... امروز: پنجشنبه - ۰۱ آذر - ۱۴۰۳
سیاسی ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - 6:21 ق.ظ زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0

توافق “امنیتی _ دفاعی” آمریکا، انگلیس و استرالیا، در تحقیقات فناوری های فراصوت

این سه کشور با توافق آکوس، برای استفاده از امکانات تست یکدیگر و به اشتراک گذاری اطلاعات فنی برای توسعه، آزمایش و ارزیابی سیستم های مافوق صوت، وارد طرح آزمایش و آزمایش پرواز هایپرسونیک (HyFliTE) (PA) شده اند.

سیاست شرق _ پیت نگوین، سخنگوی پنتاگون،طی بیانیه ای اعلام کرد که وزارت دفاع آمریکا به همراه وزارت دفاع استرالیا و وزارت دفاع بریتانیا (MOD)، روز سه شنبه، توافقنامه ای برای تقویت آزمایش سامانه های مافوق صوت و تسریع اجرای فناوری های مرتبط منعقد کردند.

به نقل از وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، این سه کشور با توافق آکوس، برای استفاده از امکانات تست یکدیگر و به اشتراک گذاری اطلاعات فنی برای توسعه، آزمایش و ارزیابی سیستم های مافوق صوت، وارد طرح آزمایش و آزمایش پرواز هایپرسونیک (HyFliTE) (PA) شده اند.

هیدی شیو، معاون وزیر دفاع در امور تحقیقات و تحقیقات گفت: «ما توانایی جمعی خود را برای توسعه و ارائه فناوری‌های مافوق صوت تهاجمی و دفاعی از طریق مجموعه‌ای قوی از آزمایش‌ها و آزمایش‌های سه‌جانبه افزایش می‌دهیم که مهندسی توسعه مفاهیم مافوق صوت و فناوری‌های توانمندساز حیاتی را تسریع می‌کند.»

در بیانیه وزارت دفاع آمریکا آمده است که تلاش‌های ملی موجود از طریق این توافقنامه یکپارچه خواهد شد، که شامل حداکثر شش کمپین آزمایش پرواز سه‌جانبه است که تا سال ۲۰۲۸ با بودجه کلی ۲۵۲ میلیون دلار انجام خواهد شد. این کمپین‌ها به دنبال افزایش سرعت آزمایش‌ها و بهره‌برداری از منابع، امکانات آزمایشی و تجربه گسترده سه کشور در انجام کمپین‌های مشابه هستند.

شیو گفت: «تلاش‌های مشترک توسعه فناوری‌های توانمندی مانند مواد با دمای بالا، سیستم‌های پیشرانه پیشرفته و هدایت و کنترل را سرعت می‌بخشد. هر یک از این فناوری‌ها برای عملکرد سیستم‌های تسلیحاتی مافوق صوت یکپارچه هستند و قابلیت عملیاتی پیشرفته‌تری را ارائه می‌دهند.

HyFliTE سه کشور را قادر می سازد از تخصص جمعی شرکا بهره مند شوند. HyFliTE همچنین از بازدارندگی یکپارچه، یکی از محورهای توافق سه جانبه و همچنین الزامات سه جانبه برای توسعه و تحویل سیستم‌های تسلیحاتی مافوق صوت پشتیبانی می‌کند.

شیو افزود: “وزارت دفاع آمریکا متعهد به همکاری نزدیک با وزارت دفاع استرالیا و وزارت دفاع بریتانیا برای پیشبرد اهداف مشترک و ثابت برای آزمایش پرواز مقرون به صرفه و پاسخگوی فناوری ها و مفاهیم مافوق صوت است.

پیش از این، سه کشور ایالات متحده، بریتانیا و استرالیا در مورد “تجارت بدون اصطکاک” در توسعه فناوری های نسل بعدی بین سه کشور به توافق زمین رسیده بودند.

در همین رابطه، جان هیلی، وزیر دفاع بریتانیا در ۱۵ اوت ۲۰۲۴ (۲۵ مرداد) بیانیه ای مطبوعاتی گفت که این تغییرات که انتظار می رود در ۱ سپتامبر اعمال شود، همکاری در فناوری دفاعی و تجارت را عمیق تر خواهد کرد.

این اعلامیه به دنبال تغییرات پیشنهادی در قوانین ایالات متحده و بریتانیا برای ارائه معافیت‌های خاص در صادرات و کنترل‌های تسلیحات است.

در بیانیه وزارت امور خارجه آمده است : «تغییرات پیشنهادی در مقررات بین‌المللی حمل و نقل اسلحه – یا ITAR – یک معافیت مجوز ایجاد می‌کند که میلیاردها دلار از تجارت دفاعی بدون مجوز بین استرالیا، بریتانیا و ایالات متحده حمایت می‌کند.»

مارلز در پستی در سایت رسانه های اجتماعی X در ۹ آگوست از توافق ITAR استقبال کرد و نوشت: “این توافق به ایالات متحده و بریتانیا امکان می دهد تا فناوری، مواد و تجهیزات مورد نیاز برای قابلیت زیردریایی های هسته ای آینده استرالیا را در اختیار استرالیا قرار دهند.”

بر اساس این بیانیه، توافق تجاری تعداد مجوزهای مورد نیاز برای صادرات، انتقال مجدد و صادرات مجدد بین سه کشور را کاهش می دهد. گزارش های خبری حاکی از آن است که ۷۰ درصد از ۳۸۰۰ مجوز مورد نیاز برای تبادل این اطلاعات بین واشنگتن و کانبرا حذف خواهد شد.

لندن تخمین می زند که این توافق تجاری سالانه ۶۴۳ میلیون دلار برای بریتانیا سود اقتصادی خواهد داشت.

قرارداد AUKUS به سومین سالگرد خود نزدیک می شود. تحت اولین ستون از این دو ستون، ایالات متحده استرالیا را به زیردریایی‌های کلاس ویرجینیا مجهز به تسلیحات متعارف هسته‌ای خواهد رساند و سه تا پنج قایق را حفظ خواهد کرد. زمانی در اواخر دهه ۲۰۳۰ یا اوایل دهه ۲۰۴۰، کانبرا زیردست هسته‌ای خود را خواهد ساخت.

ستون دوم همکاری نزدیک طیف وسیعی از فناوری‌ها از قابلیت‌های زیردریایی تا جنگ الکترونیک را پوشش می‌دهد.

در این نسخه آمده است که این تغییرات “همکاری سریعتر و کارآمدتر بین دانشمندان، مهندسان و صنایع دفاعی” را امکان پذیر می کند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »