... امروز: چهارشنبه - ۲۲ اسفند - ۱۴۰۳
سیاسی ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - 11:05 ق.ظ زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0
به درخواست دادگاه کیفری بین‌المللی؛

رئیس جمهور سابق فیلیپین، بازداشت شد

سیاست شرق _ رودریگو دوترته، رئیس جمهور سابق فیلیپین، روز سه‌شنبه به درخواست دادگاه کیفری بین‌المللی بازداشت شد.

به نقل از رویترز، بازداشت رئیس جمهور سابق فیلیپین، گام بزرگی در تحقیقات دادگاه کیفری بین‌المللی در مورد هزاران قتل غیرقانونی ادعایی در”جنگ خونین با مواد مخدر” است که دوره ریاست‌جمهوری او انجام شد.

دفتر رئیس جمهور فردیناند مارکوس جونیور در بیانیه ای اعلام کرد که دوترته در بدو ورود به فرودگاه اصلی مانیل، حکم بازداشت اینترپل را دریافت کرد و در بازداشت به سر می برد.

خط مشی مبارزه با «مواد مخدر » در سال ۲۰۱۶ این شهردار را به قدرت رساند و به وعده‌هایی که طی سخنرانی‌های سرسختانه برای کشتن هزاران دلال مواد مخدر داده بود، عمل کرد.دوترته ۷۹ ساله بارها از این سرکوب دفاع کرده است. او دستور قتل مظنونان مواد مخدر را رد می کند و گفت که به پلیس دستور داده است که فقط برای دفاع از خود چنین کنند. این دستگیری پس از سال‌ها طعنه دوترته به دیوان کیفری بین‌المللی صورت می‌گیرد، زیرا او به‌طور یکدانه  فیلیپین را از معاهده تأسیس دادگاه در سال ۲۰۱۹ خارج کرد، زیرا این دادگاه شروع به بررسی اتهامات مربوط به قتل‌های غیرقانونی سیستماتیک تحت نظارت او کرد.

فیلیپین تا سال گذشته از همکاری با تحقیقات جنایات ادعایی علیه بشریت توسط دیوان بین‌المللی کیفری که می‌گوید صلاحیت رسیدگی به حوادث را در زمانی که یک کشور عضو است، طفره می رفت.

قتل های سیستماتیک

به گفته پلیس، ۶۲۰۰ مظنون در جریان عملیات ضد مواد مخدر که به گفته آنها به تیراندازی ختم شد، کشته شدند. اما فعالان می گویند که تلفات واقعی سرکوب بسیار بیشتر بود و هزاران مصرف کننده مواد مخدر در محله های فقیر نشین، که بسیاری از آنها در فهرست های رسمی دیده می شدند، در شرایط مرموز کشته شدند.

پلیس دست داشتن در این قتل ها را رد می کند و اتهامات گروه های حقوق بشر در مورد اعدام های سیستماتیک و پنهان کاری را رد می کند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »