سیاست شرق _ به گزارش گاردین، درحالیکه امارات به بزرگترین پشتیبان پروژه های تجاری جدید در آفریقا تبدیل شده و امیدها را برای هجوم پول مورد نیاز برای تامین انرژی سبز افزایش داده، اما نگرانی ها را در مورد اینکه این سرمایه گذاری ها می تواند حقوق کارگران و حفاظت از محیط زیست را تامین کند یا خیر نیز افزایش یافته است.
براساس آمارهایی که نشریه فایننشال تایمز منتشر کرده، بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳، شرکتهای اماراتی ۱۱۰ میلیارد دلار (۸۸ میلیارد پوند) در پروژههای آفریقا سرمایه گذاری کردهاند که ۷۲ میلیارد دلار آن در انرژیهای تجدیدپذیر است.
بنا به همین گزارش، این میزان، تقریباً دو برابر کل سرمایه گذاری کشورهایی مثل چین، انگلیس و فرانسه است که بعد از عدم سود مناسب از آفریقا رفتند و این باعث شد رهبران آفریقا نیز از وعدههای مالی دولتهای غربی ناامید شوند. به عنوان مثال، در کنفرانس آب و هوای باکو، کشورهای ثروتمند سالانه ۳۰۰ میلیارد دلار برای کمک به کشورهای فقیر وعده دادند، در حالی که کشورهای در حال توسعه ۱.۳ تریلیون دلار درخواست کرده بودند.
درحالیکه رهبران آفریقایی به شدت از امارات برای سرمایه گذاری استقبال میکنند، اما فعالان حقوق بشری به خاطر توجه ناکافی به مباحث محیط زیست و همچنین حقوق کارگران ارزان آفریقایی، در مورد حضور امارات هشدار میدهند.
امارات متحده عربی مدتها یک بازیگر سیاسی در شمال و شاخ آفریقا بوده است و به دخالت در جنگ لیبی و سودان هم متهم شده است. اکنون رهبری امارات در تلاش است تا اقتصاد خود را از نفت و گاز دور کرده و با سرمایه گذاری در منابع جدید از جمله انرژی سبز و «مواد معدنی حیاتی» مانند مس، که برای خودروهای الکتریکی و باتریها مورد نیاز است، اقتصاد خود را متنوع کند.
امارات متحده عربی، از کشورهای حاشیه خلیج فارس است که مساحت کل آن ۸۳۶۰۰ کیلومتر مربع و جمعیت آن در ۲۰۲۴، حدود ۱۱ میلیون نفر اعلام شده است، با این حال، بهبود وضعیت اقتصادی و زندگی در آن طی دهه های گذشته، موجب رشد سریع جمعیت و پذیرش مهاجرین زیادی شده است.
انتهای پیام