آثار عبدالعلی قوام به عنوان منابع اصول روابط بینالملل و سیاستهای تطبیقی به زبان فارسی شناخته میشود و در دانشگاه های کشور تدریس می شود؛ از او به عنوان یکی از چهرههای اثرگذار در ارتقاء علوم سیاسی در ایران یاد شدهاست.
سیاست شرق _ نهم خرداد ۱۴٠۲، روز درگذشت عبدالعلی قوام، نویسنده، مترجم و استاد تمام دانشکده علوم اقتصاد و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی و رئیس اسبق گروه علوم سیاسی این دانشگاه بود.
آثار عبدالعلی قوام به عنوان منابع اصول روابط بینالملل و سیاستهای تطبیقی به زبان فارسی شناخته میشود و در دانشگاه های کشور تدریس می شود؛ از او به عنوان یکی از چهرههای اثرگذار در ارتقاء علوم سیاسی در ایران یاد شدهاست.
کتاب «اصول سیاست خارجی و سیاست بینالملل» نوشته عبدالعلی قوام در سال ۱۳۷۰ در مراسم کتاب سال به عنوان اثر برگزیده معرفی شد.
برخی آثار او عبارتند از: «اهمیت و مسائل حوزه اقیانوس آرام»، «اصول سیاست خارجی و سیاست بینالملل»، «توسعه سیاسی و تحول اداری»، «نقد نظریههای نوسازی و توسعه سیاسی»، «سیاستهای مقایسهای»، «چالشهای توسعه سیاسی»، «جهانی شدن و جهان سوم»، «روابط بینالملل: نظریهها و رویکردها» و «از منازعه تا همبستگی: بررسی روابط بینالمللی خاورمیانه از منظر مکتب انگلیسی»، «دولتسازی، ملتسازی و نظریه روابط بینالملل»، «اتحادیه اروپا: هویت، امنیت و سیاست» و «سیاستشناسی: مبانی علم سیاست» ، «روند دولتسازی و ملتسازی در قفقاز جنوبی» و «نظریه روابط بینالملل: پیشینه و چشمانداز» و «دیالوگ میان روابط بینالملل و حقوق بینالملل در آغاز هزاره سوم: یک مطالعه بین رشتهای»
قربانی: قوام ما را با جدیدترین موضوعات در نظریه ها و مفاهیم روابط بین الملل آشنا کرد.
ارسلان قربانی رئیس انجمن ایرانی روابط بینالملل، از سخنرانان مراسم نکوداشت استاد قوام، در ۳٠ بهمن ۱۳۹۷ بود که در سخنانی، گفت: ۳۵ سال پیش دانشجوی قوام بودم و از نظم او لذت می بردم؛ همین موضوع انگیزه ای شد که در رشته روابط بین الملل ادامه تحصیل دادم.
استاد تمام دانشگاه افزود: در آن فضای کشور که ما فاقد مراجع و منابع رشته علوم سیاسی و روابط بین الملل بودیم، قوام ما را با جدیدترین موضوعات در نظریه ها و مفاهیم روابط بین الملل آشنا کرد. مباحثی که در کلاس درس با آن نظم خاصش برای ما مطرح می کرد در مقطع دکتری هم به من کمک کرد و هنوز هم این جزوه ها را نگه داشته ام.(بیشتر بخوانید)
عبدالعلی قوام در سال ۱۳۲۴ در شهر قزوین زاده شد. او در سال ۱۳۴۳ وارد مقطع کارشناسی علوم سیاسی دانشگاه ملی ایران شد و در سال ۱۳۴۷ از این دانشگاه مدرک گرفت سپس به دانشگاه دانشگاه ایلینوی آمریکا رفت و در سال ۱۳۵۲ با مدرک کارشناسی ارشد «اداره امور دولتی» از این دانشگاه فارغالتحصیل شد. او پس از آن به انگلستان رفت و پس از گرفتن دومین مدرک کارشناسی ارشد خود در دانشگاه آبردین در رشته «تئوری اجتماعی و سیاست عمومی» در سال ۱۳۵۴ در همان دانشگاه ادامه تحصیل داد و در سال ۱۳۵۷ با مدرک دکتری علوم سیاسی فارغالتحصیل شد
انتهای پیام