ظریف : "همیشه این امید وجود دارد که عقلانیت انتخاب شود. امیدوارم این بار "ترامپ 2" جدی تر، متمرکزتر و واقع بینانه تر باشد."
سیاست شرق _ روز چهارشنبه، محمدجواد ظریف،معاون راهبردی رئیس جمهوراسلامی ایران، ضمن رد هرگونه فعالیت هستهای غیر صلح آمیز ایران، از فرصتهای گفتوگوی دوباره سخن گفت.
به نقل از خبرگزاری رویترز، محمد جواد ظریف، وزیرخارجه اسبق ایران و معاون راهبردی مسعود پزشکیان، این ایده که تهران به دنبال تسلیحات هسته ای است را رد کرد و اظهار داشت که از ایده مذاکرات برای بهبود روابط بین ایران و غرب حمایت می کند.
ظریف در گفتگو با فرید زکریا،مجری معروف سی ان ان، گفت: “همیشه این امید وجود دارد که عقلانیت انتخاب شود. امیدوارم این بار “ترامپ ۲″ جدی تر، متمرکزتر و واقع بینانه تر باشد.”
ظریف افزود:«اکنون جهان ، برای ما، زمانی برای حرکت به جلو است. ما به خاطر تاریخمان به محیط اطرافمان به عنوان یک تهدید نگاه کردهایم. اکنون… هیچکس ایران را مکانی به این آسانی برای انجام هوسهای خود نمیداند. بنابراین، ما میتوانیم بر اساس فرصت پیش برویم، نه بر اساس تهدید، بنابراین، بیایید در مورد آن صحبت کنیم».
در همین رابطه، رافائل گروسی، رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA)، خواستار دیپلماسی بین ایران و ترامپ شد.
گروسی در پاسخ به این سوال که گفتگوی تهران و ترامپ در حال حاضر چقدر حیاتی است، در داووس پاسخ داد: «کاملاً ضروری است».او در یک میزگرد رسانه ای گفت: “بدون گفتگوی آنها، هیچ پیشرفتی حاصل نمی شود.”
بخش دیگری از مصاحبه معاون راهبردی رئیس جمهور درباره مسئله فلسطین و محور مقاومت و نقش زنان و اقلیت ها در دولت پزشکیان از مهمترین محورهایی بود که در رسانه های خارج از کشور نیز بازتاب داشت.
معاون راهبردی رئیسجمهور، همچنین در گفتگو با فرید زکریا، درباره محل تولد فرزندانش و اینکه برخی قصد برکناری وی را دارند، گفت: بله درست است! فرزندان من در آمریکا به دنیا آمدهاند، البته باید این را بگویم که آنها زمانی که در من در آمریکا دانشجو بودم، به دنیا آمدهاند. اگر تندروها در ایران مسئولیت داشتند، من هم اکنون نمیتوانستم آزادانه در خیابانهای تهران قدم بزنم. جامعه ایران، جامعهای تک صدا نیست و نظرات مختلفی در میان مردم ایران وجود دارد؛ ما قصد نداریم صدای مخالف را سرکوب کنیم. در انتخابات قبلی ما باختیم، اما در انتخابات اخیر ما پیروز شدیم.
محمدجواد ظریف، که در مذاکرات هسته ای ایران در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی، نقش اساسی را داشت، که به برجام منتهی شد، همواره از تقدم گفتگو و دیپلماسی، در حل و فصل اختلافات منطقه ای و بین المللی، حمایت کرده است، مسئله ای که، دلیلی برای مخالفت گروههای تندرو در ایران و منطقه، با نظرات مصالحه جویانه وی بوده است.
انتهای پیام