... امروز: چهارشنبه - ۱۹ دی - ۱۴۰۳
اجتماعی ۱۳ دی ۱۴۰۳ - 2:19 ب.ظ زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

دبیر ستاد ملی جمعیت: آینده جمعیت کشور، در خطر است

دستجردی: اگر روند کاهش جمعیت ادامه پیدا کند، کشور ما در سال ۲۱۰۰ دیگر به عنوان یک کشور بزرگ شناخته نخواهد شد. در حال حاضر، متوسط سن جامعه ما از ۲۲ سال به ۳۲ سال افزایش یافته است و این نشان‌دهنده سرعت بالای روند سالمندی است.

سیاست شرق _ دبیر ستاد ملی جمعیت کشور گفت: اگر روند کاهش جمعیت ادامه پیدا کند، کشور ما در سال ۲۱۰۰ دیگر به عنوان یک کشور بزرگ شناخته نخواهد شد. در حال حاضر، متوسط سن جامعه ما از ۲۲ سال به ۳۲ سال افزایش یافته است و این نشان‌دهنده سرعت بالای روند سالمندی است.

به نقل از ایسنا، دکتر مرضیه وحید دستجردی، دبیر ستاد ملی جمعیت کشور، در دومین کنگره کشوری چالش‌های بالینی زایمان با تاکید بر اهمیت وضعیت سلامت مادران و نوزادان، به نقش حیاتی متخصصین زنان و زایمان در کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان اشاره کرد و خواستار حمایت بیشتر از این گروه پزشکی شد.

وی همچنین به چالش‌های کاهش رشد جمعیت و سالمندی سریع کشور پرداخت و از همه مسئولان خواست تا برای حل این معضل همکاری کنند.

تلاش‌های مستمر در کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان

دستجردی با تشکر از دکتر کاظمی و انجمن متخصصین زنان و زایمان، از آن‌ها به خاطر پیگیری‌های مستمر در رفع مشکلات زنان و مادران باردار تقدیر کرد.

او با اشاره به دستاوردهای چشمگیر کشور در کاهش مرگ و میر مادران باردار، اظهار کرد: قبلاً نرخ مرگ و میر مادران باردار در کشور حدود ۲۴۵ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر بود، اما در حال حاضر این رقم به ۱۹ تا ۲۱ نفر کاهش یافته است که این کاهش بی‌نظیر در دنیا محسوب می‌شود. کشور ما در کاهش مرگ و میر مادران باردار دومین کشور پیشرو در جهان است.

آینده جمعیت کشور در خطر است

دستجردی همچنین به بحران جمعیتی کشور اشاره کرد و افزود: جمعیت کشور ما در حال پیر شدن است و اگر این روند ادامه یابد، در سال ۱۴۳۰، ۳۳ درصد از جمعیت کشور سالمند خواهند شد. امروز ۱۰ درصد جامعه ما سالمند هستند، اما تا ۴۰ سال آینده این میزان به سه برابر خواهد رسید که چالش‌های اجتماعی و اقتصادی زیادی را به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: اگر روند کاهش جمعیت ادامه پیدا کند، کشور ما در سال ۲۱۰۰ دیگر به عنوان یک کشور بزرگ شناخته نخواهد شد. در حال حاضر، متوسط سن جامعه ما از ۲۲ سال به ۳۲ سال افزایش یافته است و این نشان‌دهنده سرعت بالای روند سالمندی است.

حمایت از متخصصین زنان و زایمان برای حفظ سلامت مادران و نوزادان

دبیر ستاد ملی جمعیت کشور همچنین از مسئولان خواست تا به مشکلات متخصصین زنان و زایمان توجه بیشتری داشته باشند و برای رفع موانع و مشکلات آنها اقدام کنند.

وی بر ضرورت ایجاد انگیزه در میان پزشکان جوان برای ماندن در این حرفه و مقابله با مسأله مهاجرت تاکید کرد و گفت: پزشکان جوان نباید درگیر مشکلات مالی و اداری باشند. زیرا این وضعیت منجر به مهاجرت آنها می‌شود و از دست دادن این نیروی انسانی کارآمد به معنای از دست دادن جمعیت بالقوه است.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »