عادلی: میدانیم که ممکن است برخی طرفها در منطقه وجود داشته باشند که موفقیتآمیز بودن این مذاکرات به نفع آنها نباشد و همزمان نمی توان کتمان کرد که تداوم تحریم به نفع عده ای در داخل نیز هست پس باید هوشیارانه برخورد کرد.
سیاست شرق _ سفیر پیشین ایران در کانادا، ژاپن و بریتانیا، با اشاره به تصمیم جمهوری اسلامی ایران برای آغاز گفتوگو غیرمستقیم با ایالات متحده میگوید: صدور مجوز برای انجام این مذاکرات یک اقدام بسیار هوشمندانه است که با منافع ملی و مهمتر از همه، با خواست قاطع اکثریت مردم ایران، همخوانی دارد. این موضوع نشاندهنده عزت و اعتماد به نفس ایران است و قدرتی را در خود نهفته دارد.
به نقل از ایرنا؛ وی با اشاره به اینکه برخی افراد در داخل و خارج کشور روی شکست مذاکرات شرطبندی کردهاند و تلاش میکنند در روند مذاکرات اخلال ایجاد کنند، خاطرنشان کرد: باید پیش از شروع مذاکرات این تلاش ها را خنثی کنیم. میدانیم که ممکن است برخی طرفها در منطقه وجود داشته باشند که موفقیتآمیز بودن این مذاکرات به نفع آنها نباشد و همزمان نمی توان کتمان کرد که تداوم تحریم به نفع عده ای در داخل نیز هست پس باید هوشیارانه برخورد کرد.
وی افزود: نکته دومی که باید به آن توجه کرد این است که ما در حال مذاکره با ترامپ هستیم و نه یک دیپلمات تکنوکرات. اگر صدای دیگری در این زمینه شنیده شود، به ترامپ سیگنال اشتباهی فرستاده خواهد شد. در حال حاضر با تنشهای نظامی قابل توجهی در منطقه مواجهایم و هر گونه صدای مخالف با حاکمیت یا منافع ملی کشور میتواند سوءتفاهمهایی را ایجاد کند که عواقب غیرقابل جبرانی بهدنبال داشته باشد. بنابراین، ضروری است که تمامی افراد دخیل در مذاکرات، به تنش موجود توجه کرده و در پی تقویت یک صدای واحد و نشان دادن یکپارچگی ملی باشند.
سفیر اسبق ایران در کانادا گفت: ایران احساس میکند میتواند مذاکراتی مؤثر داشته باشد و مذاکرهکنندگان ما نیز افراد با تجربه و توانمندی هستند. این احساس قدرت و اعتماد به نفس، فضایی شرافتمندانه و هوشمندانه برای انجام مذاکرات ایجاد میکند.
عادگی گفت: مذاکرات باید بهصورت گام به گام جلو برود؛ یعنی در جدول داده و ستانده مذاکرات، ایران یک قدم جلو میرود و سپس طرف مقابل نیز یک قدم پیش خواهد آمد و این ترتیب ادامه خواهد یافت.
سفیر ایران در استرالیا افزود: دیپلماسی سنتی و معمولی برای این نوع مذاکرات کارآیی ندارد، زیرا ترامپ یک تکنوکرات یا دیپلمات سنتی نیست. او استراتژی مذاکره ندارد بلکه استراتژی معاملهگری دارد.
انتهای پیام