جشنواره ۷۹ ونیز، برای سینمای ایران ۳ جایزه به همراه داشت و البته یک ایرانی(لیلا حاتمی) نیز، در بخش داوران حضور داشت.
سیاست شرق _ هفتاد و نهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم ونیز، شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ (۹ تا ۱۹شهریور) برگزار شد،که برای سینمای ایران، ۳ جایزه به همراه داشت و البته یک ایرانی(لیلا حاتمی) نیز، در بخش داوران حضور داشت.
به نقل تز یورونیوز، مستند «همه زیبایی و خونریزی» (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی «لورا پویترس» برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم ونیز شد.
این مستند زندگی «نان گولدین» و کارزار او بر علیه خاندان ساکلر را نشان میدهد. این خاندان داروساز تا حد زیادی مسئول همهگیری داروهای اعتیادآور هستند.این دومین بار در تاریخ جشنواره است که جایزه اصلی آن به یک کارگردان زن میرسد.
«کیت بلانشت»، بازیگر استرالیایی آمریکایی به خاطر ایفای نقش یک رهبر ارکستر کلاسیک در فیلم «تار» (Tár) ساخته «تاد فیلد» جایزه بهترین بازیگر زن این جشنواره را کسب کرد. «کیت بلانشیت» که برای ایفای نقش خود در این فیلم مورد تحسین بینالمللی قرار گرفته، با کسب این جایزه به سمت جایزه اسکار خیز برمیدارد. جایزه بهترین بازگر مرد نیز به «کالین فارل»، بازیگر ایرلندی، برای بازی در فیلم کمدی تراژیک «بنشیهای اینشیرین» (Benshee of inisherin) رسید.
فیلم ایرانی «خرس نیست» به کارگردانی «جعفر پناهی»، برنده جایزه ویژه هیئت داوران شد. در این فیلم، پناهی دو داستان عاشقانه موازی را به تصویر میکشد. جعفر پناهی خود در این فیلم نقش کارگردانی را بازی میکند که در روستایی در مرز ایران و ترکیه قصد دارد تیمش را در طرف ترکیه هدایت کند. جعفر پناهی، به دلیل محکومیت قضایی، در زندان بسر می برد.
سنت عمر (Saint Omer)، اولین فیلم داستانی «آلیس دیوپ»، مستندساز فرانسوی برنده جایزه خرس نقره ای، جایزه بزرگ هیئت داوران و همچنین جایزه شیر آینده برای بهترین فیلم اولی شد. در این درام روایی، دیوپ داستان محاکمه یک مادر فرانسوی-سنگالی را روایت می کند که کودک ۱۵ ماهه خود را کشته است.
«مارتین مک دونا»، نمایشنامه نویس، فیلمنامه نویس و فیلمساز مشهور ایرلندی بریتانیایی نیز جایزه بهترین فیلمنامه را برای بنشیهای اینشیرین (Benshee of inisherin) به کارگردانی خودش دریافت کرد. «جولیان مور» به عنوان رئیس و ماریانو کوهن، لئوناردو دی کوستانزو، آدری دیوان، «لیلا حاتمی»، کازو ایشیگورو و رودریگو سوروگوین، هیئت داوران بخش مسابقه این دوره از جشنواره را تشکیل میدادند.
در بخش افقهای جشنواره ونیز هم جایزه بهترین فیلم به «جنگ جهانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی رسید. همچنین «محسن طنابنده» جایزه بهترین بازیگر مرد را برای بازی در همین فیلم دریافت کرد. طنابنده در فیلم جنگ جهانی سوم نقش مردی آسیب دیده را بازی میکند که برای بازی در نقش آدولف هیتلر در فیلمی راجع به جنگ جهانی دوم انتخاب شده است. «ورا جما» جایزه بهترین بازیگر زن را در بخش افقها را برای بازی در فیلم «ورا » به کارگردنی «تیزا کووی» و «راینر فریمل» دریافت کرد.
همچنین جایزه بهترین کارگردانی نیز به همین دو کارگردان رسید. نان و نمک به کارگردانی «دامیان کوکور» جایزه ویژه هیئت داوران بخش افقها را کسب کرد و جایزه بهترین فیلمنامه در این بخش به «فرناندو گوتزونی» برای فیلمنامه درام شیلیایی بلانکیتا (Blanquita) رسید. «ایزابل کویشت» به عنوان رئیس و لورا بیسپوری، آنتونیو کامپوس، صوفیا جاما و ادوارد ویندراپ، هیئت داوران بخش افقهای این دوره از جشنواره را تشکیل میدادند.
بخش مسابقه:
شیر طلایی برای بهترین فیلم: همه زیبایی و خونریزی به کارگردانی لورا پویترس از آمریکا
شیر نقرهای، جایزه بزرگ هیئت داوران: سنت عمر به کارگردانی آلیس دراپ از فرانسه
شیر نقرهای، جایزه بهترین کارگردانی: لوکا گوادانینو برای فیلم استخوانها و همه از آمریکا و ایتالیا
بهترین بازیگر زن: کیت بلانشت برای فیلم تار به کارگردانی تاد فیلد از آمریکا
بهترین بازگر مرد: کالین فرل برای فیلم بنشیهای اینیشرین به کارگردانی مارتین مک دونا از ایرلند، بریتانیا و آمریکا
بهترین فیلمنامه: مارتین مکدونا برای فیلم بنشیهای اینیشرین به کارگردانی مارتین مک دونا از ایرلند، بریتانیا و آمریکا
جایزه ویژه هیئت داوران: خرس نیست به کارگردانی جعفر پناهی از ایران
جایزه مارچلو ماستریانی برای بهترین بازیگر جوان: تیلور راسل برای فیلم استخوانها و همه به کارگردانی لوکا گوادانینو از آمریکا و ایتالیا
بخش افقها:
بهترین فیلم: جنگ جهانی سوم به کارگردانی هومن سیدی از ایران
بهترین کارگردانی: تیزا کووی و راینر فریمل برای فیلم ورا از اتریش
جایزه هیئت داوران: نان و نمک به کارگردانی دامیان کوکور از لهستان
بهترین بازیگر زن: ورا جما برای فیلم ورا به کارگردانی یزا کووی و راینر فریمل از اتریش
بهترین بازیگر مرد: محسن تنابنده برای فیلم جنگ جهانی سوم به کارگردانی هومن سیدی از ایران
بهترین فیلمنامه: فرناندو گوتزونی برای فیلم بلانکیتا از شیلی، مکزیک، لوکزامبورگ، فرانسه و لهستان
بهترین فیلم کوتاه: برف در سپتامبر به کارگردانی لخاگوادولام پورف اوچیر از فرانسه و مغولستان
نماینده جشنواره ونیز برای جایزه بهترین فیلم اروپایی سال ۲۰۲۲: برف در سپتامبر به کارگردانی لخاگوادولام پورف اوچیر از فرانسه و مغولستان
بخش جانبی افقها:
جایزه تماشاگران: نزوه به کارگردانی سوداده کادان از بریتانیا، سوریه و فرانسه
جایزه بهترین فیلم اولی:
جایزه شیر آینده: سنت عمر به کارگردانی آلیس دراپ از فرانسه
بخش کلاسیک:
بهترین مستند: تکههای بهشت به کارگردانی کیدی دیویسون از آمریکا
بهترین فیلم بازسازی شده: شناخته شده برای کشتن به کارگردانی سوزوکی سیجون از ژاپن (۱۹۶۷)
ونیز ایمرسیو:
بهترین تجربه: مردی که نمیتوانست برود به کارگردانی سینگینگ چن از تایپه
جایزه بزرگ هیأت داوران: از میدان اصلی به کارگردانی پدرو هارس از آلمان
جایزه ویژه هیأت داوران: اگزکیپ به کارگردانی جرمن هلر از آرژانتین
به گزارش سیاست شرق ، هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم ونیز روز ۳۱ آگوست با نمایش فیلم «برفک» ساخته نوآ بامباک آغاز شد. در این دوره از جشنواره از کاترین دنو بازیگر و پل شریدر فیلمساز سرشناس دنیا با اهدای جایزه شیر طلایی تجلیل شد.
ریاست هیات داوران این دوره از جشنواره جولیان مور بازیگر برنده جایزه اسکار برعهده داشت. مور در روز اول جشنواره درباره حضورش در این فستیوال و تجربه داوری گفت: حضور در این جا یک افتخار شگفت انگیز و باورنکردنی برای من است. وقتی اولین بار پا به ونیز گذاشتم بازیگر سریال های سطح پایین بودم و انتظار نداشتم روزی اینجا و در بین اعضای داوران باشم.
لیلا حاتمی بازیگر ایرانی نیز از داواران این دوره فستیوال بود. لیلا حاتمی که امسال یکی از داوران بخش مسابقه اصلی ونیز بود به همراه پسرش روی فرش قرمز مراسم اختتامیه رفت و در مراسم اعطای جایزه به همراه سایر اعضای هیات داوران به روی صحنه رفت.
انتهای پیام