشورت ارایه دهند.
آیت الله حسنزاده نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری که از اساتید دانشگاه نیز است، پس از دکتر موالیزاده در جایگاه قرار گرفت. آیت الله حسنزاده محور صحبتهای خود را بر این قرار داد که باید تکریم جامعه دانشگاهی شکل گیرد.
وی با اشاره به شخصیت محترم و علمی سرپرست جدید دانشگاه گفت: دانشجویان امانت ما هستند و در سرکلاس ها از وضعیت خوابگاه گلایه دارند و این شرایط باعث عقب افتادگی استان شده است.
از حاشیه های جالب، گلایه آیتالله حسنزاده از وزیر علوم بود که گفت انتظار داشتیم در این مراسم شخص وزیر علوم حضور پیدا کنند.
سخنران سوم اخوندعلی، رئیس سابق دانشگاه بود که پس از اینکه کلیپ معرفی وی پخش شد، حاضر به حضور در پشت تریبون نشد و دعوت مجری را شرط حضور در پشت تریبون کرد.
از حاشیه های جالب دیگر این مراسم، با توجه به محدود بودن زمان مراسم، مقرر بود سخنرانها مراعات وقت کنند و اختصار پیشه کنند، که آخوندعلی بیش از همه صحبت کرد که باعث اعتراض بسیاری شد و با وجود چند بار تذکر مجری، حاضر به اتمام صحبتها نشد، که باعث شد استاندار خوزستان و بسیاری از مسئولان سالن را ترک کنند.
یکی دیگر از حاشیه های دیگر مراسم، مجری برنامه آقای آخوندعلی را به اشتباه آخوندزاده خطاب قرار داد که آقای دکتر آخوندعلی در واکنشی اظهار داشت این مسأله «میدانم از کجا آب میخورد!!»که با واکنش منفی حضار روبرو شد.
در پایان، تشویقهای مکرر و بیپایان سرپرست جدید دانشگاه از مسائل قابل توجه بود که نشان میداد جامعه دانشگاهی از وضعیت فعلی رضایت ندارند و نسبت به تغییر و انتخاب دکتر حسین زاده خوشبین هستند.
در پایان آیین معارفه و تودیع امروز ، دکتر حسین زاده در سخنان کوتاهی، سه اصل مهم را مورد اشاره قرار دادند که اولین آن را، اصل عزت و احترام عنوان نمودند و یکی از پیشران های نظام جمهوری اسلامی را توجه به علم، عنوان نمودند، که هم دین و هم سابقه تمنی ایران، بر آن تاکید کرده اند.
دکتر حسین زاده، اصل دوم را مشارکت هم نیروهای دانشگاهی را در دانشگاه و بیرون دانشگاه، مهم ارزیابی کردند، وی از عدم «دانش محوری» در حوزه اجرا گلایه و آن را سبب بروز مشکلات بسیاری در جامعه شده است؛ مشارکتی که شامل اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه دانستند.
سرپرست دانشگاه چمران، اصل سوم را، کلی تر و خواهان «دموکراتیک تر شدن» نظام و سازمان اداره دانشگاه شدند، یعنی به زبان ساده «انتزاج آرا در مدیریت، سیاست ها و برنامه های یک سازمان»، انتزاج آرای ذی نفعان دانشگاه، مردم سالاری در دانشگاه.
وی در ادامه افزود: هرچند کارهای خوبی انجام گرفته و هیات امنایی دانشگاه در همین راستا بوده، ولی کافی السابق، در راستای همان بروکراسی وبری انجام می شود. وی همچنین، برنامه های خود در دانشگاه را در ذیل سه اصل فوق عنوان نمودند، که در آینده بیشتر توضیح خواهند داد.
ایشان در ادامه، به مشکلات جامعه اشاره و ناامیدی را، برای جامعه، بسیار خطرناک عنوان نمودند، و خواهان آن شدند که اساتید محترم، وقت بیشتری را برای دانشجویان صرف کنند، زیرا کلاس درس، صرف انتقال یک سری مفاهیم علمی نیست، بلکه انتقال منش است، انتقال تربیت است، باید وقت گذاشت.
انتهای پیام