سیاست شرق _ به گفته افرادی که با این مذاکرات آشنا هستند، امارات متحده عربی با اسرائیل و ایالات متحده، درباره مشارکت در اداره موقت غزه پس از جنگ در حال گفت و گو هستند.
به نقل از رویترز، بنا به این مذاکرات، اداره غزه تا زمانی که تشکیلات خودگردان بتواند مسئولیت آن را بر عهده بگیرد، ادامه خواهد داشت.
گفتگوهای پشت صحنه، که برای اولین بار توسط رویترز گزارش شد، شامل امکان نظارت موقت امارات و ایالات متحده همراه با سایر کشورها بر حکومت، امنیت و بازسازی غزه پس از عقب نشینی نظامیان اسرائیل و تا زمانی که دولت فلسطین قادر به مدیریت آن باشد.
امارات متحده عربی شریک امنیتی نزدیک ایالات متحده است و برخلاف اکثر دولت های عربی، روابط دیپلماتیک نیز با اسرائیل دارد. منابعی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند که اسرائیل با گذشت بیش از یک سال جنگ، تمایلی به ترسیم چشم انداز روشنی برای غزه ندارد.
یک مقام اماراتی در پاسخ به پرسشهایی درباره این بحثها به رویترز گفت: «امارات متحده عربی در هیچ طرحی که شامل اصلاحات قابل توجه در تشکیلات خودگردان فلسطین، توانمندسازی آن و ایجاد یک نقشه راه معتبر به سوی یک کشور فلسطینی نباشد، شرکت نخواهد کرد».
تشکیلات خودگردان سه دهه پیش بر اساس توافقنامه اسلو در سالهای ۱۹۹۳-۱۹۹۵ که توسط اسرائیل و فلسطینی ها امضا شد، تأسیس شد و اختیارات محدودی بر کرانه باختری و غزه به آن داده شد. اما در سال ۲۰۰۷، با انتخابات در غزه، حماس قدرت را در آنجا در دست گرفت.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به رویترز گفت که با چندین شریک از جمله امارات در مورد گزینههای حکومتداری، امنیت و بازسازی، مذاکراتی صورت گرفته است و پیشنویسها، طرحها و ایدههای مختلفی توسط شرکا ارائه شده است.
این سخنگو با امتناع از اظهار نظر بیشتر در مورد “مکالمات دیپلماتیک خصوصی” گفت: “اینها بحث های مشورتی بوده است که همچنان ادامه دارد، زیرا ما به دنبال بهترین راه رو به جلو هستیم.
علاوه بر اصلاح تشکیلات خودگردان، چهار تن از دیپلمات ها و مقامات غربی گفتند که مقامات اماراتی استفاده از پیمانکاران نظامی خصوصی را به عنوان بخشی از نیروهای حافظ صلح پس از جنگ در غزه پیشنهاد کرده اند.
انتظار میرود بازسازی غزه، از جمله نهادهای سیاسی آن، پس از ۱۵ ماه حملات ویرانگر اسرائیل، سالها طول بکشد و دهها میلیارد دلار هزینه داشته باشد که به حمایت قابل توجه بینالمللی نیاز دارد،
به گفته دو مقام سابق اسرائیلی، در حالی که امارات از رفتار ارتش اسرائیل و شخص نتانیاهو انتقاد کرده است، اسرائیل همچنان خواهان مشارکت این کشور نفت خیز در غزه پس از جنگ است.
باسم نعیم، یکی از مقامات ارشد این سازمان، در پاسخ به این سوال رویترز، که آیا حماس از پیشنهادهای مطرح شده توسط امارات مطلع است یا خیر، گفت که غزه پس از جنگ باید “به طور مشخص فلسطینی” و بدون “مداخله های خارجی” باشد.
واشنگتن به همراه میانجیگران مصر و قطر برای برقراری آتش بس میان اسرائیل و حماس در غزه، فشار می آورد.
روز دوشنبه، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، گفت که واشنگتن می خواهد شاهد امضای توافق آتش بس در دو هفته آینده باشد.
برایان هیوز، سخنگوی تیم انتقالی دونالد ترامپ، وقتی در مورد آینده غزه سوال شد، گفت که رئیس جمهور منتخب آمریکا – که قرار است در ۲۰ ژانویه به قدرت برسد، در هماهنگی نزدیک با شرکای عرب و اسرائیل است.
دولت های خلیج فارس گفته اند که تنها به دعوت تشکیلات خودگردان فلسطین و با مشارکت ایالات متحده، نیروهای خود را به یک مأموریت چند ملیتی پس از جنگ اعزام خواهد کرد.
محمد مصطفی، نخست وزیر فلسطین، که در ماه مارس روی کار آمد، متعهد شده است که اصلاحاتی را در تشکیلات خودگردان فلسطین که سال ها در وضعیت مالی آن نابسامان بوده است، اجرا کند، زیرا کشورهای کمک کننده، بودجه اهدایی خود را تا زمانی که فساد و هدر رفت کاهش داده شود، به حداقل رسانده اند.
به گفته دیپلماتها، مقامات اماراتی از سلام فیاض، نخستوزیر سابق، یکی از مقامات سابق بانک جهانی که در آمریکا تحصیل کرده است، به عنوان فردی که برای رهبری تشکیلات خودگردان فلسطینی قابل اعتماد است، یاد کردهاند.
فیاض از سال ۲۰۰۷ به عنوان نخست وزیر خدمت کرد تا اینکه در سال ۲۰۱۳ پس از درگیری با محمود عباس، رئیس جمهور که همچنان در سمت خود باقی مانده است، از سمت خود استعفا داد.
انتهای پیام