عراقچی:فرمولی که از نظر ما وجود دارد، همان فرمول سابق برجام است، یعنی اعتمادسازی درباره برنامه هستهای ایران در مقابلِ رفع تحریمها. ما بر همین مبنا آمادگی مذاکره را داریم.
سیاست شرق _ سیدعباس عراقچی، وزیرامورخارجه، با اشاره به اینکه در سختترین شرایط هم میتوان به راهحلهای دیپلماتیک رسید به شبکه CCTV چین، گفت: ایران بیش از ۲ سال با کشورهای ۱+۵ با حسننیت مذاکره کرد و به توافق رسید، اما آمریکا بدون هیچ دلیل و توجیهی از آن خارج شد.
تنها دو هفته مانده تا آغازبهکار دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در کاخ سفید، وزیر خارجه ایران فرمول تهران برای ورود به مذاکرات جدید را ارائه کرد و گفت: «ما همچنان آمادگی داریم وارد مذاکرات «سازنده» و «بدون تاخیر» در خصوص برنامه هستهای خود شویم؛ مذاکراتی که با هدف رسیدن به یک توافق باشد.»
سیدعباس عراقچی تاکید کرد: «فرمولی که از نظر ما وجود دارد، همان فرمول سابق برجام است، یعنی اعتمادسازی درباره برنامه هستهای ایران در مقابلِ رفع تحریمها. ما بر همین مبنا آمادگی مذاکره را داریم.»
وزیر خارجه ایران در جریان سفر به چین در مصاحبه با شبکه چینیCCTV که متن آن روز شنبه ۱۵دی منتشر شد، توضیح داد: «ما بیش از دو سال با کشورهای ۱+۵ با حسننیت مذاکره کردیم و نهایتا موفق شدیم به توافقی برسیم که تمام دنیا این توافق را بهعنوان یک دستاورد دیپلماسی قبول و تحسین کرد. ما با حسننیت آن را اجرا کردیم، اما این آمریکا بود که تصمیم گرفت بدون هیچ دلیل و توجیهی از آن خارج شود و شرایط را به این نقطه برساند.»
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با اشاره به گفتوگوهای ایران و سه کشور اروپایی عضو برجام، شامل انگلیس، فرانسه و آلمان، در ژنو گفت: «یک دور مذاکره با کشورهای اروپایی صورت گرفته است. دور دوم این مذاکرات تعیین شده و ظرف کمتر از دو هفته آینده با سه کشور اروپایی انجام خواهد.»
پیشتر کاظم غریبآبادی، معاون حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه، از برگزاری دور جدید گفتوگوهای ایران و سه کشور اروپایی در تاریخ ۱۳ژانویه (۲۴دیماه) خبر داده بود.
وی ادامه داد: با این حال ایران آمادگی از سرگیری مذاکرات سازنده و بدون تاخیر و با هدف رسیدن به یک توافق هستهای را با همان فرمول سابق برجام یعنی اعتمادسازی درباره برنامه هستهای ایران در مقابلِ رفع تحریمها را دارد.
عراقچی افزود: دور دوم مذاکره با کشورهای اروپایی هم طی کمتر از ۲ هفته آینده با آلمان ، انگلیس و فرانسه برگزار خواهد شد. در مورد آمریکا هم طبیعی است که دولت جدید باید سیاست ها را تدوین کند تا سپس تهران تصمیم گیری کند. چین و روسیه هم دو عضو موثر مذاکرات بوده و همچنان باید به نقش سازنده در این مذاکرات ادامه دهند.
انتهای پیام