«ایراکلی کوباخیدزه» نخست وزیر گرجستان وعده داد تا این لایحه جنجالی را به قانون تبدیل کند؛ آن هم پس از برگزاری یک تجمع و راهپیمایی اعتراضی علیه این لایحه که بزرگترین اعتراض از زمان استقلال گرجستان از شوروی در ۱۹۹۱ بوده است.
سیاست شرق _ هزاران نفر در شهر تفلیس پایتخت گرجستان دست به تجمع زدند تا اعتراض خود را به لایحه جنجالی و بحثبرانگیز «عوامل خارجی» دولت این کشور نشان دهند.
هزاران نفر در شهر «تفلیس» پایتخت گرجستان دست به تجمع زدند تا اعتراض خود را به لایحه جنجالی و بحثبرانگیز «عوامل خارجی» دولت این کشور نشان دهند.
طبق این قانون سازمانهایی که بیش از ۲۰ درصد خود را از خارج دریافت میکنند باید در لیستی تحت نام «عوامل نفوذ خارجی» ثبت شوند. معترضان گرجی بیم آن را دارند که تصویب این قانون، تلاش کشورشان برای عضویت در اتحادیه اروپا را به خطر بیندازد.
ایراکلی کوباخیدزه، نخستوزیر گرجستان، معترضان را عدهای «جوان گمراه» در کشورش توصیف کرده که به گفته وی نسبت به روسیه احساس نارضایتی دارند. او گفته است تصویب لایحه را به رغم اعتراضها تا انتها پیش خواهد برد.
خبرگزاری تاس گزارش کرد پلیس گرجستان با معترضان به لایحه «عوامل خارجی» پیش از مناظره قانونگذاران در پارلمان این کشور در تفلیس درگیر شد.
وزارت کشور گرجستان در بیانیهای اعلام کرد که نیروهای پلیس تفلیس برای متفرق کردن معترضان با آنها درگیر شدند که در جریان این درگیری، ۲۰ نفر از معترضان از جمله دو شهروند آمریکایی و یک شهروند روسی دستگیر شدند.
«ایراکلی کوباخیدزه» نخست وزیر گرجستان وعده داد تا این لایحه را به قانون تبدیل کند؛ آن هم پس از برگزاری یک تجمع و راهپیمایی اعتراضی علیه این لایحه که بزرگترین اعتراض از زمان استقلال گرجستان از شوروی در ۱۹۹۱ بوده است.
به نقل از خبرگزاری رویترز، اپوزیسیون گرجستان از مخالفان این لایحه خواستند تا تمام شب گذشته را در برابر پارلمان حضور داشته و تجمع کنند تا اجازه ندهند که قانونگذاران امروز وارد پارلمان شوند.
خبرگزاری تاس نیز از قول شاهدان گزارش کرد پلیس برای متفرق کردن معترضان وارد شد تا آنها را از جلوی در پارلمان دور کند که در برخی موارد، به زدوخورد بین ماموران و معترضان انجامید.
لایحه «عوامل خارجی» سازمانهایی را که بیش از ۲۰ درصد از بودجه خود را از خارج دریافت میکنند، ملزم میکند تا خود را به عنوان عوامل خارجی تاثیرگذار معرفی کنند در غیراینصورت، باید جریمه بپردازند.
اعتراضات در گرجستان و معترضان به لایحه «عوامل خارجی»
کشورهای غربی و اپوزیسیون این لایحه را مستبدانه میدانند.
اختلاف سر این لایحه به عنوان عامل اصلی تلقی میشود که آیا گرجستان که به طور سنتی روابط گرمی با غرب داشته، به تلاش خود برای عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو ادامه میدهد یا در عوض با روسیه روابط برقرار میکند.
اتحادیه اروپا که در ماه دسامبر گذشته میلادی به گرجستان وضعیت کاندیداتوری اعطا کرد، بارها گفته است که این لایحه میتواند ادغام بیشتر تفلیس با اتحادیه را به خطر بیندازد.
اپوزیسیون این لایحه بحثبرانگیز را «قانون روسیه» مینامند و این قانون را با قانونی که در سال ۲۰۱۲ در روسیه تصویب شد و از آن زمان گسترش یافته است، مقایسه میکنند. معترضان اصرار دارند که دولت از این قانون برای برچسب زدن به رسانههای مستقل و مجازات مخالفان استفاده خواهد کرد.
منبع: شرق
انتهای پیام