... امروز: دوشنبه - ۲۶ شهریور - ۱۴۰۳
اجتماعی ۲۶ مرداد ۱۴۰۳ - 6:31 ب.ظ زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه
کپی شد!
0

گسترش ویروس “ام پاکس” و تشدید کنترل کشورها

سازمان بهداشت جهانی، روز چهارشنبه ۱۴ اوت (۲۴ مرداد) به دنبال موارد فزاینده ابتلا به ویروس ام‌پاکس، در برخی کشورهای آفریقایی بالاترین سطح هشدار را اعلام کرد.

سیاست شرق _به دلیل گسترش پاتوژن بیماری “ام‌پاکس” (که پیشتر آبله میمون گفته می شد) در برخی کشورها، چین کنترل مرزهای ورودی خود را تشدید کرد. تاکنون یک مورد ابتلا به این بیماری در سوئد و سه مورد در پاکستان در خارج از قاره آفریقا گزارش شده است.

مقامات مرزی چین، از مسافرانی که از کشوری می‌آیند که اخیرا بیماری ام‌پاکس (Mpox) در آن‌ها شیوع پیدا کرده و امکان تماس آنها با افراد آلوده وجود داشته باشند یا علائمی مانند بثورات پوستی داشته باشند، درخواست کرد که هنگام ورود به مرز این کشور ثبت نام کنند.

کارکنان گمرکی قبل از ورود آنها به چین ابتدا آزمایشات لازم را روی این افراد انجام می‌‌دهند. وسایل نقلیه، کانتینرها و اشیاء از مناطق دارای اپیدمی Mpox نیز باید ضد عفونی شوند.

سازمان بهداشت جهانی، روز چهارشنبه ۱۴ اوت (۲۴ مرداد) به دنبال موارد فزاینده ابتلا به ویروس ام‌پاکس در برخی کشورهای آفریقایی بالاترین سطح هشدار را اعلام کرد.

 نوع جدید ویروس که اواخر سال ۲۰۲۳ در جمهوری دموکراتیک کنگو کشف شده، نسبت به انواع قبلی آن مسری‌تر بوده و مطالعات دقیقی نیز در این زمینه هنوز انجام نگرفته است.
با توجه به مشاهدات متخصصان، نوع جدید ویروس (Clade I)  احتمالاً مسری تر از انواع قبلی است و باعث عفونت شدیدتر می شود، سازمان بهداشت جهانی پیشتر اعلام کرده بود که شیوع بیماری Mpox بعید است که به خطری عمومی تبدیل شود. با این حال اقدامات جدی برای کنترل عفونت در حال حاضر ضروری است.

اولین مورد در سوئد

روز پنجشنبه ۱۵ اوت (۲۵ مرداد) مقامات بهداشتی سوئد اعلام کردند که این کشور اولین مورد از نوع جدید Mpox را در فردی در استکهلم شناسایی کرده‌اند. این فرد در حین اقامت در یک منطقه آفریقایی به این بیماری مبتلا شده است.

دفتر منطقه‌ای بهداشت جهانی برای اروپا، مستقر در کپنهاگ، گفته است که انتظار می‌رود “موارد وارداتی” بیشتری از نوع Mpox در روزها و هفته‌های آینده وارد اروپا شود.

علاوه بر سوئد، پاکستان نیز عفونت Mpox را گزارش کرده است. هنوز مشخص نیست که کدام نوع از پاتوژن‌های این بیماری شناسایی شده است. خبرگزاری رویترز به نقل از اداره بهداشت ایالت خیبر پختونخوا در شمال غربی پاکستان گزارش داد که این نوع از بیماری در حداقل دو نفر شناسایی شده است.
بیشتر بخوانید:کمیته اپیدمیولوژی کرونا: مرگ‌های سه رقمی دور از انتظار نیست
گفته شده است که سومین مورد مشکوک در پاکستان نیز وجود دارد. سه فرد مبتلا در قرنطینه هستند. در اینجا نیز هنوز روشن نشده که آیا این موارد عفونت با نوع  جدید هستند یا خیر.

واکسن ام‌پاکس

شرکت دانمارکی بایرن نوردیک (Bayern Nordic) می‌خواهد واکسن خود را علیه أنواع بیماری‌های Mpox و آبله توسعه دهد. این شرکت گفته است برای گروه‌های سنی جوان‌تر جواز مربوطه را از آژانس دارویی اتحادیه اروپا درخواست کرده است.

این شرکت در ابتدا می‌خواهد این واکسن را برای کودکان و نوجوانان بین ۱۲ تا ۱۷ سال توسعه دهد. باواریا نوردیک در نظر دارد در سه ماهه پایانی سال جاری میلادی جواز این واکسن را دریافت کند. این گروه همچنین در حال کار بر روی یک مطالعه بالینی برای فعال کردن واکسیناسیون بین سنین دو تا ۱۲ سال است.
۵۵۰ مرگ در کشورهای آفریقایی

مرکز کنترل بیماری‌های آفریقا (CDC) اعلام کرد که در جمهوری دموکراتیک کنگو و کشورهای همسایه، تاکنون بیش از ۱۵ هزار و ۶۰۰  مورد مشکوک ابتلا به ویروس ام‌پاکس مشاهده شده و بیش از ۵۵۰ نفر تا کنون جان خود را از دست دادند.

ویروس ام‌پاکس، که برای اولین بار به طور تصادفی در میمون‌ها شناسایی شده بود. علائم ابتلا شامل تب، سردرد و تاول‌ها و جوش‌های پوستی است که معمولا از صورت شروع می‌شود و به باقی بدن گسترش می‌یابد و به ویژه می تواند برای کودکان مرگ‌بار باشد. در انواع خفیف تر، بثورات به قسمت‌های جداگانه بدن مانند دهان، صورت یا اندام تناسلی محدود می‌شود.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »