بورل: ایران نیز در مورد احیای برجام و اجرای کامل آن پس از تجربه منفی سالهای اخیر، بیاعتمادیهای جدی وجود دارد.
سیاست شرق _ مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می گوید: اکنون متنی را روی میز گذاشتم که با جزئیات دقیق به لغو تحریم ها و همچنین گام های هسته ای مورد نیاز برای احیای برجام می پردازد.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یادداشتی در روزنامه فایننشالتایمز درباره مذاکرات احیای برجام نوشت: پس از ۱۵ ماه مذاکرات سازنده و فشرده در وین و تعاملات بیشماری با اعضای برجام و ایالات متحده، به این نتیجه رسیدهام که فضا برای مصالحههای قابل توجه بیشتر دیگر تمام شده است. من اکنون متنی را روی میز گذاشته ام که با جزئیات دقیق به لغو تحریم ها و همچنین گام های هسته ای مورد نیاز برای احیای برجام می پردازد.
در ادامه این یادداشت آمده است: این متن بهترین توافق ممکن است که من به عنوان تسهیل کننده مذاکرات، آن را امکان پذیر می دانم. این یک توافق کامل نیست، اما تمام عناصر اساسی را مورد توجه قرار می دهد و شامل مصالحه هایی است که به سختی توسط همه طرف ها به دست آمده است. اکنون باید تصمیماتی اتخاذ شود تا از این فرصت منحصر به فرد برای موفقیت استفاده شود و پتانسیل بزرگ توافق کاملاً اجرا شده آزاد شود. من هیچ جایگزین جامع یا مؤثر دیگری را در دسترس نمی بینم.
ما همچنین میدانیم که در تهران پس از تجربه منفی سالهای اخیر، نسبت به اجرای کامل توافق تردیدهای قابل توجهی وجود دارد. با این حال، توافق روی میز نشاندهنده عزم همه شرکتکنندگان برجام برای تضمین پایداری آن، از جمله تعهد رئیسجمهور جو بایدن و تضمینهای ایالات متحده در این زمینه است. در نتیجه، توافق از حرکات یکجانبه بالقوه برای تضعیف آن محافظت می شود.
اکنون زمان تصمیم گیری های سیاسی سریع برای به نتیجه رساندن مذاکرات وین بر اساس متن پیشنهادی من و بازگشت فوری به برجام کاملاً اجرا شده فرا رسیده است. این توافق در خدمت عدم اشاعه سلاحهای هستهای در ازای لغو تحریمها است و نشان میدهد که در زمانهای آشفته، توافقهای بینالمللی متعادل هنوز امکانپذیر است.
اگر توافق رد شود، ما در معرض خطر یک بحران هسته ای خطرناک هستیم که در برابر چشم انداز افزایش انزوای ایران و مردم آن قرار دارد. این مسئولیت مشترک ما است که توافق را منعقد کنیم.
او با تاکید بر این که برجام «به آن موضوعات نمیپردازد و هرگز هم قرار نبود به آن مسائل بپردازد» مینویسد: «اما برجام برنامه هستهای ایران را که رو به گسترش بود، تدریجی کاهش داد و آن را در معرض رصد و نظارتهای شدید آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دارد.»
بورل در این مقاله گفته است که برجام یک سنگبنای اصلی ساختار جهانی منع گسترش تسلیحات کشتار جمعی است و اجرای کامل آن میتواند این منافع آن را بازگرداند.
مسئول سیاست خارجی اتحایه اروپا با بیان این که در ایران نیز در مورد احیای برجام و اجرای کامل آن پس از تجربه منفی سالهای اخیر بیاعتمادیهای جدی وجود دارد، نوشته است که بهتر است برجام از «اقدامات احتمالی یکجانبه» حفظ شود.
او میگوید هر روزی که بدون این توافق سپری شود، منافع اقتصادی که مردم ایران میتوانند از آن برخوردار شوند بیشتر به تعویق میافتد و به همین ترتیب منافع برجام برای جهان درباره عدم گسترش تسلیحات کشتار جمعی نیز بیشتر به تعویق میافتد.
جوزپ بورل میگوید احیای برجام را عامل «منافع بالای اقتصادی و تقویت امنیت منطقهای و جهانی» دانسته و نوشته است که رد این توافق به هر دو مورد بالا زیان میزند.
انتهای پیام