پوتین: حمله به روسیه از سوی یک کشور غیرهستهای، اما با مشارکت یا حمایت یک کشور دارای سلاح هستهای، بهعنوان حملهای مشترک علیه روسیه در نظر گرفته شود.
سیاست شرق _ ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه میگوید دکترین هستهای این کشور با توجه به “وضعیت متشنج بینالمللی” بهروزرسانی شده است.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در نشست شورای امنیت ملی این کشور، اعلام کرد فهرست تهدیدهای نظامی که روسیه میتواند برای مقابله با آنها از سلاحهای هستهای به عنوان ابزار بازدارندگی استفاده کند، گسترش یافته است.
رئیس جمهور روسیه در این جلسه که از تلویزیون دولتی نیز پخش شد، ابراز داشت “در نسخه بهروز شده این سند پیشنهاد میشود که حمله به روسیه از سوی یک کشور غیرهستهای، اما با مشارکت یا حمایت یک کشور دارای سلاح هستهای، بهعنوان حملهای مشترک علیه روسیه در نظر گرفته شود.”
پوتین در صحبتهای خود، به اوکراین که سلاح هستهای ندارد و متحدان غربی آن مانند آمریکا، فرانسه و انگلیس که دارای سلاحهای هستهای هستند، اشاره کرده است.
اما او مشخص نکرد که آیا سند بهروزشده شامل واکنش هستهای به چنین “حمله مشترک” میشود یا خیر.
با این حال، او تأکید کرد که روسیه ممکن است به حملهای با سلاحهای متعارف پاسخ هستهای دهد، اگر این حمله تهدیدی حیاتی برای حاکمیت این کشور باشد.
در دکترین قبلی روسیه تاکید شده بود که در صورت به خطر افتادن موجودیت دولت روسیه، این کشور میتواند از زرادخانه هستهای خود استفاده کند.
پوتین اخیرا هشدار داده بود که صدور چنین مجوزی به معنای آن است که ناتو در حال جنگ با روسیه است.
“منابع جدید تهدید برای روسیه”
پوتین در نشست شورای امنیت ملی در کرملین، تهدید کرد اگر روسیه اطلاعات موثقی درباره حمله گسترده دریافت کند، ممکن است به سلاح هستهای متوسل شود.
او به هواپیماهای استراتژیک و تاکتیکی، موشکهای کروز، پهپادها، هواپیماهای مافوق صوت و دیگر ادوات جنگی اشاره کرد.
پوتین همچنین گفت که روسیه همواره “رویکردی بسیار مسئولانه” داشته اما باید رهبری روسیه این واقعیت را در نظر بگیرد که “وضعیت نظامی و سیاسی مدرن بهطور پویا در حال تغییر است” و در این راستا، “منابع جدید تهدید و خطرات نظامی برای روسیه و متحدانش” ظاهر شدهاند.
– سند بازنگری شده دارای فهرست گسترده تری از کشورها و اتحادهای نظامی است که در معرض بازدارندگی هسته ای هستند.
– ورودی های بیشتری را در لیست تهدیدات نظامی اضافه می کند که خنثی سازی آنها مستلزم بازدارندگی هسته ای است.
– تجاوز به روسیه توسط یک کشور غیر هسته ای، اما با مشارکت یا حمایت یک کشور هسته ای، به عنوان حمله مشترک آنها به روسیه مطرح شد.
– اطلاعات موثق در مورد برخاستن گسترده هواپیماهای استراتژیک یا تاکتیکی به سمت روسیه، یا پرتاب موشک های کروز، پهپادها، سلاح های مافوق صوت به سمت خاک این کشور ممکن است دلیل کافی برای پاسخ هسته ای مسکو تفسیر شود.
– روسیه حق استفاده از سلاح هسته ای را در صورت تجاوز به خود و متحدش بلاروس برای خود محفوظ می داند.
– تهدید حیاتی حاکمیت روسیه با تسلیحات متعارف برای پاسخ هسته ای کافی خواهد بود.
– روسیه نگرش مسئولانه ای نسبت به موضوع سلاح های هسته ای دارد و به دنبال جلوگیری از گسترش آنها در سراسر جهان است.
– سه گانه هسته ای یک محافظ مهم برای امنیت روسیه و ابزاری برای حفظ تعادل جهانی است.
– ویرایش فعلی دکترین هسته ای در ژوئن ۲۰۲۰ به تصویب رسید و جایگزین سند مشابه قبلی شد که حدود یک دهه به قوت خود باقی بود.
– این دکترین بر اساس کار تحلیلی انجام شده توسط متخصصان وزارت دفاع، وزارت خارجه، دستگاه شورای امنیت و سایر سازمان های دولتی در یک سال گذشته تنظیم می شود.
– همه تعدیل ها محاسبه شده، کالیبره شده و متناسب با تهدیدها و چالش های نظامی امروزی است که روسیه باید با آن روبرو شود.
دفاع روسیه از بلاروس با سلاحهای هستهای
پوتین در قسمت دیگری از سخنان خود افزود که دکترین بهروزشده سلاحهای هستهای پیشبینی میکند که روسیه ممکن است در واکنش به یک حمله علیه متحد خود بلاروس نیز از سلاحهای هستهای استفاده کند.
انتهای پیام