... امروز: سه شنبه - ۰۲ بهمن - ۱۴۰۳
پزشکی ۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - 4:13 ب.ظ زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

برای محافظت از سلامت روده‌ها، در هنگام مصرف آنتی‌بیوتیک، چه بخوریم؟

نشاسته مقاوم که در غذاهایی مانند لوبیا، موز نارس، غلات کامل و سیب‌زمینی‌های پخته سرد، برنج و ماکارونی یافت می‌شود، نیز به عنوان پری‌بیوتیک عمل می‌کند.


سیاست شرق _ در حالی که آنتی‌بیوتیک‌ها سالانه با از بین بردن باکتری‌های عامل بیماری جان افراد بی‌شماری را نجات می‌دهند، اما در عین حال می‌توانند اثرات طولانی مدتی بر میکروبیوم روده بزرگسالان داشته باشند، از جمله کاهش تنوع باکتری‌های خوب و سایر میکروب‌ها در روده. بنابراین اگر برای مبارزه با عفونت باکتریایی نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک دارید، باید بدانید که چگونه می‌توانید از سلامت میکروبیوم روده خود محافظت کنید.

به نقل از دویچه وله، اولین نکته این است که از مصرف بی‌رویه یا اشتباه آنتی‌بیوتیک‌ها خودداری کنید و تنها زمانی که به آن‌ها نیاز دارید، دقیقاً طبق دستور پزشک دارو را مصرف کنید.

اما مصرف پروبیوتیک‌ها چطور؟ اگرچه تصور عمومی بر این است که مصرف مکمل‌های پروبیوتیک ممکن است به بازسازی باکتری‌های مفید که در طول درمان با آنتی‌بیوتیک‌ها از بین رفته‌اند، کمک کند، اما تحقیقات جدید نشان داده‌اند که این مکمل‌ها به بهبود وضعیت “میکروبیوتای روده” هیچ کمکی نمی‌کنند و حتی ممکن است به آن آسیب بزنند.

مشکل اینجاست که مکمل‌های پروبیوتیک فقط شامل یک محدوده از گونه‌های میکروبی هستند. هنگامی که این پروبیوتیک‌ها وارد روده می‌شوند، برای اشغال فضا و دریافت مواد مغذی رقابت می‌کنند و ممکن است از بازسازی میکروب‌های طبیعی روده جلوگیری کنند.

اما آیا این به این معناست که پروبیوتیک‌ها در طول درمان با آنتی‌بیوتیک بی‌فایده هستند؟ نه کاملاً. شواهد کنونی نشان می‌دهند که برخی پروبیوتیک‌ها ممکن است اثرات متوسطی در جلوگیری از عوارض گوارشی مرتبط با مصرف آنتی‌بیوتیک در کودکان، بزرگسالان و سالمندان داشته باشند. با این حال، همه پروبیوتیک‌ها این اثر را ندارند.

به گفته متخصصان، مصرف‌کنندگان آنتی‌بیوتیک بهتر است که روی تأمین غذای مناسب برای میکروب‌های موجود در روده تمرکز کنند. مصرف غذاهای غنی از فیبر، به‌ویژه فیبر پری‌بیوتیک، می‌تواند به بازسازی باکتری‌های سالم روده پس از اتمام دوره آنتی‌بیوتیک کمک کند. رژیم‌های غذایی متنوع و غنی از فیبر حتی با کاهش مقاومت آنتی‌بیوتیکی ارتباط دارند.
غذاهایی غنی از پری‌بیوتیک‌ها شامل پیاز، سیر، تره‌فرنگی، موز، مارچوبه، آرتیشو، لوبیا، جو دوسر و گندم کامل هستند.

نشاسته مقاوم که در غذاهایی مانند لوبیا، موز نارس، غلات کامل و سیب‌زمینی‌های پخته سرد، برنج و ماکارونی یافت می‌شود، نیز به عنوان پری‌بیوتیک عمل می‌کند.

به خاطر داشته باشید که اگر در حین مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها دچار اسهال یا علائم گوارشی دیگری شدید، بهتر است صبر کنید و زمانی که احساس بهبودی کردید، سپس میزان مصرف فیبر خود را افزایش دهید.

کشف اولین آنتی بیوتیک یعنی پنی سیلین در سال ۱۹۲۸، یک نقطه عطف در دانش پزشکی بود. تا قبل از آن بیماری‌های عفونی مانند آبله، وبا، دیفتری، ذات‌الریه، حصبه و سل بیداد می‌کردند. حتی در جهان صنعتی، به دلیل وجود این بیماری‌ها، میانگین امید به زندگی در بدو تولد ۴۷ سال بود.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »