صدر: اعلام میکنم که دیگر در امور سیاسی دخالت نخواهم کرد و از اکنون به طور کامل از عرصه کنارهگیری میکنم و همه دفاتر وابسته به خود جز مرقد و موزه و مؤسسه میراث خاندان صدر را مسدود میکنم.
سیاست شرق _سید مقتدی صدر ، رهبر جریان صدر عراق امروز (دوشنبه) پس از بیانیه آیتالله سید کاظم حائری مبنی اعلام کنارهگیری خود از مرجعیت به دلیل بیماری و کهولت سن، اعلام کرد که هیچ زمانی ادعای رهبری و مرجعیت نداشته و برای همیشه از فعالیتهای سیاسی کنارهگیری میکند.
به نقل از فارس، آیتالله سید کاظم حسینی حائری که به عنوان مرجع تقلید بسیاری از حامیان جریان صدر و شخص مقتدی صدر شناخته میشود، امروز با اعلام کنارهگیری خود از مرجعیت به دلیل بیماری و کهولت سن، به طور غیر مستقیم مقتدی صدر را خطاب قرار داد و از تفرقهافکنی میان مردم عراق به نام شهیدین صدر به شدت انتقاد کرده بود.
در بیانیه مقتدی صدر آمده است: «بسیاری از جمله آقای حائری فکر میکنند که این رهبری به لطف یا دستور آنان به دست آمده است در حالی که این به لطف خداوند و فیض پدرمان بوده است».
وی تأکید کرد که «نجف اشرف مقر اصلی مرجعیت دینی بوده و هست» و افزود که هرگز ادعای عصمت یا اجتهاد یا حتی رهبری نکرده و صرفا خود را «امرکننده به معروف و نهی کننده از منکر» میداند و هدفی جز «اصلاح اعوجاجی که عامل اصلی آن نیروهای سیاسی شیعه بودهاند» ندارد و میخواسته آنان را «به ملتشان نزدیک کند».
صدر افزود: «با اینکه میدانم کنارهگیری آیت الله حائری و صدور این بیانیه به اراده شخصی وی نبوده، اما من نیز اعلام میکنم که دیگر در امور سیاسی دخالت نخواهم کرد و از اکنون به طور کامل از عرصه کنارهگیری میکنم و همه دفاتر وابسته به خود جز مرقد و موزه و مؤسسه میراث خاندان صدر را مسدود میکنم».
وی افزوده که همگان را از تعهداتشان معاف کرده و «اگر فوت کردم یا کشته شدم برای من فاتحه بخوانید».
جریان صدر عراق از بیش از یک ماه گذشته به دلیل اختلافات سیاسی، با تظاهرات و اشغال ساختمان پارلمان روند سیاسی عراق را تعطیل و تشکیل دولت جدید را به تاخیر انداختهاند.
همزمان حامیان صدر در محوطه شورای عالی قضایی عراق به عنوان مهمترین نهاد قضایی این کشور نیز تحصن کرده و موجب تعطیلی تمامی نهادهای قضایی در عراق شدهاند.
«محمد صالح العراقی» چهره نزدیک به سید مقتدی الصدر نیز با حمایت از تجمع اخیر در مقابل ساختمان شورای عالی قضایی و ادعای «انقلاب مردم عراق بر فساد»، چهارشنبه پیش تهدید کرد که اگر مردم این کشور بخواهند، انقلاب ادامه مییابد افزود: «اگر مردم تصمیم به ادامه انقلاب و تضعیف و نابودی مفسدان داشته باشند، گام ناگهانی دیگری برمیداریم که فکرش را هم نمیکنند.»
اختلاف احزاب و گروههای شیعه عراق پس از آن شروع شد، که جریان صدر با دارا بودن بیشترین کرسی های پارلمان عراق، موفق به معرفی نخست وزیر مورد توافق با سایر گروههای شیعه نشد، لذا همه نمایندگان جریان صدر استعفا دادندبا این حال، پس از اینکه گروههای رقیب صدر، السودانی را نخست وزیر پیشنهادی خود معرفی کردند، با مخالفت طرفداران صدر مواجه گردیدند و تنش ها افزایش یافت.
انتهای پیام/