... امروز: جمعه - ۱۵ فروردین - ۱۴۰۴
سیاسی ۰۹ فروردین ۱۴۰۴ - 8:27 ب.ظ زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه
کپی شد!
0

برگزاری نشست پنج جانبه کشورهای حوزه مدیترانه

رئیس جمهور الشرع تاکید کرد که موضع سوریه در رد این حملات اسرائیل ثابت است و تاکید کرد که سوریه به دفاع از حقوق مسلم خود ادامه خواهد داد و حمایت عربی و بین المللی دیگر یک گزینه نیست بلکه یک ضرورت است.

سیاست شرق _ پاریس ، میزبان نشست ویدئوکنفرانسی بود که در آن احمد الشرع(رئیس جمهور دولت انتقالی سوریه) بطور مجازی با امانوئل مکرون (رئیس جمهور فرانسه)، جوزف عون (رئیس جمهور لبنان)، نیکوس کریستودولیدیس (رئیس جمهور قبرس) و کیریاکوس میتسوتاکیس (نخست وزیر یونان) در آن حضور داشتند.

به نقل از خبرگزاری سانا، این اجلاس که روز جمعه برگزار شد، با بحث‌های گسترده در مورد امنیت مرزی بین کشورهای شرکت‌کننده با تمرکز بر خطرات مشترکی که منطقه را تهدید می‌ کند، به‌ویژه از سوی شبه‌نظامیان مسلح و اختلافات مرزی که همه طرف‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد، آغاز شد. و بر اهمیت تقویت همکاری های امنیتی بین کشورهای ذیربط برای تامین امنیت مرزهای مشترک تاکید شد.

الشرع در این نشست تاکید کرد که سوریه با چالش‌ های امنیتی بزرگی در مرزهای جنوبی خود مواجه است و خاطرنشان کرد که حضور اسرائیل در خاک سوریه تهدیدی مستمر برای صلح و امنیت منطقه است.

به نوبه خود، جوزف عون رئیس جمهور لبنان نیز به اهمیت تشدید هماهنگی امنیتی میان سوریه و لبنان برای مقابله با خطرات مشترک اشاره کرد در حالیکه یونان و قبرس نیز بر لزوم حمایت از تلاش های سوریه در مبارزه با تروریسم در مرز تاکید کردند.

رفع تحریم های اقتصادی:

موضوع لغو تحریم های اقتصادی سوریه یکی از موضوعات محوری این اجلاس بود. رئیس‌جمهور الشرع با اشاره به تأثیر مخرب این تحریم‌ها بر اقتصاد سوریه و رفاه مردم، بر ضرورت لغو تحریم‌های اقتصادی اعمال‌شده توسط کشورهای غربی علیه سوریه تاکید کرد.

به نوبه خود، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه تاکید کرد که لغو تحریم ها به یک نیاز فوری برای دستیابی به پیشرفت سیاسی بیشتر در داخل سوریه تبدیل شده است. وی همچنین تمایل خود را برای بحث در مورد سازوکارهایی که از طریق آن می توان برخی محدودیت های اقتصادی را در چارچوب حمایت از ثبات در منطقه کاهش داد، ابراز کرد.

رئیس جمهور لبنان بر اهمیت لغو تحریم ها علیه ظ به منظظظظظظور تقویت ثبات در لبنان و منطقه به طور کلی و امکان بازگشت آوارگان تاکید کرد و قبرس و یونان نیز اعلام کردند که لغو تحریم ها گامی ضروری برای حمایت از همکاری های اقتصادی منطقه ای است.

منافع مشترک و تقویت همکاری های منطقه ای:

این گفتگوها همچنین شامل جنبه های مربوط به منافع مشترک بین کشورهای شرکت کننده بود و رهبران بر افزایش همکاری های اقتصادی و تجاری به ویژه در حوزه انرژی و حمل و نقل توافق کردند.

میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان بر اهمیت تقویت همکاری بین کشورهای مدیترانه ای به ویژه در زمینه مبارزه با مهاجرت غیرقانونی تاکید کرد و اعلام کرد که یونان آماده است تا در پروژه های انرژی در سوریه و منطقه خاورمیانه مشارکت کند.

از سوی دیگر، قبرس بر لزوم فعال کردن همکاری مشترک در همین زمینه، امکان پاسخگویی، عدالت انتقالی و قانون دریا، حمایت از برنامه بلندپروازانه برای سوریه و احترام به حاکمیت آن تاکید کرد.

حمایت از دولت سوریه در اصلاحات:

شرکت کنندگان به اتفاق آرا با حمایت از دولت سوریه که در اصلاحات سیاسی و اقتصادی جدی است موافقت کردند و رئیس جمهور الشرع خاطرنشان کرد که سوریه گام های واقعی را در جهت اصلاحات در سطوح سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آغاز کرده است و علیرغم چالش هایی که با آن مواجه است برای ساختن یک کشور باثبات و قوی تلاش می کند.

کشورهای شرکت کننده در این اجلاس به نوبه خود از تلاش های دولت سوریه برای اجرای اصلاحات حمایت و بر لزوم برداشتن گام های عملی در زمینه حقوق بشر و دستیابی به پیشرفت سیاسی تاکید کردند.

رئیس جمهور لبنان با ابراز حمایت کامل از تلاش های سوریه در بازسازی و اصلاحات سیاسی، خاطرنشان کرد: لبنان نیز از اثرات جنگ رنج می برد و معتقد است که همکاری با سوریه تنها راه غلبه بر چالش های منطقه ای است.

نقض‌های اسرائیل و موضع مشترک:

همچنین به تجاوزات اسرائیل در منطقه جنوب سوریه اشاره شد، و رهبران این اجلاس بر لزوم محکومیت حملات مداوم اسرائیل به خاک سوریه تاکید کردند.

رئیس جمهور الشرع تاکید کرد که موضع سوریه در رد این حملات اسرائیل ثابت است و تاکید کرد که سوریه به دفاع از حقوق مسلم خود ادامه خواهد داد و حمایت عربی و بین المللی دیگر یک گزینه نیست بلکه یک ضرورت است.

رهبران توافق کردند که همکاری منطقه ای در زمینه مبارزه با تروریسم بسیار مهم است و بر لزوم تقویت هماهنگی اطلاعاتی بین کشورهای شرکت کننده برای مبارزه با سازمان های تروریستی تاکید کردند.

آنها همچنین تاکید کردند که حمایت نظامی و لجستیکی باید برای کمک به کشورهای آسیب دیده از تروریسم ادامه یابد و در عین حال بر ضرورت تلاش برای بازسازی مناطق آسیب دیده و دستیابی به ثبات در سوریه و مرزهای آن تاکید کردند.

یکی از نتایج کلیدی این اجلاس، توافق بر سر راهبردی برای تقویت روابط بین قبرس، فرانسه و لبنان بود .

کریستودولیدس، در کنار امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه و کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان، توافق کردند که رویکرد جدیدی را برای تقویت موقعیت لبنان در صحنه بین المللی، به ویژه از طریق حمایت اتحادیه اروپا، دنبال کنند.

کریستودولیدس همچنین از این فرصت استفاده کرد و در مورد پیامدهای گسترده تر تحولات منطقه ای، از جمله نگرانی های انرژی، با تمرکز ویژه بر حضور شرکت فرانسوی توتال در شرق مدیترانه بحث کرد. وی خاطرنشان کرد که این گفتگوها برای پیشبرد منافع متقابل به ویژه در مواجهه با چالش های ناشی از بی ثباتی منطقه ای ضروری است.

کریستودولیدس در مورد ترکیه تاکید کرد که هرگونه پیشرفت احتمالی در روابط ترکیه با اتحادیه اروپا به اقدامات ملموس به ویژه در مورد قبرس و پایبندی به قوانین بین المللی بستگی دارد . وی افزود: این موضوع صرفاً یک شرط نیست، بلکه یک اصل است که برای همه ملت ها اعمال می شود.

اجلاس پاریس برای همکاری های منطقه ای عمل خواهد کرد، جایی که نیاز به احترام به قوانین بین المللی و اجرای قطعنامه های سازمان ملل، به ویژه در مورد لبنان و سوریه، تقویت شد. کریستودولیدس نتیجه گیری کرد که این نشست گامی مهم در جهت ایجاد روابط قوی تر در منطقه و رسیدگی به چالش های جاری با اقدام جمعی است.

پایان اجلاس سران:

در پایان این اجلاس، بر سر ایجاد یک رابطه جدی و پایدار در سوریه جدید و بسیج حمایت های بین المللی و آنچه از کنفرانس بروکسل برای حمایت از تلاش های بازسازی سوریه به دست آمد، توافق شد و هر چیزی که می تواند به بازگرداندن ثبات منطقه ای و حمایت از تلاش های سوریه در مقابله با چالش های داخلی و خارجی کمک کند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »