امانی طهرانی: دانش آموزی که متقاضی آموزش یک زبان خارجی خاص مثل زبان چینی است طبیعتاً میتواند در مؤسسات خصوصی مورد تأیید وزارت آموزش و پرورش تحصیل کند و طبیعی است که مایل است هزینه آن را بپردازد.
سیاست شرق _ نشست خبری محمود امانی طهرانی دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش صبح امروز، دوشنبه، با موضوع ابلاغ مصوبات جدید شورای عالی آموزش و پرورش با تاکید بر آموزش زبانهای خارجی برگزار شد.
به نقل از آفتاب نیوز، وی با طرح این سوال که آیا ما نیروی انسانی لازم برای آموزش زبان چینی را در اختیار داریم یا خیر گفت: مشخص است که نظام آموزشی، چنین نیرویی را به میزان کافی در اختیار ندارد. آموزش و پرورش میتواند با ترکیب آموزش مجازی و حضوری و تجاربی که از این نوع آموزش در دوره کرونا دست یافت استفادههای نوینی کند و یکی از این اقدامات این است که آموزش زبان خارجی را به صورت بر خط ارائه کنیم و دانش آموزانی که مایل به آموزش زبان چینی هستند با این شیوه زبان چینی را بیاموزند.
امانی طهرانی تاکید کرد: معلمان به صورت حضوری هم میتوانند این فضا را ایجاد کنند تا هر چند وقت یکبار دانش آموزان را ببینند. گشودن این کار نیازمند یک اقدام قانونی بود که این اقدام را انجام دادیم.
وی با بیان اینکه مؤسسان ذی صلاح که دارای تاییدیه از آموزش و پرورش هستند میتوانند پای کار بیایند. گفت: ما نمیتوانیم مدارس را اجبار کنیم آموزش زبان خارجی به صورت حضوری در فضای رسمی باشد. مناسب دیدیم که آموزش زبان خارجی به جای آموزش یک جلسه در هفته، در دورههای فشرده صورت گیرد و وزارت آموزش و پرورش نیز در این باره از متفکران خواست تا اندیشدهای نوین در آموزش زبان خارجی ایجاد کنیم و کاری کنیم که بهره بیشتری از آموزش زبان خارجی ببریم.
امانی طهرانی با بیان اینکه سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی متولی آموزش زبان خارجی است؛ گفت: ممکن است حتی فقط ۱۵ دانش آموز در کل کشور متقاضی آموزش زبان چینی باشند. ما در خارج از سطح مدرسه، آموزش زبان خارجی را پیگیری میکنیم و در فضای مجازی میخواهیم این تجربه را بیشتر کنیم که آموزش رسمی از طریق فضای غیر رسمی باشد.
دبیر شورای عالی آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: دانش آموزی که متقاضی آموزش یک زبان خارجی خاص مثل زبان چینی است طبیعتاً میتواند در مؤسسات خصوصی مورد تأیید وزارت آموزش و پرورش تحصیل کند و طبیعی است که مایل است هزینه آن را بپردازد.
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش افزود: نمرات این درس هم در معدل اثرگذار است و میتواند در امتحانات نهایی هم با سیاستها و شیوههای آموزش و پرورش مورد ارزیابی قرار گیرد. همه مصوبات نظام آموزشی در شورای عالی آموزش و پرورش با تأخیر و پس از گذراندن مراحل اداری اجرایی شده است و این مصوبه هم با طی مراحل اجرایی خواهد شد.
طبق مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش ، در راستای اجرای سند تحول بنیادین، به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده میشود تا علاوه بر زبان انگلیسی، نسبت به آموزش زبانهای عربی، فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، روسی، اسپانیایی و چینی اقدام کند.
با این حال، رییس جمهور، مصوبه ای را ابلاغ نمود که آموزش و پرورش، زبان چینی را نیز در دروس زبان خارجی، منظور کند.
زبان چینی اصلا حروف الفبا ندارد. شاید جالب باشد بدانید که زبان چینی حروف الفبا ندارد بلکه از یک سری اشکال و کاراکتر ها برای نوشتن استفاده می کند.
در زبان چینی از کارکتر ها برای نشان دادن کلمات استفاده می شود ، این کاراکتر ها معمولا با در کنار هم قرار گرفتن نشان دهنده یک کلمه هستند. در زبان چینی حدود ۵۰٫۰۰۰ الی ۸۰٫۰۰۰ کاراکتر وجود دارد.
اما نیاز نیست تمام این کاراکتر ها یاد گرفته شود،بلکه برای خواندن و نوشتن یک مطلب معمولی حدودا به یادگیری ۳۰۰۰ کارکتر نیاز دارید که از کنار هم قرار گرفتن این کارکتر ها کلمات زبان چینی پدید می آیند.
انتهای پیام