سالاریه: این ماهواره مجهز به محموله های مخابراتی است، همچنین به ایستگاه هایی نیاز است تا فرامینی از سطح زمین برای ماهواره ارسال می شوند. از این رو محموله دارای باند های S، x و UH است.
سیاست شرق _ رئیس سازمان فضایی ایران از پرتاب پارس ۱ در ساعت ۹ و ۱۳ دقیقه صبح امروز خبر داد و گفت: این ماهواره از ساعت ۱۳ و ۵۰ دقیقه از غرب آسمان از ایران خارج می شود.
حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران، پیش از پرتاب ماهواره پارس ۱ ، ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: ماهواره سنجش از دور ساخت پژوهشگاه فضایی ایران است که دارای ۳ محموله تصویر برداری است که یکی از آنها با دقت ۱۵ متر برای اپتیک طیفی، و دیگری ۱۵۰ متر برای تصویربرداری حرارتی و دقت ۱ ۳۰۰ متر برای تصویربرداری مادون قرمز موج کوتاه است.
وی ادامه داد: این ماهواره مجهز به محموله های مخابراتی است، همچنین به ایستگاه هایی نیاز است تا فرامینی از سطح زمین برای ماهواره ارسال می شوند. از این رو محموله دارای باند های S، x و UH است.
سالاریه ادامه داد: برای ردیابی پارس ۱ علاوه بر جی پی اس فناوری های دیگری را نیز مورد استفاده قرار دادیم.
رئیس سازمان فضایی ادامه داد: بر روی این ماهواره ۹۳ تست محیطی و EMC اجرایی شده است.
وی اضافه کرد: پارس ۱ بعد از پرتاب در مدار ۵۰۰ کیلومتری و مدار زمین آهنگ قرار می گیرد و در یک ساعت و نیم از آسمان ایران عبور می کند.
سالاریه گفت: در ساعت ۸ و ۴۳ دقیقه به وقت روسیه و ۹ و ۱۳ دقیقه به وقت ایران پرتاب ماهواره ایرانی(پارس یک) از طریق پرتابگر روسی سایوز صورت می گیرد.
وی تاکید کرد: این ماهواره بعد از پرتاب در ساعت ۱۳ و ۵۰ دقیقه به وقت ایران از غرب آسمان ایران خارج می شود.
آسوشیتدپرس در ادامه به بیانیه شرکت دولتی روسکاسموس روسیه در این باره اشاره کرد که ساعاتی پیش اعلام کرد: یک موشک سایوز از تاسیسات پرتاب وستوچنی در شرق این کشور پرتاب شد تا ماهواره ایرانی و ۱۸ ماهواره روسی را به مدار منتقل کند.
این خبرگزاری افزود: بنابر گزارش تلویزیون دولتی ایران، این ماهواره ۱۱۰ کیلوگرمی دارای سه دوربین برای گرفتن عکس برای مقاصد زیست محیطی، کشاورزی و غیره است و در مدار قطب شمال و جنوب قرار میگیرد.
پرتاب روز پنجشنبه پس از آن انجام شد که روسیه ماهواره خیام ایرانی را در سال ۲۰۲۲ در مدار زمین قرار داد.
خبرگزاری رویترز نیز با اعلام پرتاب این ماهواره گزارش داد: روسیه صبح روز پنجشنبه یک ماهواره تحقیقاتی ایرانی را به فضا پرتاب کرد که توپوگرافی ایران را از مداری ۵۰۰ کیلومتری اسکن میکند.
رویترز همچنین به انتشار جزئیاتی درباره قابلیتهای این ماهواره پرداخت و نوشت: ماهواره سنجش از راه دور پارس۱ توسط موشک سایوز روسی از پایگاه فضایی وستوچنی پرتاب شد. این پایگاه فضایی که در سال ۲۰۱۶ به بهرهبرداری رسید در منطقه آمور در شرق دور روسیه، نه چندان دور از مرز روسیه با چین و حدود ۱۵۰۰ کیلومتر از بندر ولادی وستوک قرار دارد.
این رسانه در ادامه پرتاب ماهواره ایرانی توسط روسیه را نشان دهنده گسترش همکاریهای روز افزون میان تهران و مسکو در زمینههای علمی در شرایطی توصیف کرد که هر ۲ کشور تحت تحریمهای آمریکا قرار دارند.
خبرگزاری فرانسه در گزارش خود در این باره به اخبار رسانههای داخلی ایران استناد کرد و گزارش داد: تلویزیون ایران روز پنجشنبه (امروز) از پرتاب یک ماهواره سنجش از دور و تصویربرداری از روسیه به مدار زمین خبر داد.
این رسانه انگلیسی زبان همچنین تلاش کرد فعالیتهای علمی ایران در زمینه پرتاب ماهواره را به برنامه موشکی کشور مرتبط کند و ادامه داد: دولتهای غربی، از جمله ایالات متحده بارها به ایران در مورد چنین پرتابهایی هشدار داده و گفتهاند که میتوان از فناوری آن برای موشکهای بالستیک، شامل موشکهایی که برای حمل کلاهک هستهای طراحی شدهاند، استفاده کرد.
شبکه دویچه وله نیز گزارش داد که ماهواره پارس۱ ایران پس از پرتاب توسط روسیه وارد فضا شد.
خبرگزاری آناتولی هم در گزارشی نوشت: ماهواره تحقیقاتی- سنجشی پارس۱ روز پنجشنبه (امروز) ۲۹ فوریه توسط موشک ماهواره بر سایوز روسیه در مدار زمین قرار گرفت.
انتهای پیام