... امروز: چهارشنبه - ۲۶ دی - ۱۴۰۳
سیاسی ۲۶ دی ۱۴۰۳ - 10:29 ب.ظ زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

رویترز: توافق آتش بس در غزه، نهایی شد

این توافق به دنبال ماه‌ها مذاکرات بی‌وقفه انجام شده، توسط میانجی‌های مصری و قطری، با حمایت ایالات متحده، درست پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در 20 ژانویه انجام شد.

سیاست شرق _ رویترز گزارش داد، پس از ۱۵ ماه درگیری سنگین، که منجر به جان باختن ده ها هزار نفر شد، گقته می شود که، مذاکره کنندگان روز چهارشنبه در دوحه، پایتخت قطر، برای پایان دادن به جنگ و آتش بسی چند مرحله ای، بین اسرائیل و حماس، به توافق رسیدند.

بنا به همین گزارش، این توافق که هنوز به طور رسمی اعلام نشده است، یک مرحله آتش بس اولیه شش هفته ای را مشخص می کند و شامل خروج تدریجی نیروهای اسرائیلی از نوار غزه و آزادی گروگان های حماس در ازای اسرای فلسطینی در اسارت اسرائیل می شود.

فاز اول شامل توافق، شامل آزادی ۳۳ گروگان(اسیر) اسرائیلی از جمله زنان، کودکان و مردان بالای ۵۰ سال است. مذاکرات برای اجرای مرحله دوم تا روز شانزدهم مرحله اول آغاز خواهد شد و انتظار می‌رود که شامل آزادی تمامی گروگان‌های باقی‌مانده، آتش‌بس دائمی و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه باشد.

انتظار می رود مرحله سوم به بازگرداندن تمام اجساد باقیمانده و آغاز بازسازی غزه با نظارت مصر، قطر و سازمان ملل بپردازد.

این توافق به دنبال ماه‌ها مذاکرات بی‌وقفه انجام شده، توسط میانجی‌های مصری و قطری، با حمایت ایالات متحده، درست پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در ۲۰ ژانویه انجام شد.

حماس، گروه مبارز فلسطینی به رویترز گفت که هیئت آنها، موافقت خود را برای توافق آتش‌بس و بازگرداندن گروگان‌ها(اسرا)، به میانجی‌گران داده است.

یک مقام فلسطینی که خواست نامش فاش نشود، پیشتر به رویترز گفت که حماس شفاهی با پیشنهاد آتش بس و بازگشت گروگان(اسرا) موافقت کرده و منتظر اطلاعات بیشتر برای تایید نهایی کتبی است.

اگر روند آتش بس موفقیت آمیز باشد، آتش بس مرحله ای برنامه ریزی شده می تواند نبردهایی را متوقف کند که بخش اعظم غزه را ویران کرده است، اکثر جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه را آواره و ده ها هزار نفر نیز، جان باخته اند.

این در حالی است که، به دلیل حملات روزانه ارتش اسرائیل، تلفات هنوز هر روز در حال افزایش است.

این آتش بس، به نوبه خود می تواند تنش ها را در سراسر خاورمیانه کاهش دهد، جایی که جنگ به درگیری در کرانه باختری اشغالی توسط اسرائیل، در لبنان، سوریه، یمن و عراق دامن زده است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »