جلسهای با حضور اعضای هیئت مدیره اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری و میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، صبح روز چهارشنبه، ۲۳ شهریورماه، برگزار شد.
سیاست شرق _ در جلسهای که با حضور اعضای هیئت مدیره اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری و میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، صبح روز چهارشنبه، ۲۳ شهریورماه، برگزار شد، موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در تازهترین اظهار نظر رییس کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرده که اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان با هدف ایجاد عدالت در پرداختها در برنامه هفتم توسعه محقق خواهد شد.در حالی که قرار بود همسانسازی حقوق بازنشستگان از ابتدای سال در حقوقها درنظر گرفته شود،اما تاکنون این طرح اجرایی نشده است.
همسانسازی حقوق بازنشستگان یعنی حقوق فردی که در گروه شغلی خود، حقوق پایینی دارد به کسی که حقوق بالایی دارد، نزدیک شود.
سه میلیون و ۶۰۰ هزار بازنشسته در انتظار اجرای مصوبه قانونی همسانسازی حقوق بازنشستگان هستند.در ادامه آخرین اخبار از همسان سازی حقوق بازنشستگان را می خوانید.
حسن صادقی در این رابطه میگوید: بازنشستگان همچنان منتظر پرداخت ۲۵ درصد معوقه متناسبسازی خود از سال ۱۴۰۰ هستند و امیدواریم با درایت و مدیریت سازمان این خواستهی به حقِ بازنشستگان محقق شود.
در این جلسه حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، ضمن تشکر از همراهی و همدلی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در اجرای مصوبه شورایعالی کار و افزایش ۳۸ درصدی حقوق سایر سطوح بازنشستگان، معیشت و درمان بازنشستگان را از مهمترین اولویتها و دغدغههای اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری برشمرد.
صادقی با تشریح مسئلهی متناسبسازی عنوان کرد: بازنشستگان همچنان منتظر پرداخت ۲۵ درصد معوقه متناسبسازی خود از سال ۱۴۰۰ هستند و امیدواریم با درایت و مدیریت سازمان این خواستهی به حقِ بازنشستگان محقق شود.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در بخش دیگری از سخنان خود به مباحث مهم سازمان پرداخت؛ وی با یادآوری این موضوع که ضریب پشتیبانی رو به کاهش است و این مسئله باعث کسری بودجه سازمان میشود، عنوان کرد: ادامه این روند قطعاً به نفع سازمان نیست و باید تدابیر درستی در این خصوص اندیشیده شود.
صادقی در ادامه با پرداختن به مسئلهی درمان، گفت: یکی از مشکلات جدی بازنشستگان همین بیمههای تکمیلی درمان است. گاهی بیمهگر به تعهدات خود عمل نمیکند و پیامدهای منفی آن متوجه بازنشستگان میشود.
وی بیان کرد: ما از ابتدا هم با این نوع بیمه مشکل داشتیم و معتقد بودیم که قانون الزام به درستی باید اجرا شود. به عبارت دیگر سازمان تأمین اجتماعی باید به گونهای عمل کند که بازنشستگان دیگر نیازی به بیمه مکمل نداشته باشند.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: اتحادیه همواره و در همه دولتها به دنبال مطالبات بازنشستگان و بیمه شدگان بوده و برای این اتحادیه فرقی نمیکند چه کسی بر مسند مدیریت سازمان باشد. در هر برههای که مدیریت تأمین اجتماعی به خواستهی به حقِ بازنشستگان توجه کرده است، ما با او همسو شدیم و اگر اینگونه نبوده، ما مقابلش ایستادیم.
در این جلسه میرهاشم موسوی نیز ضمن تشکر از پیگیریهای جدی و به حق اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در خصوص مطالبات بازنشستگان به بیان مسائل و مشکلات سازمان تأمین اجتماعی پرداخت.
اولویت اول من پرداختنِ به موقع به حقوق بازنشستگان و اولویت دوم توجه به درمان بیمه شدگان است.
رئیس سازمان تامین اجتماعی عنوان کرد: سال قبل که این مسئولیت را قبول کردم در جواب خبرنگاری که پرسید مهمترین اولویت شما چیست، پاسخ دادم که اولویت اول من پرداختنِ به موقع به حقوق بازنشستگان و اولویت دوم توجه به درمان بیمه شدگان است. تقریباً تلاش کردم در این مدت به تعهدات خود عمل کنم. اولین اقداماتی که در سازمان صورت گرفت قطع وابستگی به سیستم بانکی و استقراض از بانک برای پرداخت هزینهها بود که به لطف خدا حداکثر توان خود را معطوف به این موضوع داشتیم.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: به احتمال زیاد در افزایش حقوق سال آینده دولت مانند امسال رفتار نخواهد کرد.
رییس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با تاکید بر اینکه بازنشستگان امروز دچار مشکلات متعددی هستند و این افزایش حقوق نمیتواند مشکل آنها را به طور کامل رفع کند، گفت: یکی دیگر از مطالباتِ مهم ما بعد از ثباتِ اوضاع پیگیری ۲۵درصد باقیمانده متناسبسازی است.
حسن صادقی در جلسه اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری اظهار داشت: خدا را شاکریم که با همت بازنشستگان در نقاط مختلف ایران، صدای بازنشستگان به گوش دولت و مجلس رسید و دولت زیر بار جبرانِ اشتباه خود در قبال حقوق بخشی از بازنشستگان رفت.
صادقی تاکید کرد: بازنشستگان امروز دچار مشکلات متعددی هستند و این افزایش حقوق نمیتواند مشکل آنها را به طور کامل رفع کند. یکی دیگر از مطالباتِ مهم ما بعد از ثباتِ اوضاع پیگیریِ ۲۵درصد باقیمانده متناسبسازی است.
وی ادامه داد: ما برای پیگیری قدرتمند این مسائل نیازمند یک کرسی هستیم تا بتوانیم به نتیجه برسیم. خواسته ما اجرایِ دقیق قانون است و کسی میتواند پیگیرِ اجرای قانون باشد که شجاعت و جسارت لازم را داشته باشد. کسانی که سکاندار نمایندگیِ کارگر هستند باید منافع جمع را دنبال کنند.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری به بدهیِ دولت به سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: سازمان تامیناجتماعی برای عمل به تعهدات خود باید منابع مالی داشته باشد که بخش قابل توجهی از این منابع را دولت باید با پرداختِ بدهی خود به این سازمان تأمین کند. پیگیریِ پرداختِ بدهیِ دولت به سازمان باید از مسیر مجلس بگذرد و این اعضای کانون هستند که باید با نمایندگان مجلس تعامل داشته باشند.
صادقی گفت: وقتی دولت به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است، خرجِ دولت در جاهایِ غیرضرور برای ما جای سوال است. دولت باید مطالبات سازمان را صفر کند تا ما بتوانیم با خیال راحت از سازمان مطالبهگری کنیم.
وی به سهم سازمان در بودجه اشاره کرد و گفت: در زمان بودجهنویسی باید حواسمان به سهم سازمان تأمین اجتماعی باشد. سال گذشته دولت برای سازمان اعتباراتی در بودجه ندیده بود که درنهایت پس از اعتراض ما ۹۰هزار میلیارد تومان به سازمان تخصیص داد.
صادقی در ادامه گفت: تحول در ساختار نظام درمانی یکی دیگر از مطالبات ماست. نظلم بیمه مکمل امروز ما با توجه به اینکه شرکت آتیهساز حافظ نتوانسته به وظایف خود عمل کند باید تغییر کند. باید دگرگونی در حوزهی پرداختیها ایجاد شود و به گونهای پرداختی از جیب بیمه شده کمتر شود.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری بیان کرد: به احتمال زیاد در افزایش حقوق سال آینده دولت مانند امسال رفتار نخواهد کرد و اساس افزایش حقوقها در سال آتی دچار تحول منفی خواهد شد. اتفاقی که سال گذشته در شورایعالی کار برای افزایش حقوق کارگران افتاد امسال نخواهد افتاد و نمایندگان کارگری مسیر سختی پیش رو دارند که ما باید در کنار آنها باشیم و به آنها مشاوره بدهیم. چراکه افزایش حقوق کارگران مانند هر سال بر حقوق بازنشستگان تاثیر خواهد گذاشت.
طرح همسانسازی حقوق تهیه شد
در همین راستا و به نقل از خبرآنلاین، رییس سازمان اداری و استخدامی کشور در تازهترین اظهارنظر اعلام کرد: طرح همسانسازی حقوق کارمندان تهیه و بررسی شده، اما اجرای آن منوط به تامین اعتبارات لازم است.
میثم لطیفی با بیان اینکه چگونگی همسان سازی پرداختی.ها به دولت پیشنهاد و نهایی شده است، اضافه کرد: اجرای این پیشنهاد نیازمند تخصیص اعتبار لازم بوده که با توجه به قرار داشتن در میانه سال، بر اساس میزان درآمد دولت و ملاحظاتی که برای عموم مردم باید داشته باشیم، اجرایی می شود.
رییس سازمان اداری و استخدامی کشور بیان کرد: بر اساس نیاز دستگاههای اجرایی و بدون نیاز به تصویب قانون جدید، از ظرفیت نیروهایی با قراردادهای متنوع در دستگاههای اجرایی استفاده می شود.
لطیفی عنوان کرد: هزینههای دولت به معنای افزایش بودجه عمومی کشور است که در صورت پیشبینی نکردن منابعی برای آن، موجب خلق پول و افزایش تورم می.شود.
وی تاکید کرد: مسوولان درصدد مدیریت امور با هدف انجام کار مردم و جلب رضایت آنها در کنار بهرهور شدن هزینههای دولت و خودداری از افزایش هزینهها است.
انتهای پیام