رضاقلی با پیروزی انقلاب اسلامی پایاننامه دکترا را نیمهتمام رها کرد و به ایران بازگشت و بهطور غیررسمی به مطالعه و پژوهش در حوزههای جامعهشناسی و اقتصاد سیاسی ایران پرداخت.
سیاست شرق _ علی رضاقلی، جامعهشناس و پژوهشگر و نویسنده کتاب« جامعهشناسی نخبهکشی» ، بامداد امروز، هشتم فروردینماه ۱۴۰۱ در سن ۷۵ سالگی بر اثر ناراحتی قلبی در یکی از بیمارستانهای تهران درگذشت.
به نقل از ایسنا، خانواده رضاقلی در پیامی نوشتهاند:
«انا لله وانا الیه راجعون»
استاد علی رضاقلی نویسنده جامعهشناسی نخبهکشی، پس از سالها تلاش و کوشش برای توسعه ایرانزمین، سحرگاه امروز به ملکوت اعلی پیوست.
درگذشت این بزرگمرد پرتلاش برای عمران و آبادانی و سربلندی ایران و ایرانیان را به همه ایراندوستان و ارادتمندان آن استاد فقید سعید تسلیت عرض میکنیم.
مراسم تشییع پیکر این عالم پژوهشگر متعاقبا به اطلاع دوستداران ایشان خواهد رسید.
از طرف برادران، همسر و فرزندان”
همچنین مجله بخارا در معرفی رضاقلی نوشته است: علی رضاقلی، در سال ۱۳۲۶ در شمیران به دنیا آمد. او تحصیلات متوسطه را در رشته ادبی در سال ۱۳۴۶ در دبیرستان بهرام قلهک شمیران به پایان رسانید. در همان سال در رشته علوم سیاسی به دانشکده حقوق دانشگاه تهران رفت و در سال ۱۳۵۰ موفق به اخذ دانشنامه کارشناسی از دانشگاه تهران شد. پس از گذراندن خدمت سربازی در سال ۱۳۵۳ برای ادامه تحصیل به دانشگاه سوربن و سپس مدرسه سیاسی مطالعات عالی پاریس رفت.
رضاقلی با پیروزی انقلاب اسلامی پایاننامه دکترا را نیمهتمام رها کرد و به ایران بازگشت و بهطور غیررسمی به مطالعه و پژوهش در حوزههای جامعهشناسی و اقتصاد سیاسی ایران پرداخت.
از این پژوهشگر کتابهای «جامعهشناسی خودکامگی» و «جامعهشناسی نخبهکشی» منتشر شده است. همچنین گردآوری و تنظیم درسگفتارهای کلاس روششناسی علوم انسانیِ عبدالکریم سروش و چاپ کتاب «درسهایی در فلسفه علم الاجتماع» در کارنامه او دیده میشود.
«جامعهشناسی اقتصادی ایران: غارتی یا رقابتی»، «شرحی بر تاریخ مبارک غازانی به سبک نهادگرایان جدید» و «تاریخ اقتصاد سیاسی ایران به روایت شاهنامه فردوسی و با روششناسی اقتصاد نهادگرای جدید» کتابهای در دست تالیف و تدوینِ رضاقلی هستند که این ایام مشغول ویرایش نهایی آنها بود.
نشر نی نیز در پیامی نوشته است: “علی رضاقلی پژوهشگر برجسته حوزه جامعهشناسی و علوم سیاسی، آزادهمردی که دل در گرو پیشرفت و توسعه ایران داشت، به دیار باقی شتافت.
او در دانشگاه سوربن و سپس مدرسه سیاسی مطالعات عالی پاریس به تحصیل جامعهشناسی سیاسی پرداخت و پس از انقلاب اسلامی به ایران بازگشت و به مطالعه و پژوهش در حوزه جامعهشناسی و اقتصاد سیاسی ایران مشغول شد. از او آثار ارزشمندی چون «جامعهشناسی خودکامگی»، «جامعهشناسی نخبهکشی» و «اگر نورث ایرانی بود» به جا ماندهاست.
یاد و خاطرهاش را گرامی میداریم و فقدانش را به خانواده ایشان و جامعه ایران تسلیت میگوییم.”
فقدان این نویسنده، پژوهشگر و جامعه شناس ایرانی را به خانواده آنمرحوم و جامعه دانشگاهی و علمی کشور، تسلیت عرض می کنیم.
انتهای پیام