یک منبع آگاه و مطمئن در داخل سفارت افغانستان در تهران، در گفتوگو با خبرگزاری صدای افغان(آوا) ، تأیید کرد که بحث تعیین سرپرست جدید برای این سفارت، موضوعی است که در کابل مطرح شده و نامهای در این زمینه به سفارت افغانستان در تهران ارسال شده که مورد پذیرش دیپلماتها و کارمندان این سفارت قرار نگرفته است.
سیاست شرق _ به دنبال انتشار برخی گزارشهای ضد و نقیض در مورد وضعیت سفارت افغانستان در تهران، یک منبع آگاه در این سفارت در گفتوگو با خبرگزاری صدای افغان( آوا)، موضوع تعیین سرپرست جدید برای سفارت افغانستان در تهران را صرفا تصمیم کابل خواند و گفت که مقامهای ایران تاکنون در اینمورد تصمیمی نگرفتهاند؛ به همین دلیل این سفارت با مدیریت کنونی به روی هموطنان مهاجر باز بوده و همانند گذشته به فعالیت عادی خود ادامه میدهد.
خبرگزاری صدای افغان(آوا) گزارش داد، یک منبع رسانهای از تعیین “فضلمحمد حقانی” از سوی امارت اسلامی افغانستان به عنوان سرپرست جدید این سفارت خبر داد، اما دیپلماتها حاضر نشدند سفارت را به او بسپارند. این رسانه ادعا کرده، این تصمیم در پی توافق وزارت امورخارجه امارت اسلامی با حسن کاظمی قمی، سرپرست جدید سفارت ایران در کابل انجام شده است؛ حقانی در تهران بوده و تلاش دارد سفارت افغانستان را تصاحب کند. یکی از رسانههای ایران نیز، گزارش دیگری را بر پایه شنیدهها منتشر کرده که گویا یک دیپلمات دیگر از داخل سفارت افغانستان به عنوان سرپرست جدید معرفی شده است. این در حالی است که فضل محمد حقانی، دبیر اول فعلی سفارت افغانستان در تهران است.
اما یک منبع آگاه و مطمئن در داخل سفارت افغانستان در تهران، در گفتوگو با خبرگزاری صدای افغان(آوا) ، تأیید کرد که بحث تعیین سرپرست جدید برای این سفارت، موضوعی است که در کابل مطرح شده و نامهای در این زمینه به سفارت افغانستان در تهران ارسال شده که مورد پذیرش دیپلماتها و کارمندان این سفارت قرار نگرفته است.
به گفته این منبع، این یک موضوع تازه بوده که وزارت امورخارجه امارت اسلامی در کابل مستقیما به سفارت افغانستان در تهران اطلاع داده، به همین خاطر، هنوز موضع وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران در این مورد مشخص نیست و تصمیمی از سوی این کشور در مورد تحویلدهی سفارت افغانستان گرفته نشده است.
این منبع، موضوع ادعا شده در مورد توافق احتمالی حسن کاظمی قمی، سرپرست جدید سفارت جمهوری اسلامی ایران و نماینده ویژه ریاست جمهوری این کشور برای افغانستان را با وزارت امورخارجه امارت اسلامی، رد و تکذیب کرده است.
از اینرو، به گفته این منبع، فعالیت در سفارت افغانستان در تهران با رهبری و مدیریت کنونی و بهصورت عادی ادامه دارد.
این منبع خاطرنشان کرده که مطابق با قوانین بینالمللی، امکان تحویل سفارت افغانستان در تهران به امارت اسلامی وجود ندارد.
هنوز وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران و نمایندگی ویژه ریاست جمهوری این کشور در امور افغانستان به این مورد واکنش نشان ندادهاند.
این در حالی است که پیش از این نیز وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، امکان سپردن رهبری سفارت افغانستان در تهران به طالبان را تا زمان به رسمیت شناختن این حاکمیت، بر اساس قوانین و کنوانسیونهای بینالمللی رد کرده بود، اما گزارشها حاکی از معرفی و فعالیت ۳ دیپلمات در طول بیشاز هشت ماه گذشته از سوی وزارت امورخارجه امارت اسلامی در تهران است.
انتهای پیام