... امروز: جمعه - ۲۷ مهر - ۱۴۰۳
اجتماعی ۰۲ تیر ۱۴۰۳ - 11:30 ب.ظ زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

تصویب قانون منع پوشش بیگانه (خاورمیانه ای/ غربی) در تاجیکستان

نمایندگان مجلس علیای تاجیکستان در مصوبه خود، واردات، فروش، پوشیدن و تبلیغ آنچه را که «لباس‌های بیگانه با فرهنگ تاجیکستان» نامیده‌اند، ممنوع کردند.  

سیاست شرق _ در تازه‌ترین اقدام مجلس علیای تاجیکستان، لایحه ممنوعیت شرکت کودکان در جشن‌های دو عید فطر و قربان و همچنین لباس بیگانه برای زنان را تصویب کرد.
 به نقل شبکه« تی آر تی» ترکیه، کشور آسیای میانه تاجیکستان در این هفته به طور رسمی پوشیدن حجاب و سایر “لباس های بیگانه” را ممنوع کرد، زیرا پارلمان این کشور لایحه جدیدی را برای تنظیم پوشش اسلامی و جشن های عید به تصویب رساند.
این طرح، حجاب و پوشش مغایر فرهنگ ملی تاجیکستان را هدف قرار داده و با آنها مخالفت شده است و جشن های اعیاد مذهبی و حجاب به سبک خاورمیانه، ممنوع شده است.
 
بنابراین نمایندگان مجلس علیای تاجیکستان در مصوبه خود، واردات، فروش، پوشیدن و تبلیغ آنچه را که «لباس‌های بیگانه با فرهنگ تاجیکستان» نامیده‌اند، ممنوع کردند.
 
در این مصوبه از سبک حجابی که از خاورمیانه وارد آسیای میانه شده به عنوان نماد «اسلام‌گرایی افراطی» نام برده شده است.

امامعلی رحمان که از سال ۱۹۹۲، قدرت را در این کشور در دست دارد، تلاش می کند که فرهنگ مردم این کشور را در مسیری خاص به پیش رود، مبارزه با گروههای مذهبی مختلف در این کشور و بخصوص گروههای افراطی، بخشی از سیاست های امامعلی رحمان در تاجیکستان است.

سازمان های حقوق بشر از ممنوعیت حجاب در تاجیکستان، به عنوان نقض آزادی مذهبی انتقاد کرده اند. با توجه به اینکه مسلمانان بیش از ۹۸ درصد از جمعیت را تشکیل می دهند، این قانون احتمالا با مخالفت قابل توجهی در جامعه تاجیکستان با اجرایی شدن آن مواجه خواهد شد.
 پیش از این، مجلس نمایندگان تاجیکستان (مجلس سفلی) لایحه ممنوعیت حجاب را در ۸ ژوئن تصویب کرده بود.
 
اگرچه پوشیدن برقع در تاجیکستان ممنوع شده است اما زنان این کشور می‌توانند روسری‌های خود را به سبک سنتی به سر داشته باشند.
 
بر اساس قانون جدید تصویب شده، افرادی که حجاب یا سایر لباس های مذهبی ممنوعه در تاجیکستان دارند تا ۷۹۲۰ سامانی (تقریباً ۷۰۰ دلار) جریمه می شوند.

شرکت هایی که به کارمندان اجازه می دهند لباس های ممنوعه بپوشند با جریمه ۳۹۵۰۰ سامانی (۳۵۰۰ دلار) مواجه می شوند.

مقامات دولتی در صورت نقض قانون محدودکننده مشمول جریمه های حتی بالاتر از ۵۴۰۰۰ تا ۵۷۶۰۰ سامانی (۴۸۰۰ تا ۵۱۰۰ دلار) خواهند بود.

طبق تحقیقات گروه تحقیقاتی پیو، از جمعیت تقریباً ۱۰ میلیون نفری تاجیکستان، ۹۸ درصد آنها مسلمان هستند.

پیش از با وجود محدودیت‌ها در مورد حجاب در نهادهای عمومی تاجیکستان، هیچ مصوبه‌ای در این کشور وجود نداشت که پوشش اسلامی را ممنوع کند.
 
از سال ۲۰۰۷ گزارش‌ها از تاجیکستان حاکی از تلاش‌های مستمر مسئولان این کشور برای اجرای ممنوعیت حجاب اسلامی است، به گونه‌ای که وزارت آموزش و پرورش این کشور هم حجاب اسلامی و هم پوشیدن دامن کوتاه به سبک غربی را برای دانش‌آموزان ممنوع کرد. این ممنوعیت در نهایت به همه مؤسسات دولتی گسترش یافت.
 
در سال‌های گذشته، مبارزه با پوشش اسلامی بانوان مسلمان به طور رسمی در کوچه‌ها و خیابان‌ها و مراکز اداری و تجاری تاجیکستان از سوی اعضای کارگروه‌های ویژه «تبلیغ فرهنگ ملی بانوان تاجیک» به بهانه «مقابله با فرهنگ بیگانه» تشدید شده است.

دولت تاجیکستان در سال ۲۰۱۸ یک کتابچه راهنمای ۳۷۶ صفحه‌ای منتشر کرد که در آن تعیین شده بود زنان تاجیک برای مناسبت‌های مختلف چه لباسی باید بپوشند.
 
همچنین در تاجیکستان ریش‌های بلند برای مردان نیز به صورت غیررسمی ممنوع است. به گفته برخی از منابع خبری، هزاران مرد در دهه گذشته مجبور شده‌اند که خلاف میل خود ریش‌هایشان را بتراشند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

language »