بلوچ: «پاکستان نمی تواند از حق خود برای توسعه قابلیت های متناسب با نیاز به حفظ حداقل بازدارندگی معتبر و همچنین تهدیدات در حال تحول و پویا چشم پوشی کند».
سیاست شرق _ بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در پاسخ به ادعای یکی از مقامات ارشد آمریکایی گفت: تصور تهدید موشکی پاکستان علیه آمریکا، مایه تاسف است.
به نقل از وبسایت روزنامه انگلیسی زبان پاکستانی «داون»، در پاسخ به پرسشهای رسانهها در مورد تحریم های اعلام شده از سوی آمریکا علیه صنایع موشکی پاکستان، بیانیهای توسط «ممتاز زهرا بلوچ»، سخنگوی وزارت خارجه( FO) منتشر شد.
در این بیانیه آمده است: ادعای تهدیدات موشکی پاکستان، که توسط مقام آمریکایی مطرح شد، مایه تاسف است.
او تاکید کرد که این ادعاها بیاساس، عاری از عقلانیت است.
بلوچ با اشاره به اینکه هر دو کشور از سال ۱۹۵۴ “از یک رابطه مثبت و گسترده” برخوردار بودند، گفت: “سلسله اتهامات اخیر، علیه یک متحد اصلی غیر ناتو، برای روابط کلی مفید نخواهد بود، به ویژه در غیاب هیچ مدرکی در این زمینه. “
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان گفت: “پاکستان هرگز به هیچ شکل و شیوه ای، سوء نیت نسبت به ایالات متحده نداشته است و این واقعیت اساسی تغییر نکرده است.”
در این بیانیه آمده است: «برعکس، پاکستان فداکاریهای بینظیری برای این رابطه انجام داده است و همچنان در تداوم هجوم پیامدهای سیاستهای آمریکا در منطقه به شدت رنج میبرد».
در ادامه این بیانیه آمده است: «مایه تاسف است که این مقام آمریکایی اشاره کرد که پاکستان را در کنار کسانی که به نظر می رسد در یک رابطه خصمانه با ایالات متحده هستند، قرار داده است».
بلوچ خاطرنشان کرد: نگرانیها در مورد تواناییهای پاکستان، ظاهراً به دستور دیگران برای تأکید بیشتر بر ثبات استراتژیک شکننده در منطقه مطرح میشود.
وی تاکید کرد: “ما می خواهیم تکرار کنیم که ظرفیت های استراتژیک پاکستان برای دفاع از حاکمیت این کشور و حفظ صلح و ثبات در جنوب آسیا است.”
بلوچ گفت: «پاکستان نمی تواند از حق خود برای توسعه قابلیت های متناسب با نیاز به حفظ حداقل بازدارندگی معتبر و همچنین تهدیدات در حال تحول و پویا چشم پوشی کند».
بلوچ یادآور شد که از سال ۲۰۱۲، “زمانی که مقامات ایالات متحده شروع به طرح موضوع کردند، دولت ها، رهبری و مقامات مختلف پاکستان هر از گاهی تلاش کرده اند تا نگرانی های نابجای ایالات متحده را به طور مثبت مورد توجه قرار دهند و از بین ببرند.”
این سخنگو گفت: «پاکستان همچنین کاملاً روشن کرده است که برنامه استراتژیک ما و تواناییهای متحدان ما صرفاً برای بازدارندگی و خنثی کردن یک تهدید وجودی آشکار و قابل مشاهده از همسایگی ما است و نباید به عنوان تهدیدی برای هیچ کشور دیگری تلقی شود.»
وی افزود: از این رو، هرگونه فرض غیرمنطقی مبنی بر قصد خصمانه از سوی پاکستان توسط هر کشور دیگری از جمله آمریکا، گیج کننده و غیرمنطقی است.
بلوچ افزود: با توجه به قداست عمیق برنامه استراتژیک برای مردم پاکستان و دفاع از کشور، تکرار روشن و تجلی نیت و هدف ما از آن، هرگونه تلاش برای دخالت در آن، به هر شکل و شیوه، به هر بهانه ای که باشد، نه قابل تامل است و نه ممکن.
در این بیانیه آمده است: عزم تزلزل ناپذیر و اجماع کامل در این زمینه در سراسر طیف سیاسی و اجتماعی کشور وجود دارد.
در ادامه این بیانیه آمده است که پاکستان “همیشه به دنبال تعامل سازنده با ایالات متحده در مورد همه مسائل، از جمله نیاز به دنبال کردن یک رویکرد متوازن برای امنیت و ثبات در منطقه” بوده است.
در پایان بیانیه آمده است: «ما سابقه طولانی همکاری داریم و میخواهیم بر روی این میراث قوی بنا کنیم.
ایالاتمتحده روز چهارشنبه (۲۸ آذرماه) اعلام کرد که تحریمهای جدیدی را در رابطه با برنامه موشکهای بالستیک دوربرد پاکستان که قابلیت حمل سلاح هستهای دارد، از جمله علیه آژانس دفاعی دولتی که بر این برنامه نظارت دارد، اعمال میکند.
رویترز در گزارش ۱۸دسامبر در این باره نوشت، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیهای گفت اقداماتی که بر «مجتمع توسعه ملی» و سه شرکت اعمال شده است، تحت یک فرمان اجرایی اعمال شده که «تکثیرکنندگان تسلیحات کشتار جمعی و وسایل انتقال آنها را هدف قرار میدهد.»
تحریمها هرگونه دارایی ایالاتمتحده متعلق به نهادهای هدف را مسدود و آمریکاییها را از تجارت با آنها منع میکند.
در «فکت شیت» وزارت خارجه آمریکا آمده است که «مجتمع توسعه ملی» مستقر در اسلامآباد به دنبال دستیابی به اجزای برنامه موشکهای بالستیک دوربرد و تجهیزات آزمایش موشکی این کشور بوده است.
در این بیانیه آمده است که «مجتمع توسعه ملی مسوول توسعه موشکهای بالستیک پاکستان، از جمله موشکهای خانواده شاهین است.»
سازمان تحقیقاتی «بولتن دانشمندان اتمی» میگوید که مجموعه موشکهای شاهین دارای قابلیت اتمی هستند. پاکستان اولین آزمایش تسلیحات هستهای خود را در سال ۱۹۹۸ انجام داد و هفتمین کشوری بود که مبادرت به انجام این کار کرد. «بولتن»، زرادخانه پاکستان را دارای حدود ۱۷۰کلاهک تخمین میزند.
اسلامآباد از امضای NPT، سنگ بنای سیستم بینالمللی که برای جلوگیری از گسترش سلاحهای هستهای طراحی شده، خودداری کرده است.
بنا بر اعلام «بولتن دانشمندان اتمی»، موشکهای سری شاهین از جمله شاهین-۱ و شاهین-۲ میتوانند مواضعی را در فاصله ۷۵۰ تا ۲هزار و ۵۰۰کیلومتری هدف قرار دهند.
برنامه موشکی پاکستان از دهه ۱۹۸۰ آغاز شد و هدف اصلی آن مقابله با برنامه موشکی و هستهای هند بود. این برنامه ابتدا با کمک چین و کرهشمالی توسعه یافت و امروز یکی از پیشرفتهترین برنامههای موشکی در جنوب آسیا محسوب میشود.
پاکستان و هند بهعنوان دو رقیب هستهای در جنوب آسیا، همواره در حال تقویت توان نظامیشان هستند و هر دو کشور برنامههای موشکی پیشرفته دارند که به نگرانیهای جهانی درباره ثبات منطقهای دامن زده است.
اقدام آمریکا در اعمال تحریمهای جدید علیه پاکستان نشان میدهد که نگرانی از گسترش توان موشکی پاکستان و اشاعه تسلیحات کشتار جمعی در این منطقه افزایش یافته است.
با این حال، سرلشکر پت رایدر، سخنگوی پنتاگون در پاسخ به سوالی درباره تحریمهای آمریکا علیه پاکستان، از انتقاد مستقیم خودداری کرد و افزود که ایالات متحده برای پاکستان به عنوان شریک منطقه ارزش قائل است و از نزدیک با این کشور در تلاشهای ضد تروریسم همکاری کرده است.
انتهای پیام