سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل ایران با بیان اینکه تهران بر تعهد پایدار خود به دیپلماسی و گفتوگو تاکید دارد، خطاب به اروپا هشدار داد که سوء استفاده از مکانیسم ماشه با پاسخ قاطع و متناسب ایران مواجه خواهد شد.
سیاست شرق _نشست دوره ای و عادی شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا، در خصوص ایران و بررسی هجدهمین گزارش آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره اجرای این قطعنامه و توافق هسته ای ایران (برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام) برگزار شد.
به نقل از ایرنا، در این نشست، کشورهای مختلف، مواضع خود را درباره برجام اعلام کردند.
تسهیلگر برجام: گفتگوها ادامه یابد؛ همه از اجرای برجام حمایت کنند
سفیر و نماینده دائم مالت در سازمان ملل که کشورش تسهیلگر توافق هسته ای ایران موسوم به برجام است، گفت: من از همه کشورهای عضو میخواهم که به گفتوگو ادامه دهند و اهمیت برجام را به عنوان یک توافق چندجانبه در عدم اشاعه هستهای تصدیق کنند.
ایروانی: سوء استفاده از مکانیسم ماشه با پاسخ قاطع ایران مواجه خواهد شد
سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل ایران با بیان اینکه تهران بر تعهد پایدار خود به دیپلماسی و گفتوگو تاکید دارد، خطاب به اروپا هشدار داد که سوء استفاده از مکانیسم ماشه با پاسخ قاطع و متناسب ایران مواجه خواهد شد.
نماینده الجزایر: از همکاری های ایران با آژانس انرژی اتمی تشکر میکنیم
«عمار بن جامع» سفیر و نماینده الجزایر در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ در خصوص ایران (توافق موسوم به برجام) گفت: برجام نقش بسیار مهمی در صلح و ثبات منطقه داشت. برجام اجرایی ترین چارچوب برای اطمینان از فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران بود.
بر موضوع بازگشت به برجام تاکید میکنیم.
نماینده اروپا در سازمان ملل خواستار مذاکره آمریکا و همه طرفها درباره برجام شد
نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و اجرای برجام از همه طرف ها از جمله آمریکا خواست درباره برنامه هستهای ایران و برجام مذاکره کنند.
نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل اضافه کرد: دیپلماسی همچنان بهترین راه برای اطمینان از ماهیت برنامه هستهای ایران است و برجام به ثبات سراسر منطقه کمک خواهد کرد.
آمریکا: دیپلماسی بهترین راه برای دستیابی به راه حل موثر در قبال ایران است
«رابرت وود» سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل با تکرار ادعاهای واشنگتن علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: دیپلماسی بهترین راه برای دستیابی به راه حل موثر و پایدار برای نگرانی های جامعه بین المللی در مورد برنامه هسته ای ایران است.
ما دلایل خوبی برای نگرانی در مورد نیات تهران داریم. اقدامات ایران نشان می دهد که علاقه ای به اثبات قابل راستی آزمایی بودن برنامه هسته ای خود ندارد.ما باید در محکومیت این رفتار خطرناک و شکست ایران در همکاری و رسیدگی به سوالات حل نشده آژانس بین المللی انرژی اتمی صریح باشیم.
ایالات متحده آمریکا مدتهاست که چنین دیپلماسی را بهترین راه برای دستیابی به یک راه حل موثر و پایدار برای نگرانی های جامعه بین المللی در مورد برنامه هسته ای ایران می داند.
روسیه: فعالسازی مکانیسم ماشه محکوم به شکست است
سفیر و نماینده دائم روسیه در شورای امنیت سازمان ملل، با انتقاد از رویکرد آمریکا و اروپا در قبال برجام، گفت: تهدید به فعالسازی مکانیسم ماشه محکوم به شکست است.
اقدامات گذشته علیه ایران نتیجه عکس داشته و تلاش برای اعمال اسنپ بک (مکانیسم ماشه) نیز بینتیجه خواهد ماند و محکوم به شکست است.
۹ سال پیش، طرفین برجام نشان دادند که در صورت کنار گذاشتن دیدگاههای سیاسی و اتخاذ رویکردی واقعگرایانه میتوان اختلافات را حل کرد.
دبیرکل سازمان ملل آشکارا اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا هیچ تلاشی برای جبران اشتباهات خود نکرده است.
طرف های اروپایی درحال فرافکنی درباره برنامه هستهای ایران هستند و از اطلاعات نادرست برای اعمال سیاست فشار حداکثری علیه تهران بهره می برند.
انگلیس: تروئیکای اروپا به تعامل با ایران ادامه خواهد داد
سفیر و معاون نمایندگی انگلیس در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و اجرای برجام گفت: انگلستان و شرکایش در اتحادیه اروپا مصمم به دستیابی به یک راه حل دیپلماتیک هستند و ما به تعامل با ایران برای یافتن راهی سازنده ادامه خواهیم داد.
در ۶ دسامبر آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارش داد که ایران میزان تولید اورانیوم با غنای ۶۰ درصدی خود را به میزان قابل توجهی افزایش داده که اکنون تقریباً پنج برابر بیشتر از یک ماه پیش است.
ما نباید در مورد توانایی های رو به رشد ایران دچار توهم باشیم. برنامه هسته ای ایران هرگز به این اندازه پیشرفت نکرده است و آژانس دیگر نمی تواند به ما اطمینان دهد که اهدافش منحصراً صلح آمیز است.
با نزدیک شدن به موعد انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در اکتبر آینده (سال ۲۰۲۵)، در مقطع حساسی قرار داریم. ما هر گام دیپلماتیک لازم را برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای از جمله فعالسازی مکانیزم ماشه را در صورت لزوم برخواهیم داشت.
تروئیکای اروپایی اتهامات بیاساس خود درباره برنامه هستهای ایران را تکرار کرد
سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان بار دیگر اتهامات واهی خود را علیه ایران تکرار کرده و مدعی شدند که ذخایر اورانیوم غنیسازی شده ایران به «سطوح بیسابقهای» رسیده است.
ذخایر اورانیوم غنیشده ایران با خلوص بالا، بدون هیچ توجیه معتبر غیرنظامی، بار دیگر به سطوح بیسابقهای رسیده است. این به ایران قابلیت تولید سریع مواد کافی شکافپذیر برای چند سلاح هستهای را میدهد.
ایران نصب سانتریفیوژهای پیشرفته را افزایش داده است که این یک گام مخرب دیگر در تلاشهای ایران برای تضعیف توافق هستهای است که آنها ادعای حمایت از آن را دارند.
انتهای پیام