مرگبارترین مکان برای روزنامه نگاران در سال گذشته مربوط به سرزمینهای فلسطینی بود که در 10 ماهه اول سال 14 مورد مرگ روزنامهنگاران در این منطقه ثبت شده است.
سیاست شرق _ بر اساس اعلام گزارشگران بدون مرز (RSF) از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون، ۴۷ فعال رسانهای به دلیل فعالیتهای روزنامهنگاری کشته شدهاند.
به نقل از بلومبرگ، مرگبارترین مکان برای روزنامه نگاران در سال گذشته مربوط به سرزمینهای فلسطینی بود که در ۱۰ ماهه اول سال ۱۴ مورد مرگ روزنامهنگاران در این منطقه ثبت شده است.
کشتار عمدی روزنامه نگاران و خبرنگاران در غزه واکنش هائی را نیز به همراه داشته است. جاناتان داگر رئیس میز خاورمیانه سازمان گزارشگران بدون مرز در این مورد گفت: «نیروهای مسلح اسرائیل با حملات هوایی خودسرانه خود روزنامه نگاران را یکی پس از دیگری بدون هیچ محدودیتی از بین می برند، در حالی که اظهارات غیرقابل قبول آنها نشان دهنده تحقیر آشکار قوانین بشردوستانه بین المللی است.» وی در ادامه گفته است: «آنچه در نوار غزه اتفاق میافتد یک تراژدی برای روزنامهنگاری است… وضعیت فوری است. ما خواستار حمایت از خبرنگاران در نوار غزه و اجازه ورود خبرنگاران خارجی به این منطقه هستیم تا بتوانند آزادانه کار کنند.»
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران (IFJ) نیز فراخوانی را با امضای ۸۰ گروه روزنامهنگار صادر کرده است تا مقامات اسرائیلی مسئولیت کامل حفاظت از خبرنگارانی که درگیری را پوشش میدهند، بر عهده بگیرند.در متن این فراخوان آمده است :« ما از اسرائیلیها تعهد صریح میخواهیم که نیروهای مسلح آنها تمام تلاش خود را به کار خواهند گرفت تا اطمینان حاصل شود که آمار تلخ روزنامهنگارانی که در این درگیری جان خود را از دست دادهاند، افزایش نخواهد یافت. دولت اسرائیل باید مسئولیت های خود را بپذیرد.»
از ابتدای سال ۲۰۲۴ تا به امروز پاکستان با ۶ مورد مرگ، بنگلادش با ۵ مورد، مکزیک با ۴ مورد، سودان، میانمار و عراق هر کدام با ۳ مورد و اوکراین و کلمبیا هر کدام دو مورد مرگ به ترتیب بیشترین روزنامهنگاران کشته شده را ثبت کردهاند.
در هر کدام از کشورهای چاد، جمهوری دموکراتیک کنگو، هندوراس، روسیه و ترکمنستان هم مرگ یک روزنامهنگار ثبت شده است.
در حال حاضر ۱۱۱ روزنامهنگار در فهرست «ناپدیدشدگان» قرار دارند که بیشترین تعداد این ناپدیدشدگان در مکزیک (۳۱ نفر)، سوریه (۹نفر)، روسیه (۶نفر) و کوزوو (۵) ثبت شده است.
انتهای پیام