پزشکیان: با توجه به نقش سازنده جنابعالی در تقویت صلح و امنیت جهانی و تلاش برای نزدیکی و هماندیشی میان ادیان الهی و تأکید دولت اینجانب بر گفتمان وفاق و صلح بینالمللی، به عنوان محور سیاست خارجی، امیدوارم تعامل سازنده جمهوری اسلامی ایران با واتیکان در راستای گسترش صلح و عدالت در جهان بیش از پیش گسترش یابد.
سیاست شرق _ هیات ایرانی، با حضور در واتیکان، پیام مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران را، به پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان، تحویل داد.
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان، رئیسجمهور، در پیامی از پاپ فرانسیس درخواست کرد:« در وضعیت ناپایدار و احتمال فراگیری آتش جنگ در منطقه، مساعی جمیله خود را برای جلوگیری از ادامه تجاوزات غیر انسانی رژیم اسرائیل، برقراری صلح و آتشبس و ایجاد فرصتی برای ارسال کمکهای بشر دوستانه به آسیبدیدگان به کار بگیرد.»
پیام رئیسجمهور در حاشیه سفر هیئت ایرانی برای شرکت در دوازدهمین دور گفتوگوی دینی «مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی» و «نهاد گفتوگوی ادیان واتیکان»، توسط حجتالاسلام «مهدی ایمانیپور»، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به نمایندگی از دکتر پزشکیان، به پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان تحویل داده شد.
در این پیام آمده است: با توجه به نقش سازنده جنابعالی در تقویت صلح و امنیت جهانی و تلاش برای نزدیکی و هماندیشی میان ادیان الهی و تأکید دولت اینجانب بر گفتمان وفاق و صلح بینالمللی، به عنوان محور سیاست خارجی، امیدوارم تعامل سازنده جمهوری اسلامی ایران با واتیکان در راستای گسترش صلح و عدالت در جهان بیش از پیش گسترش یابد.
چنانچه مستحضر میباشید، بیش از یک سال از هجوم بیرحمانه رژیم اسرائیل به غزه و در ادامه آن به لبنان میگذرد و این حملات وحشیانه بدون توجه به حقوق و موازین بینالمللی به صورت گسترده در جریان است.
نسلکشی و تخریب گسترده زیر ساختهای شهری و درمانی در شرایطی در حال رقم خوردن است، که بخش عمدهای از شهدا و مجروحان را زنان، کودکان و افراد غیرنظامی تشکیل میدهند. جای بسی تأسف است که چنین قساوت و تجاوز به حقوق انسانها را در سرزمینهای مقدسی به نظاره نشستهایم، که زادگاه پیامبران بزرگ الهی و پیامآوران صلح و آرامش برای کل بشریت بودهاند.
در این شرایط و با تهدید گسترده بنیانهای صلح و امنیت منطقهای و جهانی، جمهوری اسلامی ایران به صورت ویژه در تلاش بوده است، تا با برقراری آتشبس و جلوگیری از گسترش دامنه جنگ، جلوی کشتار و جراحت بیشتر انسانهای بیگناه گرفته شود.
همزمان با برنامه تحلیف ریاست جمهوری اینجانب، اسماعیل هنیه به عنوان میهمان در پایتخت ما حضور داشت، که به صورت ناجوانمردانه توسط رژیم اسرائیل ترور و به شهادت رسید؛ متعاقب این اتفاق، درصدد بودیم تا سریعا پاسخی محکم و پشیمانکننده بر اساس اصول مندرج در منشور ملل متحد در حق دفاع مشروع سرزمینی به مسببان این جنایت بدهیم، که با اصرار و ارسال پیامهای متعدد از سوی دولتمردان غربی مبنی بر امکان به مخاطره افتادن تلاشها و رایزنیهای انجام شده برای برقراری آتشبس اقدام خود را به تأخیر انداختیم، اما علیرغم خویشتنداری ما، در عمل رژیم غاصب اسرائیل با ادامه نقض فاحش حقوق حاکمیتی کشورهای منطقه به کشور لبنان نیز حمله گستردهای را آغاز کرد، که همچنان ادامه دارد.
در این وضعیت ناپایدار و احتمال فراگیری آتش جنگ در منطقه از جنابعالی به عنوان رهبر کاتولیکهای جهان درخواست مینمایم، مساعی جمیله خود را برای جلوگیری از ادامه تجاوزات غیرانسانی، برقراری صلح و آتشبس و ایجاد فرصتی برای ارسال کمکهای بشر دوستانه به آسیبدیدگان به کار گرفته و سران کشورهای جهان به ویژه دول مسیحی را به کمک به این امر مهم ترغیب نمایید. بیشک این اقدام در شرایط حاضر میتواند تاثیر شایسته و مهمی بر کاهش آلام آسیب دیدگان و رسیدگی به حال درماندگان ایفا نماید. جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای کمک به این روند اعلام میدارد.
به نقل از واتیکان نیوز، در این دیدار، پاپ از همه مومنان خواست، برای صلح در جهانی که جنگ هستهای آن را تهدید میکند تلاش کنند.
پاپ فرانسیس به شرکت کنندگان در یک کنفرانس مشترک، گفتگوی بین ادیان و “مرکز گفتگوی بین ادیان و بین فرهنگی” با ایران گفت: در دنیای ما که «نفرت، خصومت، جنگ و تهدید یک درگیری هستهای تقسیم شده است»، از همه معتقدان به خداوند درخواست «دعا و تلاش برای گفتگو، آشتی، صلح، امنیت و توسعه همهجانبه کنند». از تمام بشریت.» می کنیم.
سخنان او در حالی بیان شد که او از شرکت کنندگان در کنفرانس دوازدهم گفتگوی ادیان و “مرکز گفتگوی بین ادیان و فرهنگ ها” از ایران پذیرایی کرد.
وی گفت: “تعهد به صلح که می توانیم با هم نشان دهیم، ما را در چشم جهان و بالاتر از همه برای نسل های آینده، قابل اعتماد خواهد کرد.”
فرهنگ گفتگو
پاپ از همکاری طولانی مدت بین دو نهاد که در کنفرانس مشترک نشان داده شده است، ابراز قدردانی کرد و خاطرنشان کرد که آن چیزی را که او فرهنگ بسیار مهم گفتگو خواند، تقویت می کند.
وی همچنین با تمرکز بر موضوع انتخاب شده برای این کنفرانس: «آموزش جوانان، به ویژه در خانواده: چالشی برای مسیحیان و مسلمانان» ، گفت: «چه موضوع زیبایی! خانواده، مهد زندگی، محل اولیه تربیت است.»
او گفت: «در خانواده است که اولین قدمهایمان را برمیداریم و یاد میگیریم به حرفهای دیگران گوش دهیم، آنها را به رسمیت بشناسیم و به آنها احترام بگذاریم، به آنها کمک کنیم و در هماهنگی با یکدیگر زندگی کنیم.»
رهبر کاتولیک های جهان، با اشاره به اینکه یکی از عناصر مشترک سنت های مختلف دینی ما مشارکت سالمندان در تربیت جوانان است، بر اعتقاد خود به حضور بی بدیل پدربزرگ ها و مادربزرگ ها برای رشد جوانان تاکید کرد.
پاپ با اشاره به آموزش مشترک مسیحیان و مسلمانان، گفت: «به راحتی می توان دید که چنین محیط های خانوادگی، مکانی ممتاز برای گفتگوی بین ادیان است.»
پاپ با ابراز تاسف از این که چگونه تضعیف ایمان و اعمال مذهبی در برخی جوامع تأثیر مستقیمی بر خانواده هایی دارد که تحت تأثیر جهانی به سرعت در حال تغییر هستند، اعتقاد خود را ابراز کرد که “خانواده برای انجام بهتر مأموریت آموزشی خود به حمایت کامل همه از جمله دولت، مدرسه، جامعه مذهبی آن و سایر نهادها نیاز دارد.»
پدر فرانسیس خاطرنشان کرد که گفتوگوی بین ادیان «ما را قادر میسازد تا از الگوهای آشنای خودمان در تفکر و عمل خارج شویم و برای رویارویی با خانواده بزرگتر انسانی آماده باشیم».
با این حال، او گفت، برای اینکه گفت و گو ثمربخش باشد، “باید باز، صمیمانه، محترمانه، دوستانه و مشخص باشد.”
در پایان، پاپ اشاره کرد که چگونه در حین آموزش نسل جوان «ما هرگز نباید از صحبت کردن و تلاش برای حیثیت و حقوق هر فرد، هر جامعه و هر مردم خسته شویم»؛ پاپ از آزادی وجدان به عنوان« سنگ بنای کل حقوق بشر» یاد کرد.
در این دیدار، هیات ایرانی شامل حجتالاسلام والمسلمین دکتر خیاط، مدیر حوزه علمیه خراسان، حجت الاسلام والمسلمین محمدی عراقی رئیس دفتر مقام معظم رهبری در قم و حجت الاسلام ایمانی پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سایر همراهان، با «پاپ فرانسیس»، رهبر کاتولیکهای جهان دیدار کردند.
این حول محور گفتگوی بین ادیان در جلوگیری از فروپاشی نهاد خانواده در دنیا و آموزش و تربیت دینی نسل جدید انجام پذیرفت.
انتهای پیام