... امروز: جمعه - ۱۰ اسفند - ۱۴۰۳
سیاسی ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ - 8:43 ق.ظ زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

مذاکرات ۶ ساعته هیات های روسی و آمریکایی در استانبول، پشت درهای بسته

این مذاکرات پشت درهای بسته و به میزبانی اقامتگاه سرکنسول آمریکا در استانبول ترکیه برگزار شد و مذاکره‌کنندگان در پایان این نشست از اظهارنظر مطبوعاتی خودداری کردند.

سیاست شرق _ مذاکرات نمایندگان روسیه و آمریکا در استانبول حوالی ساعت ۱۶:۳۰ به وقت مسکو (۱۷ به وقت تهران) روز پنجشنبه نهم اسفندماه ۱۴۰۳ پس از ۶ ساعت و نیم گفت‌وگوی طرفین درباره عادی سازی روند فعالیت سفارتخانه‌های دو کشور به پایان رسید.

این گفتگوها که در اقامتگاه سرکنسول ایالات متحده برگزار شد، پس از اولین نشست سطح بالای این ماه بین دو قدرت هسته ای، از زمان آغاز تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین صورت گرفت.

بنا به گزارش رسانه‌های روسیه، این مذاکرات پشت درهای بسته و به میزبانی اقامتگاه سرکنسول آمریکا در استانبول ترکیه برگزار شد و مذاکره‌کنندگان در پایان این نشست از اظهارنظر مطبوعاتی خودداری کردند.

ترکیب هیأت روسی که شامل نمایندگانی از وزارت امور خارجه است، فاش نشده است، اما پیش‌تر وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرده بود که در این نشست دیپلمات‌های سطح بالا و کارشناسان روسیه و آمریکا حضور خواهند یافت.
سرگئی لاوروف در کنفرانس مطبوعاتی روز چهارشنبه هشتم اسفند خود در دوحه قطر، خبر برگزاری این مذاکرات را اعلام کرده بود.

وزیر امور خارجه روسیه در این باره گفت: مذاکره‌کنندگان مسکو و واشنگتن، مشکلات سیستمی را که در نتیجه فعالیت‌های غیرقانونی دولت قبلی (آمریکا به ریاست جو بایدن) بر سر راه فعالیت‌های سفارت روسیه انباشته شده است، بررسی خواهند کرد.

وی یادآور شد: روسیه به صورت طبیعی به اقدامات دولت بایدن متقابلاً پاسخ داد و شرایط ناخوشایندی را برای کار سفارت آمریکا در مسکو ایجاد کرد.

وزیر امور خارجه روسیه افزود: فکر می کنم بر اساس نتایج مذاکرات در استانبول مشخص خواهد شد که چقدر سریع و کارآمد می‌توانیم (در روند حل و فصل مسائل با آمریکا) حرکت کنیم.

این گفت‌وگوها پس از آن انجام شد که مسکو و واشنگتن، مذاکرات ۳۰ بهمن‌ماه هیأت‌های بلندپایه خود به ریاست وزیران امور خارجه دو کشور در ریاض پایتخت عربستان را مثبت ارزیابی کردند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از زمان روی کار آمدن در ماه گذشته، به دنبال تنظیم مجدد روابط با مسکو بوده و با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه تماس گرفته و برای اولین بار در بیش از سه سال گذشته، مذاکراتی را در سطح بالا آغاز کرده است.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده در ۱۸ فوریه در ریاض، عربستان سعودی، ملاقات کردند و در آنجا توافق کردند که مذاکرات برای پایان دادن به جنگ در اوکراین آغاز شود.

پوتین بعداً روز پنجشنبه گفت که گفتگوهای اولیه با ایالات متحده به او “مقداری” برای حل “مشکلات” از جمله جنگ در اوکراین داده است.

رهبر کرملین در نشست سالانه سرویس امنیت فدرال (FSB) گفت: “اولین تماس ها با دولت جدید ایالات متحده کمی امید می دهد. تمایل متقابل برای کار برای احیای روابط وجود دارد.”

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در تماسی تلفنی با یکدیگر گفت‌وگو و برای دیدار حضوری توافق کردند.

وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا نیز شنبه ۲۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در تماس تلفنی بر پایبندی خود را به همکاری برای حل و فصل مسائل دوجانبه، مناقشه اوکراین و همچنین فلسطین تاکید کردند.

ترکیه عضو ناتو، قبلاً نقش میانجی را در مناقشه اوکراین ایفا کرده بود و میزبان مذاکرات مستقیم بین مسکو و کیف در مارس ۲۰۲۲ بود.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »