... امروز: شنبه - ۱۶ فروردین - ۱۴۰۴
اجتماعی ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ - 4:06 ب.ظ زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

طهرانچی: استفاده از تلفن همراه، در جلسات امتحانی دانشگاه آزاد، مجاز می شود

رئیس دانشگاه آزاد اعلام کرد که به‌ زودی شاهد ورود موبایل به جلسات امتحانی واحدهای دانشگاه آزاد خواهیم بود.

سیاست شرق _ محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد، امروز شنبه، در سخنرانی نوروزی خود در جمع مدیران واحدهای دانشگاه، با اشاره به اهمیت پایداری در مواجهه با تحولات، گفت: برای بقا در این شرایط، باید سریع عمل کرد و به‌ سرعت و به‌ صورت آنی از وقوع ضرر جلوگیری کرد. همچنین، باید مراقب باشیم که تاریخ و ادبیات فارسی از بین نرود. گروه‌هایی باید برای کارآمدسازی تلاش کنند، درحالی‌که مدیران باید بر پایداری تمرکز داشته باشند.

وی به نقش هوش مصنوعی در آموزش اشاره کرد و افزود: هوش مصنوعی باید به‌ عنوان ابزار مکمل در آموزش به کار گرفته شود، نه به‌ عنوان ابزار اصلی، در غیر این صورت، تحول آموزشی رخ نخواهد داد.

طهرانچی همچنین بر ضرورت تغییر در روش‌های آموزشی و امتحانی تأکید کرد و افزود: برای ایجاد تحول، استفاده از موبایل در جلسات امتحانی باید مجاز شود تا اساتید نیز با این تغییر همراه شوند. دانشگاه‌ها باید با تحولات فناوری همگام شوند، چرا که شکاف دیجیتالی و تغییر ذائقه‌های اجتماعی، چالش‌های پیش روی نظام آموزشی کشور هستند.

وی با اشاره به اهمیت «شکاف دیجیتالی» عنوان کرد: این موضوع امروزه مورد توجه ویژه‌ای قرار گرفته است. درحالی‌که همچنان بر عدم استفاده از لپ‌تاپ و وسایل هوشمند در جلسات آزمون تأکید می‌شود، جایزه نوبل در حوزه هوش مصنوعی اهدا می‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد تصریح کرد: اگر نتوانیم برای علم، پشتیبانی عملی دریافت کنیم، دانش به کار نخواهد آمد. اقتصاد، با توجه به ویژگی‌های خاص خود، یک موضوع ملی است و با توجه به تحریم‌های ظالمانه، در معرض تهدید قرار دارد.

وی همچنین به جنگ‌های غزه و فلسطین اشاره کرد و گفت: امنیت منطقه‌ای به دلیل این جنگ‌ها به شکل جدیدی درآمده است. علاوه بر این، تحولات فناوری نیز شوک‌هایی به جهان وارد کرده است. با توجه به اینکه در عصر جنگ‌های فناورانه قرار داریم، هوش مصنوعی، فناوری کوانتومی و دیگر فناوری‌های نوین، به‌ عنوان کلیدهای اصلی زندگی، تأثیرات گسترده‌ای بر جوامع داشته‌اند.

طهرانچی ادامه داد: تغییرات اجتماعی و فناوری، ذائقه اجتماعی را نیز متحول کرده است. در این شرایط، دانشگاه‌ها باید به دنبال «دانایی و توانایی» باشند، چرا که شعار امسال ما «تغییر به دنبال سرعت است».

وی افزود: مسئله مهارت و کارآفرینی از یک سو و دانش از سوی دیگر، موضوعی است که در دانشگاه‌های غربی مورد توجه ویژه قرار گرفته است. اما در وزارت علوم، تنها بر دانش تأکید شده و از مهارت‌آموزی غفلت شده است. دانشگاه‌ها باید نقش آگاهی‌بخش داشته و در تعامل با دنیا قرار بگیرند.

رئیس دانشگاه آزاد در پایان خاطرنشان کرد: در دهه آینده، نیاز به نیروی انسانی به‌ شدت افزایش خواهد یافت و طبق آمار، کمبودهایی در این زمینه احساس می‌شود. این مسئله ناشی از عدم تطابق با ذائقه‌های اجتماعی است. به‌عنوان نمونه، رشته‌های زبان و ادبیات فارسی تنها ۱۸۰ متقاضی دارند، درحالی‌که رشته زبان انگلیسی ۱۰۰۰ متقاضی را به خود جذب کرده است.

انتهای پیام

منبع: فارس

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »